ISIS wil doodstraf voor geestelijke die tegen pilootverbranding was

Geen categoriefeb 06 2015, 14:00
De radicale moslims dulden geen tegenspraak.
De religieuze fanatici van de Islamitische Staat bouwen een land op dat steeds meer op het regime in Noord-Korea begint te lijken. Echt iedereen die woont in het gebied dat het islamitische terreurleger van Abu Bakr al-Baghdadi heeft veroverd kan op ieder moment van iedere dag worden opgepakt en vermoord. Niet alleen christenen die het gore lef hebben te geloven in Jezus. Ook islamitische geestelijken die in principe aan de kant van ISIS staan, zijn de sjaak.
Een Saudische geestelijke zei tijdens een bijeenkomst met andere geestelijken dat hij vond dat de verantwoordelijken voor het levend verbranden van de Jordaanse piloot Mu’ath Al-Kasaesbeh moesten worden gestraft. Een terechte opmerking, en ik ben het er helemaal mee eens (Jordanië vermoedelijk ook). De machthebbers van ISIS niet:
Hij is van zijn functie ontheven en kan een strafzaak tegemoet zien, maakte het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vrijdag bekend.
Sterker nog, de geestelijke is vanwege de kritiek niet alleen uit zijn functie ontheven, hij kan de doodstraf krijgen in de strafzaak tegen hem. En met 'kan' bedoel ik uiteraard dat hem niets anders wacht dan de doodstraf. Zo wreed zijn de moslimbarbaren nu eenmaal. De redenatie van ISIS is simpel: volgens de islam mag een ongelovige (in de ogen van de radicale moslim) worden vermoord door hem levend te verbranden. Kritiek daarop is dus on-islamitisch.
De wereld van de Islamitische Staat bestaat uit paranoïde vrijheidshatende en machtsgeile dictators. Niemand mag kritiek leveren, niemand mag het gebied verlaten, en wie dat wel doet, wordt verkracht, gemarteld en vermoord. Ja, het is echt net Noord-Korea. Het enige verschil: ISIS is islamitisch en Noord-Korea is communistisch. De vraag is of die twee ideologieën wel zoveel van elkaar verschillen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten