Laat Poetin zich vandaag weer zien?

Geen categoriemrt 16 2015, 8:01
Zo niet dan weten we in ieder geval honderd procent zeker dat er écht iets ernstigs is gebeurd.
Na alle geruchten over een mogelijke coup in Rusland gaan we vandaag zien wat daarvan waar is. President Poetin zal (volgens de agenda van het Kremlin) de president van Kirgizië namelijk ontmoeten.
In Rusland mag een officieel staatsbezoek - wat dit is - nooit helemaal achter gesloten deuren plaatsvinden. Dit betekent dat Poetin zijn gezicht vandaag zal moeten laten zien, aangenomen dat hij in orde is en de touwtjes nog altijd in handen heeft in Rusland.
Is dat niet het geval - vertoont hij zich vandaag wéér niet - dan zullen de geruchten over wat er mogelijk gebeurd is in Rusland alleen maar toenemen.
NOS-correspondent David-Jan Godfroid bericht daar het volgende over:
Op de Russische televisie werd gisteren gezegd dat Poetin buiten Moskou aan het herstellen is van een griep. "De tv-zender zou zich baseren op een anonieme Kremlinbron, maar dat doen alle media hier. Dus ik vraag me af hoe betrouwbaar dat is", aldus Godfroid.
Een griepje.
Heh.
Zoals verschillende reaguurders gisteren lieten weten:
Screen Shot 2015-03-16 at 08.53.59
Natuurlijk kan het zo zijn dat Poetin inderdaad ziek is geworden en anderhalve week de tijd heeft genomen om te herstellen. Misschien dat we hem vandaag hoestend en neus-ophalend voor de camera zien staan, samen met de Kirgizische president.
We gaan het zien. Voorlopig vraagt de hele wereld zich in ieder geval nog steeds af: waar is Poetin en waarom verstopt hij zich écht al zo lang? Want, laten we wel wezen, een man als Poetin gaat er echt niet bijna twee weken tussenuit omdat hij een griepje heeft. Nee, dan zal er op gezondheidsvlak een ernstiger probleem zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten