Zwarte Piet-haters gaan nu alweer los: 21 februari eerste bijeenkomst

Geen categoriefeb 11 2015, 15:00
Het jaar is nog maar net begonnen, maar de Zwarte Piet-haters komen alweer bij elkaar om te bespreken hoe ze de kindervriend kunnen wegjagen.
Diepe, diepe zucht. Veel triester dan dit wordt het niet. De racismeroepers gaan op 21 februari al beginnen met hun haatcampagne tegen het oer-Hollandse Sinterklaasfeest. De bijeenkomst wordt niet alleen door professionele racismeroepers georganiseerd, maar ook door de beruchte 'antifascisten' die Zwarte Piet tot moes willen slaan.
Op zaterdag 21 februari 2015 vindt de officiele aftrap plaats van de strijd tegen Zwarte Piet in 2015. Deze kick-off, georganiseerd door Kick Out Zwarte Piet, is bedoeld om samen te reflecteren, publiek informeren en de strijd tegen Zwarte Piet en institutioneel racisme in te luiden voor het komende jaar.
Dat ze nu al bezig zijn met het Sinterklaasfeest op 5 december betekent waarschijnlijk dat ze de (radicale) acties tegen de kindervriend gaan opschroeven. Een citaat van de evenementenpagina van de Zwarte Piet-haters:
De verandering van Zwarte Piet is in gang gezet, maar als wij nu niet doorzetten zal de werkelijke verandering nooit van de grond komen. Daarom wordt tijdens de kick-off, die samenvalt met de 50e herdenkingsdag van vrijheidsstrijder en icoon Malcolm X, gereflecteerd op wat er reeds bereikt is en vooruitgeblikt naar de beste weg om de klus te klaren. Wij zullen daarnaast stil staan bij de erfenis van Malcolm X en bespreken de betekenis van de recente lancering in New York van de ‘International Decade of People of African Descent’.
Het begint bijna op een permanente campagne te lijken, bang als ze zijn dat het momentum verliezen. Ik denk niet dat ze daar bang voor hoeven te zijn, omdat de media ongetwijfeld ook deze maand een podium gaan bieden aan de mensen die Zwarte Piet willen afschaffen.
Er zijn genoeg journalisten die de anti-Zwarte Piet-beweging een handje willen helpen. Zonder positieve media-aandacht zou deze groep in no time van de kaart verdwijnen. Helaas. De enige oplossing voor de rest van Nederland - 90 procent van de Nederlanders heeft namelijk geen enkel probleem met Zwarte Piet - is om de linkse media te negeren en het kinderfeest ongestoord te blijven vieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten