Video! 'Joden zitten achter Charlie Hebdo, en willen iedereen verkrachten'

Geen categoriefeb 19 2015, 21:00
Undercover in Parijs weten moslimjongeren maar al te goed hoe het zit met de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo: het waren ofwel de Joden, ofwel de overheid.
Eigenlijk is het een simpele vraag: wie zitten er achter de dood van de halve redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo? Enige juiste antwoord: de gebroeders Kouachi en hun opdrachtgevers in Jemen. Klaar. Einde debat.
Maar wanneer men die vraag in Parijs stelt, is het antwoord kennelijk toch niet zo eenduidig. De plaatselijke 'kansenjongeren' wijzen iedereen behalve de Kouachi's als schuldige aan: de antwoorden variëren van een (Israëlisch) overheidscomplot, tot 'de joden' in het algemeen' en een enkeling heeft zelfs het gore lef te verklaren dat de cartoonisten hun eigen dood over zich hebben afgeroepen (hallo Freek de Jonge!). Bekijk het ontluisterende filmpje van Ami Horowitz - dat een klein tijdje terug bij Fox News te zien was:
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/02/Ami-Horowtiz-What-do-French-Muslims-really-think-about-Charlie-Hebdo.mp4"][/video]
Ronduit bizar dat antisemitisme en zo'n algeheel gebrek aan kennis en respect zo wijdverbreid zijn in een wereldstad als Parijs. Geen nieuws, ik weet het, maar het blijft schokkend.
Overigens is vooral het theologische uitstapje van de gemillimeterde jongen op de scooter geestig. Het klopt dat Joden de niet-Joden "goy" noemen, maar de eerste Jood die om die reden aan het moorden en verkrachten slaat, moet nog geboren worden. Maar toch klinkt dit verhaal me enigszins bekend in de oren. Hmm.. wat zou het zijn... Ohja! Ik ken ook nog een andere religie - kuch islam kuch - waarbij niet-gelovigen een naampje krijgen - kuch dhimmi's kuch - en op plekken waar dit geloof onverkort geldt - kuch Syrië en Irak kuch - hoofden afhakt, lichamen in de brand steekt en iedereen die de 'officiële leer' voor ook maar een letter bestrijdt, in het algemeen de dood ondervindt. Voor alle duidelijkheid: het is niet het jodendom.
Maar behalve theologische disputen gaat de ellende in Parijs gewoon door. En is het nog altijd een illusie dat een verschrikkelijke aanslag zoals vorige maand plaatsvond niet nogmaals zou kunnen gebeuren. De video bewijst het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten