Meerderheid PvdA-kiezers: Roemer for president!

Geen categoriemrt 08 2015, 12:00
Je weet dat je een gigantisch imagoprobleem hebt als je kiezers massaal vallen voor de charmes van de grootste concurrent. Heel genant voor de PvdA allemaal, maar wij lachen in ons vuistje.
Vandaag kwam (zoals op elke zondag) een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Daarin leerden we niet alleen dat Mark Rutte de grote winnaar was van het RTL-debat voor politieke leiders, maar ook dat de PvdA misschien wel de allergrootste verliezer was. Kijk namelijk maar even naar de percentages die moeten aanduiden wie het debat in de mening van kijkers gewonnen heeft:
rtldebatZoals al eerder aangegeven: dat Rutte bovenaan staat mag geen wonder zijn. Hij was de enige die het onder Nederlanders breed gedeelde sentiment durfde te verdedigen dat haatmoslims die een potje gaan lopen koppensnellen in Syrië en Irak beter daar kunnen omkomen dan dat ze ook in ons eigen beschaafde Nederland dood en verderf komen zaaien.
Maar kijk eens even wie daar met afstand onderaan de lijst bungelt? Niemand minder dan Diederik Samsom. De PvdA-leider wist krap 4% van alle kijkers te overtuigen dat hij de betere standpunten had in het debat van afgelopen donderdag.
En om nog wat extra zout in de wonden te strooien: zelfs in zijn eigen partij kreeg hij de handen bepaald niet op elkaar. Waar VVD'ers (65%) en SP'ers (87%) en masse achter hun eigen politiek leider gingen staan, daar haalde Samsom slechts 15% onder nota bene PvdA-kiezers. PvdA'ers vonden niet alleen Pechtold (16%) een betere debater, maar gingen ook meer dan twee keer zo vaak voor Emile Roemer (34%). Ja, dat leest u goed: zelfs PvdA'ers hebben hun buik helemaal vol van Diederik Samsom en preferen met een verhouding van meer dan 2-staat-tot-1 Emile Roemer dan hun eigen 'held' van de verkiezingen van 2012.
De intense impopulariteit van Samsom gaat de PvdA nog lelijk opbreken als ze hem niet vrij binnenkort 'wegpromoveren' naar een NGO, de EU of een ander leuk baantje in het links-ambtelijke circuit voor uitgerangeerde politici. Maar laten we voor het land hopen dat hij nog even blijft zitten. Een kleine PvdA, is immers de beste PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten