PvdA heeft oplossing voor wereldproblematiek: verbod op plastic tasjes

Geen categoriefeb 10 2015, 15:00
Waar zouden we toch zijn zonder de bemoeizieke club van Diederik Samsom?
Er zijn heel veel dingen in de wereld waar de PvdA zich druk om zou kunnen maken: het oprukken van ISIS in het Midden-Oosten, de vrijspraak van polderjihadi's die naar Syrië afreizen, en het agressieve gedrag van Vladimir Poetin in Oost-Oekraïne, om maar een paar voorbeelden te geven. Maar nee, dat is allemaal echt niet zo belangrijk vergeleken met het probleem van de plastic tasjes.
Welk probleem? Nou, dat bestaat niet, maar de PvdA in Almere vindt van wel. Er moet daarom een plastictasjesverbod komen. De hele stad moet binnen enkele jaren 100 procent vrij zijn van plastic tasjes. Omroep Flevoland meldt:
PvdA-raadslid Hassan Buyatui vindt dat Almere in de aanloop naar de Floriade in 2022 niet achter kan blijven bij diverse grote steden in de wereld waar steeds meer stemmen opgaan om de tasjes af te schaffen. Europeanen zouden jaarlijks gemiddeld 180 wegwerptasjes gebruiken.
Volgens Buyatui van de PvdA worden er jaarlijks 35 miljoen tasjes gebruikt in zijn stad. Het is inderdaad een grove schande. Hoe durven die Almeerders zomaar hun boodschappen te stoppen in plastic tasjes?!
De PvdA'er vindt dat er een wedstrijd moet worden georganiseerd - uiteraard met subsidie van de gemeente - zodat inwoners van Almere ideeën kunnen aandragen hoe het verbod precies moet worden vormgegeven. Er zijn nog een hoop vragen. Hoe moet er bijvoorbeeld worden gehandhaafd? Moet er bij elke supermarkt een wijkagent staan die bonnetjes uitschrijft? Moeten plastictasjesgebruikers de cel in? Etc.
Voor wie de boel wil relativeren dat dit maar een lokale actie is, en dat heus niet iedere PvdA'er een plastictasjesverbod wil; dit is geen dingetje van enkel de PvdA in Almere. Ook in andere gemeenten wil de linkse partij zo'n verbod, bijvoorbeeld in de Noordoostpolder, waar ze eind vorig jaar gelukkig niet hun zin kregen.
De PvdA heeft niet de oorlog verklaard aan ISIS, maar heeft wél de oorlog verklaard aan plastic tasjes. Net als Brussel. Het zal iets met de weggelopen kiezers te maken te hebben. De sociaal-democraten denken dat het meer loont om consumenten te verbieden een plastic tasje te gebruiken als ze boodschappen gaan doen dan dat ze de radicale moslims van ISIS nou eindelijk eens aanpakken. Veelzeggend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten