PvdA verantwoordelijk voor megastijging belastingen autobezitters

Nog een reden om de PvdA af te straffen in het stemhokje.

Alsof er niet al genoeg redenen zijn om op 18 maart de PvdA weg te stemmen uit de provincies, meldt De Telegraaf na uitvoerig onderzoek met hulp van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de partij van Diederik Samsom nogal gretig de belastingen heeft verhoogd voor autobezitters:

In provincies waar de PvdA meebestuurt, zijn automobilisten de afgelopen jaren geconfronteerd met de sterkste stijging van de motorrijtuigenbelasting.

De ANWB zei het anderhalve week geleden al: stop nou eens met het uitmelken van de autobezitter. De autobezitter werd afgelopen jaar voor nog eens 105 miljoen euro extra uitgeknepen door de bestuurders in de provincies. Op dit moment vangen de twaalf provincies bij elkaar 1,5 miljard euro aan belastingen door de opcenten op de moterrijtuigenbelasting. Die opcenten moeten gewoon worden afgeschaft, want het geld wordt gebruikt voor heel andere dingen dan onderhoud van wegen.

De PvdA is dus de hoofdverantwoordelijke voor de stijging van de opcenten:

In vijf van de acht provincies waar de sociaaldemocraten mede aan de knoppen zitten steeg de belasting voor autorijders, gemiddeld 5,1 procent.

Andere meebesturende partijen zijn ook verantwoordelijk voor een stijging van de belastingen, maar nergens wordt het zo erg als in de provincies waar de PvdA in het bestuur zit. Er zit maar één ding op voor de oplettende kiezer, en dat is de komende weken zoveel mogelijk mensen ervan overtuigen dat een stem op de PvdA een stem tegen de eigen portemonnee is. Zelf tegen de PvdA stemmen is hartstikke goed, maar we moeten een beweging creëren. Heel Nederland moet afrekenen met de sociaal-democraten van Samsom.

De PvdA luistert al jaren niet meer naar wat de gewone Nederlander wil. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. LantR.fant

  Vroeger vocht de PvdA ervoor om te zorgen dat ook de gewone man auto kon rijden.
  Nu vecht de PvdA ervoor om de gewone man weer uit de auto te pesten.
  De tijd dat de PvdA socialistisch was, ligt ver achter ons.

 2. Jacobus

  Zouden we de PvdA niet moeten verbieden?

  1. Frank Verhoef

   Neuh, ze schaffen zichzelf wel af.

  2. Willie.F

   Gezien hun lange corruptie lijst zou dat wel normaal zijn. Zeker ook met hun oplichters slogan alles moet eerlijker

 3. Ni28

  Het droom van PvdA: het inkomen van iedereen door het partij bureau verrekenen en het restant als uitkering uitbetalen. Daar mag je van nog eens nog meer belastingen betalen. De SP parlementariërs hebben al zoiets. Echt socialistisch maar niet sociaal.

 4. ludovic

  laat ik nu denken dat de PVDA het land samen met die criminele frauderende tokkies [DDS terminologie] verkracht.

 5. Jacobus

  Ik zie dat op rechtse blogs al decennia de totale ondergang van de PvdA wordt voorspeld.
  En daarna altijd de teleurstelling.

  1. carthago

   Inderdaad,het iq van het nederlandse stemvee wil maar niet stijgen.Een stemmer uit bijv. het rifgebergte weet na 20 jaar nog steeds niet wat bijv.een democratie zonder een haatbaard aan het roer is.

  2. Willie.F

   De babbel truc werkt nog bij veel mensen .

   1. Jacobus

    De verklaring van Willie en carthago: de kiezer is dom.

    1. Willie.F

     Dat maak jij er van. Nee juist niet, want ik begreep altijd uit de linkse hoek dat de dommen kiezers ,ook wel Tokkies genoemd in die kringen (laag opgeleiden) op de PVV stemmen.De rest wat overblijft schijnt heel intelligent te zijn.

    2. carthago

     Een flink vooral links deel van de kiezer is inderdaad dom,niet DE kiezer maxima!

    3. -Harry

     De verklaring van Jacobus : de niet pvda stemmer is een niet of laag opgeleide tokkie .

     En de wél pvda stemmer is een elitaire intellectueel totdat ie wakker schrikt en PVV gaat stemmen .
     Dan muteert ie in drie seconden tot een tokkie .

     1. arie_jansz

      Ik denk dat je eindelijk een keertje gelijk hebt…

 6. econoom

  Beter opcenten op de motorrijtuigenbelasting dan verhoging van de loon- en inkomstenbelasting.

 7. Taljaard

  De VVD, het CDA, D’66 en de CU gaan waarschijnlijk precies het zelfde doen.
  En GL zeker.
  De auto is altijd al het geliefde melkkoetje van de overheid geweest. Tot voor een jaar of 30 geleden kon je er nog mee weg komen om dit gewoon niet te betalen. Vooral op het platteland was de pakkans klein.
  En wanneer je dan ook nog spotgoedkope rode dieselolie gebruikte voor je Mercedes 220D of je Peugeot 504D lachte je iedereen uit.
  Oh happy days.
  Maar tegenwoordig is alles geautomatiseerd en gedigitaliseerd en kom je daar niet meer mee weg.

 8. van Urk

  Oud Premier Drees is dan ook niet zomaar opgestapt sinds de PvdA alleen maar linkser is geworden om geldverslindende linkse hobby,s te blijven kunnen financieren van onze belastingcentjes en de daarbij horende Europese superstaat! En het kiesvolk zijn niet dom maar gehersenspoeld en opgevoed met linkse ideeen voor een sociale samenleving met de daarbij horende luxe voorzieningen die door rechtse(neofascisme) en linkse socialisten waren bedacht o.a kinderbijslag,ziekenfonds,WW,AOW enz. zodat het volk automatisch steeds weer op die linkse partijen blijven stemmen of uitkomen in de kieswijzer i.p.v. eens een keer massaal op een rechtse partij te kiezen waarvan er te weinig van zijn omdat al een deel van rechts ook al “te links” geworden is! Nee,wat dat betreft heeft het socialisme juist veroorzaakt dat de overheid steeds weer een dominante plaats in neemt in onze samenleving net als in het oude communisme waar alles aan de staat toebehoort zelfs de gekochte “”geleende”” auto!

 9. Jacobus

  De autokosten zullen gelijk oplopen met de noodzaak het verkeersaanbod te reguleren. Of het nu een rechtse of linkse regering is, ze zullen de komende jaren de autokosten laten oplopen als onze snelwegen verstoppen.
  De enige zindelijke manier om dat te doen is via kilometerbeprijzing maar als iemand die suggestie zal doen is het gehuil op Telegraaf en DDS al te voorspellen.

  1. -Harry

   Mag ik raden Jacobus ?
   Je hebt geen auto en geen abonnement op de Telegraaf ?

   1. arie_jansz

    Je vergeet die kut-club van een ANWB met zijn klote-blaadje dat met wikkel en al steeds weer ongelezen de papiervak ingaat.

  2. Willie.F

   Valt wel mee.
   Vorig jaar is op de snelwegen meer gereden, maar minder in de file gestaan dan in 2013. In de spits kwam 94 procent van de automobilisten op tijd aan, staat in een rapport van Rijkswaterstaat dat minister Schultz naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.