PvdA verantwoordelijk voor megastijging belastingen autobezitters

Geen categoriefeb 20 2015, 8:00
Nog een reden om de PvdA af te straffen in het stemhokje.
Alsof er niet al genoeg redenen zijn om op 18 maart de PvdA weg te stemmen uit de provincies, meldt De Telegraaf na uitvoerig onderzoek met hulp van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de partij van Diederik Samsom nogal gretig de belastingen heeft verhoogd voor autobezitters:
In provincies waar de PvdA meebestuurt, zijn automobilisten de afgelopen jaren geconfronteerd met de sterkste stijging van de motorrijtuigenbelasting.
De ANWB zei het anderhalve week geleden al: stop nou eens met het uitmelken van de autobezitter. De autobezitter werd afgelopen jaar voor nog eens 105 miljoen euro extra uitgeknepen door de bestuurders in de provincies. Op dit moment vangen de twaalf provincies bij elkaar 1,5 miljard euro aan belastingen door de opcenten op de moterrijtuigenbelasting. Die opcenten moeten gewoon worden afgeschaft, want het geld wordt gebruikt voor heel andere dingen dan onderhoud van wegen.
De PvdA is dus de hoofdverantwoordelijke voor de stijging van de opcenten:
In vijf van de acht provincies waar de sociaaldemocraten mede aan de knoppen zitten steeg de belasting voor autorijders, gemiddeld 5,1 procent.
Andere meebesturende partijen zijn ook verantwoordelijk voor een stijging van de belastingen, maar nergens wordt het zo erg als in de provincies waar de PvdA in het bestuur zit. Er zit maar één ding op voor de oplettende kiezer, en dat is de komende weken zoveel mogelijk mensen ervan overtuigen dat een stem op de PvdA een stem tegen de eigen portemonnee is. Zelf tegen de PvdA stemmen is hartstikke goed, maar we moeten een beweging creëren. Heel Nederland moet afrekenen met de sociaal-democraten van Samsom.
De PvdA luistert al jaren niet meer naar wat de gewone Nederlander wil. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten