Paus: 'Mishandelen van je kinderen is hartstikke mooi!'

Geen categoriefeb 06 2015, 15:00
Oh nee, de paus is knettergek - want niet politiekcorrect - geworden!
Tijd voor flink wat woede gericht op de katholieke kerk, dames en heren politiekcorrecten. U gelooft het vast niet, maar de paus heeft namelijk gezegd dat er helemaal niets mis mee is om je kind af en toe een pak op zijn broek te geven.
Ja, dat leest u goed: de paus is fervent voorstander van kindermishandeling!
Paus Franciscus is een groot voorstander van de corrigerende tik voor kinderen. Dat zei hij tijdens zijn wekelijkse audiëntie die deze week de rol van de vader in het gezin als thema had.
Dit is wat de paus letterlijk zei:
"Tijdens een ontmoeting met een aantal echtparen hoorde ik ooit een vader zeggen 'Ik moet mijn kinderen soms een beetje slaan, maar nooit in het gezicht want dat zou vernederend zijn'. Hoe mooi! Hij weet wat waardigheid is. Hij moet hen soms straffen, maar doet dat op een eerlijke manier."
Nu geloof ik niet dat ik een corrigerende tik ooit "mooi" zou noemen, maar ik ben ook weer niet van de school die zegt dat het nooit gerechtvaardigd is om je kind op zo'n manier te behandelen. Soms moet je indruk maken - en soms lukt dat alleen door hardhandig op te treden. Het klinkt zuur, maar het zorgt ervoor dat je kind zijn lesje leert... en die nooit meer vergeet.
Natuurlijk is het gemakkelijk om hier grappen over te maken (iets met priesters en kleine kinderen), maar de paus heeft (voor de verandering) zowaar gelijk. Het is verkeerd om je kinderen te mishandelen, maar een corrigerende tik uitdelen zo nu en dan is alles behalve mishandeling. Het kan deel uitmaken van een goede, gedisciplineerde opvoeding, zeker als je kind niet echt onder de indruk is van harde woorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten