PvdA geeft toe na klappen door kiezer: ‘Het moet beter’

800px-Congres_maart_2012-2
Foto: PvdA / Wikimedia Commons

Er komt een speciale politieke ledenraad om de uitslag te bespreken.

De zelfkastijding bij de PvdA kent geen einde: op zaterdag 11 april komt de partij bij elkaar om de slechte resultaten van de afgelopen verkiezingen met elkaar te bespreken. Want, zo schrijft de partijtop (Diederik Samsom, Hans Spekman en Marleen Barth) in een brief (pdf), “we moeten het beter doen, wat we aan de deur meekregen moet zichtbaar worden in het beleid, onze opdracht is nog lang niet af.”

En:

De uitslag van de verkiezingen kwam voor ons niet onverwacht, maar daarom is deze niet minder teleurstellend. Ondanks de regionale verschillen – en het lichtpuntje dat we in sommige gemeenten mooie uitslagen zien – is de dreun in veel van onze provincies groot. (…) In de partij zullen we uiteraard met elkaar van gedachten wisselen over de voorbije periode, over het teleurstellende verkiezingsresultaat en daar samen lering uit trekken.

Dat wordt weer een dolle boel straks. In de brief schrijven ze ook:

Wij hopen dat we kunnen rekenen op elkaars steun. Want de Partij van de Arbeid mag het vertrouwen van de kiezer dan nog onvoldoende hebben herwonnen hebben, het vertrouwen in onze idealen en onze opdracht is onverminderd groot. Op die weg moeten we verder. Voor het herstel van Nederland, voor het herstel van onze prachtige partij.

Voor het herstel van Nederland zou het beter zijn als het nooit meer goedkomt met die “prachtige partij” van ze. Zoals we bij De Dagelijkse Standaard al een hele tijd zeggen: laat Samsom lekker zitten, en zoek vooral lekker vaak ruzie met elkaar. Wat dat betreft wordt de politieke ledenraad van 11 april natuurlijk weer om te smullen. Blijf vooral zo doorgaan, dan kunnen andere partijen die wél weten wat er moet gebeuren het land besturen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!