Meerderheid PvdA-kiezers: Roemer for president!

Je weet dat je een gigantisch imagoprobleem hebt als je kiezers massaal vallen voor de charmes van de grootste concurrent. Heel genant voor de PvdA allemaal, maar wij lachen in ons vuistje.

Vandaag kwam (zoals op elke zondag) een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Daarin leerden we niet alleen dat Mark Rutte de grote winnaar was van het RTL-debat voor politieke leiders, maar ook dat de PvdA misschien wel de allergrootste verliezer was. Kijk namelijk maar even naar de percentages die moeten aanduiden wie het debat in de mening van kijkers gewonnen heeft:

rtldebatZoals al eerder aangegeven: dat Rutte bovenaan staat mag geen wonder zijn. Hij was de enige die het onder Nederlanders breed gedeelde sentiment durfde te verdedigen dat haatmoslims die een potje gaan lopen koppensnellen in Syrië en Irak beter daar kunnen omkomen dan dat ze ook in ons eigen beschaafde Nederland dood en verderf komen zaaien.

Maar kijk eens even wie daar met afstand onderaan de lijst bungelt? Niemand minder dan Diederik Samsom. De PvdA-leider wist krap 4% van alle kijkers te overtuigen dat hij de betere standpunten had in het debat van afgelopen donderdag.

En om nog wat extra zout in de wonden te strooien: zelfs in zijn eigen partij kreeg hij de handen bepaald niet op elkaar. Waar VVD’ers (65%) en SP’ers (87%) en masse achter hun eigen politiek leider gingen staan, daar haalde Samsom slechts 15% onder nota bene PvdA-kiezers. PvdA’ers vonden niet alleen Pechtold (16%) een betere debater, maar gingen ook meer dan twee keer zo vaak voor Emile Roemer (34%). Ja, dat leest u goed: zelfs PvdA’ers hebben hun buik helemaal vol van Diederik Samsom en preferen met een verhouding van meer dan 2-staat-tot-1 Emile Roemer dan hun eigen ‘held’ van de verkiezingen van 2012.

De intense impopulariteit van Samsom gaat de PvdA nog lelijk opbreken als ze hem niet vrij binnenkort ‘wegpromoveren’ naar een NGO, de EU of een ander leuk baantje in het links-ambtelijke circuit voor uitgerangeerde politici. Maar laten we voor het land hopen dat hij nog even blijft zitten. Een kleine PvdA, is immers de beste PvdA.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. RvRavenstijn

  Tja, Samson mag dan het debat “verloren” hebben, voor zoveel het waard is, in de peilingen van de Hond stijgt de PvdA wel 2 zeteltjes.

  Voorts neem ik het Wilders kwalijk dat hij, om welke reden dan ook, alles afzegt en zijn gezicht niet laat zien.

  Mijn stem gaat weliswaar , nu nog, naar de PVV,
  maar er zal toch voor de eerstkomende 2de kamerverkiezingen iets moeten gaan veranderen wil ik “trouw” blijven. !!

  1. Jasterke

   Komt eraan eh. R…..komt eraan 😛

 2. nick

  Onzinnige peiling, helemaal omdat Wilders er niet bij zat!

  Hij was gewoon ziek! Net een echt mens….Dat kan dus en helemaal niets ‘afgezegd’ maar overmacht. je kan heel ziek zijn wanneer je echte griep hebt. Dan kan je dus geen debatje gaan opvoeren. Dus ga niet lopen schimpen, dat slaat nergens op.

  Rutte gaat ervandoor met de uitspraaak van Wilders en zie, het volk, liefst minimal 250000 gaan op de VVD stemmen, laat me niet lachen!
  Ik denk niet dat men opeens het afbraakbeleid is vergeten en opeeens denkt, goh die Rutte, die vertrouw ik opeens wel…
  Helemaal bij de PvdA, die stijgt ook gewoon maar liefst 2 zetels, dat is helemaal totaal ongeloofwaardig.

  Nee Maurice is weer aan het manipuleren, dat kennen we, laten we afwachten tot de werkelijke verkiezingen en hopen dat de massa de afbraak en ellende van dit kabinet niet vergeten is wanneer hij/zij in het stemhokje staat.

  Het is nu de tijd om je stem te laten horen, doe het nu en denk niet, och misschien lost het vanzelf wel weer op, net zoals altijd, dat doet het nu namelijk niet en alles wat ze je nu proberen wijs te maken, de politiek met propaganda machines/media, is pure misleiding, leugens en bedrog. Trap er niet in, niet weer!!!

 3. cmsuijkerbuijk

  @RvRavenstijn
  8 maart 2015 at 12:16
  Voorts neem ik het Wilders kwalijk dat hij, om welke reden dan ook, alles afzegt en zijn gezicht niet laat zien.”
  Dat is natuurlijk de grootste onzin. Weet jij, hoe ziek hij was? Iedereen mag en kan ziek worden, behalve Wilders. Bovendien heb ik hem nog nooit een verkiezingsdebat tussen fractievoorzitters over weten te slaan. Waar hij niét naar toe gaat en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven, zijn programma’s als van Pauw (en Witteman), waar hij niet eens aan een normaal debat of gesprek toe kan komen.
  Onzin dus!

 4. W.H.J. Reiss

  @Ravenstijn
  De PVV kan niet zomaar iemand anders sturen. Er moet gelet worden op de veiligheid. Dankzij idealistische partijen hebben Jihadisten bijkans vrij spel in Nederland. Een plaatsvervanger van Hr. Wilders moet rekening houden met gerichte aanvallen op ‘huis en haard’ ! Alsook, dat hij de dag na het debat geen levenslicht meer mag aanschouwen ! Hr. Wilders weet dit en neemt hier zijn (gedeelde) verantwoordelijkheid voor.
  We leven nu eenmaal in Nederland waar geradicaliseerde personen bitter weinig in de weg wordt gelegd. De bekladdingen van huizen is op dit ogenblik is nog maar het begin. Als een andere PVVer teveel in ‘the picture’ komt, dan kan hij gedood worden. Het siert Hr. Wilders dus, dat hij voor een paar zetels meer dit risico voor betrokkene niet wil nemen !!!

  1. Beukman

   @Reiss
   Ze hadden jou gewoon even moeten bellen, Reiss. Met jouw kennis en je ervaring en je charisma had je Geert prima kunnen vervangen.

 5. arie_jansz

  Ach knulletje Tim heeft geleerd te schrijven in superlatieven…..maar ik denkt jongetje Tim, dat ze bij de PvdA nog rekening houden met Samsom?

  Zelfs met een geit weet de PvdA, zullen ze hoger scoren dan met Samsom……een prettig vooruitzicht met vd Laan, Aboutaleb en Asscher op de bank.

 6. Teun

  Alles in hoofdletters en aan elkaar gebreid zonder alinea’s.
  Dat leest toch voor geen meter!?
  Ik had er geen zin in.
  Dan lees ik de reacties maar.

 7. Ni28

  Gek, ik zag 6 verliezers!

 8. Ni28

  Rutte maakte zich met zijn jihadisten opmerking even populair door voor zieke Wilders ongevraagd in te vallen. Maar het was weer een leugen.

 9. Jasterke

  Wij vloeken niet, wij tieren niet
  op Neêrlands dierbre grond,
  maar op dit leugen-Kabinet
  dat elke afspraak schond !
  .
  op die Samsom in z’n pak op maat
  die “liberale” VVD,
  en op Pechtold. quasi-democraat
  die stiekem telt voor 2 !
  .
  en óók op die Maurice de Hond
  met z’n gestuurd gepeil
  dat steeds wel weer slachtoffers vond
  want WIJ gaan voor de bijl !
  .
  dus vloeken WÉL en óók hardop
  méér kunnen WIJ niet doen,
  dan schreeuwen: Landverraders STOP
  met ons allerlaatst fatsoen…
  .

 10. Beukman

  @Tim
  Doe wat aan die capslock, Tim. Als je de kauwgom er echt niet tussenuit gepulkt krijgt, leg je toetsenbord dan een half uur in een bak met kokend water met een flinke schep soda er goed doorheen geroerd. Hierna leegschudden en METEEN onderdompelen in natuurazijn, biologische als het effe kan.
  Laat hem hier een nacht in liggen.
  Opnieuw leegschudden en twee à drie dagen laten drogen, bij voorkeur voor een open raam.
  Hierna kun je je capstoets opwippen met een schroevendraaier, en de hard geworden kauwgom er voorzichtig af beitelen.
  Capstoets er weer op, en je toetsenbord doet het weer als vanouds.
  Oja. Wel eerst het bord loskoppelen van je pc.
  Voor het toetsenbord van een laptop bestaat er helaas nog geen oplossing.

 11. Mike V.

  Dat er nog mensen kijken na dit soort nep-t.v. Domme mensen vragen er gewoon om om te worden voorgelogen en bedrogen te worden door ’s werelds minst competente en meest doortrapte criminelen. Wat een gotspe.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.