ISIS wil doodstraf voor geestelijke die tegen pilootverbranding was

De radicale moslims dulden geen tegenspraak.

De religieuze fanatici van de Islamitische Staat bouwen een land op dat steeds meer op het regime in Noord-Korea begint te lijken. Echt iedereen die woont in het gebied dat het islamitische terreurleger van Abu Bakr al-Baghdadi heeft veroverd kan op ieder moment van iedere dag worden opgepakt en vermoord. Niet alleen christenen die het gore lef hebben te geloven in Jezus. Ook islamitische geestelijken die in principe aan de kant van ISIS staan, zijn de sjaak.

Een Saudische geestelijke zei tijdens een bijeenkomst met andere geestelijken dat hij vond dat de verantwoordelijken voor het levend verbranden van de Jordaanse piloot Mu’ath Al-Kasaesbeh moesten worden gestraft. Een terechte opmerking, en ik ben het er helemaal mee eens (Jordanië vermoedelijk ook). De machthebbers van ISIS niet:

Hij is van zijn functie ontheven en kan een strafzaak tegemoet zien, maakte het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vrijdag bekend.

Sterker nog, de geestelijke is vanwege de kritiek niet alleen uit zijn functie ontheven, hij kan de doodstraf krijgen in de strafzaak tegen hem. En met ‘kan’ bedoel ik uiteraard dat hem niets anders wacht dan de doodstraf. Zo wreed zijn de moslimbarbaren nu eenmaal. De redenatie van ISIS is simpel: volgens de islam mag een ongelovige (in de ogen van de radicale moslim) worden vermoord door hem levend te verbranden. Kritiek daarop is dus on-islamitisch.

De wereld van de Islamitische Staat bestaat uit paranoïde vrijheidshatende en machtsgeile dictators. Niemand mag kritiek leveren, niemand mag het gebied verlaten, en wie dat wel doet, wordt verkracht, gemarteld en vermoord. Ja, het is echt net Noord-Korea. Het enige verschil: ISIS is islamitisch en Noord-Korea is communistisch. De vraag is of die twee ideologieën wel zoveel van elkaar verschillen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. zomaar

  geen verschil te bemerken tussen deze twee , wel wil ik een kanttekening plaatsen .

  dat het Internationale sociale gedachten goed , wat hier nagestreefd is , (word), iets van gelijke strekking heeft .

  uiteraard tot op heden (bijna ), zonder moorden (Folkert van de Graaf , is een linkse moordenaar ), toch is ieder beperkt in zijn uitlatingen , buiten die van de socialist en de islamiet .

 2. aquarius

  Moet ie maar luisteren ! Een beetje tegensputteren is tegen de wil van allaaf toch ?

 3. HR

  Op welke grond heeft deze geestelijke geconcludeerd dat de verantwoordelijken voor verbranding moest worden bestraft?
  Was dat iets uit de Koran?

  1. M. Brandenburg

   De piloot komt uit Jordanie, het is dus feit dat hij een moslim is. Volgens mij mag je van de islam geen moslims levend in de fik steken. Het gaat er dus om hoe er naar gekeken wordt, de ISIS leiders zien een ieder die niet hun zaak volgt als ongelovigen, dus dan ben je snel klaar.

   1. HR

    Weet je ook waar ik dat zou kunnen vinden?

 4. toetssteen

  De Verlichting slaat hard toe….

 5. monach

  IS imiteert volgt de woorden en daden van profeet Mohammed. Waarom is men daar zo verbaast over.

 6. Anna

  In Jordanië en andere moslimstaten hadden ze geen kritiek op de stenigingen, kruisigingen en het af snijden van hoofden, het in brand steken van kerken met de christenen er nog in. Als het maar geen Jordaanse moslim piloot is.

  1. Jan

   Volgens mij was Jordanië IS al aan het bombarderen voordat de piloot vermoord werd. Anders zouden ze hem ook niet hebben gevangen.

  2. AJGRaalte

   Het hemd is nu eenmaal nader dan de rok.

 7. Anna

  Moslims worden feitelijk allen uitgesloten om kritiek te leveren alleen vanwege hun geloof.Kritiek kost je leven.

 8. Anna

  Gaan ze ook de staat op als moslims een Jood, christen (ongelovigen) in brand steken?

 9. Gielah

  Intussen lees je nu overal op Twitter dat die 26-jarige Amerikaanse vrouw.. Kayla Jean Mueller… ook dood zou zijn.
  #IS beweert dat zij door bombardementen van hun tegenstanders is gedood.

  Nou ja… dat kán zo zijn… maar voor hetzelfde geld hebben ze haar zelf vermoord.

  Ik zie de moslim Obama, die voortdurend roept dat ‘alle geloven hetzelfde zijn en dezelfde slechte dingen doen.. uiteraard om de islam goed te praten… nog niet in actie komen.

  1. HR

   Ik denk niet dat er een reactie zal komen, sterker nog, het feit dat deze vrouw door “friendly fire” is omgekomen zou wel eens het excuus kunnen zijn om niet te reageren…..

  2. Jacobus

   De bewering dat Obama een moslim is is een lasterlijke leugen.

 10. cmsuijkerbuijk

  @Jacobus
  7 februari 2015 at 12:03
  “De bewering dat Obama een moslim is is een lasterlijke leugen.”
  Nou weet ik het niet meer met jou hoor Kobus. Je verdedigt te vuur en te zwaard de “eçhte Islam”, “Godsdienst van de Vrede”, nou zegt Gielah, dat Obraakma een Moslim is, een compliment dus eigenlijk in jouw ogen, is het wéér niet goed!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.