PvdA geeft toe na klappen door kiezer: ‘Het moet beter’

Er komt een speciale politieke ledenraad om de uitslag te bespreken.

De zelfkastijding bij de PvdA kent geen einde: op zaterdag 11 april komt de partij bij elkaar om de slechte resultaten van de afgelopen verkiezingen met elkaar te bespreken. Want, zo schrijft de partijtop (Diederik Samsom, Hans Spekman en Marleen Barth) in een brief (pdf), “we moeten het beter doen, wat we aan de deur meekregen moet zichtbaar worden in het beleid, onze opdracht is nog lang niet af.”

En:

De uitslag van de verkiezingen kwam voor ons niet onverwacht, maar daarom is deze niet minder teleurstellend. Ondanks de regionale verschillen – en het lichtpuntje dat we in sommige gemeenten mooie uitslagen zien – is de dreun in veel van onze provincies groot. (…) In de partij zullen we uiteraard met elkaar van gedachten wisselen over de voorbije periode, over het teleurstellende verkiezingsresultaat en daar samen lering uit trekken.

Dat wordt weer een dolle boel straks. In de brief schrijven ze ook:

Wij hopen dat we kunnen rekenen op elkaars steun. Want de Partij van de Arbeid mag het vertrouwen van de kiezer dan nog onvoldoende hebben herwonnen hebben, het vertrouwen in onze idealen en onze opdracht is onverminderd groot. Op die weg moeten we verder. Voor het herstel van Nederland, voor het herstel van onze prachtige partij.

Voor het herstel van Nederland zou het beter zijn als het nooit meer goedkomt met die “prachtige partij” van ze. Zoals we bij De Dagelijkse Standaard al een hele tijd zeggen: laat Samsom lekker zitten, en zoek vooral lekker vaak ruzie met elkaar. Wat dat betreft wordt de politieke ledenraad van 11 april natuurlijk weer om te smullen. Blijf vooral zo doorgaan, dan kunnen andere partijen die wél weten wat er moet gebeuren het land besturen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Primo

  ‘ Ondanks de regionale verschillen – en het lichtpuntje dat we in sommige gemeenten mooie uitslagen zien – is de dreun in veel van onze provincies groot. ‘

  En ik maar denken gelezen te hebben dat de PVDA in iedere gemeente heeft verloren, hoezo mooie uitslagen in sommige gemeenten?

  1. toetssteen

   @Primo
   In alle 393 gemeenten. Kijk, dat is pas groots!

   1. D. G. Neree

    Ik denk dat ze bedoelen dat in sommige gemeenten de nederlaag niet zo groot was als gevreesd. Lekker alles positief spinnen.

 2. The Fox

  Volgens mij hebben ze al zo vaak uitgelegd wat ze willen en zelfs dingen voor elkaar gekregen. Misschien is er gewoon geen behoefte aan socialisme.

 3. henk vintage

  En Marcouch heeft vandaag de aftrap gegeven voor het herstel van de P.v.d.A.

 4. Joop Klepzijkert

  Jodokus verveelt zich de pleuris, zielig net als de partij vd achtelijke.

 5. Gielah

  Had de PvdA dan nog steeds idealen?
  Misschien kan een van degenen, die zeiden op die partij gestemd te hebben, eens een leuk lijstje met dergelijke idealen neerzetten?

  Niet alleen is dat voor ons, DDS-lezers leerzaam… maar het zou zelfs wel eens kunnen zijn dat de zogenaamde partijtop die punten metéén overneemt… want zelf hebben ze volgens mij ook geen idéé wat ze precies nastreven,
  behalve dan in het zadel blijven, de Nederlandse cultuur naar de verdommenis helpen en geld opstrijken van de Nederlandse belastingbetalers.

 6. Mike V.

  “Er komt een speciale politieke ledenraad om de uitslag te bespreken.”
  Blahdieblah, dus…….
  Het moet eerlijker, we moeten het beter uitleggen (ze snappen het niet, lees, zijn te dom om te poepen), het is de schuld van ’t kapitaal, we moeten “beter” nivelleren, het is ook onze IS, nieuwe volgelaarwijken, er moet meer subsidie naar allochtonenknuffelclubjes (5 x woordwaarde), neo liberalisme (waarvan toch niemand weet wat het is) is de zondebok, meer geld naar ontwikkelingslanden, minder defensie, meer nieuwe moskeen, corruptie bestaat niet bij de pvda, bleh bleh bleh.
  Ongezien de typhus aan de pvda-sukkels!

 7. Wachteres

  “Blijf vooral zo doorgaan, dan kunnen andere partijen die wél weten wat er moet gebeuren het land besturen”.

  Welke partijen zijn dat, Tim?

  De meeste partijen zijn pro- EU en [be]sturen ons land om die reden rechtstreeks naar de afgrond.

  Ach ja, Rutte wil de EU-buitengrenzen gaan sluiten.

  Flinke jongen, maar wat als zijn EU-bazen zeggen dat dit lekker niet doorgaat?

  Dan heeft hij in elk geval zijn best gedaan?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.