VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif werd verliefd “op de verkeerde man”

Screen Shot 2015-03-02 at 10.07.51
Foto:

Dan is ze eigenlijk een soort van slachtoffer, toch?

Ah, kijk eens even. De Telegraaf komt vandaag met het ‘nieuws’ (en met nieuws bedoel ik: het gerucht) dat VVD-fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht Kathalijne de Kruif mogelijk zo ontzettend de fout is ingegaan omdat…

Ze verliefd werd op een heel. foute. man.

Ja, echt waar:

Het nieuws is het gesprek van de dag in Maarssen. In het dorp gaan geruchten dat ze verliefd is geworden op de verkeerde man, iemand van een woonwagenkamp in Utrecht. Mogelijk heeft ze zich verblind door de liefde met de verkeerde zaken ingelaten.

“Verblind door de liefde” blijft een fantastisch mooie term die, helaas, nogal los staat van de werkelijkheid. Mevrouw kan ont-zet-tend veel van meneer de crimineel houden, maar dat betekent niet dat ze vervolgens niet in staat zou zijn om te begrijpen dat het in strijd met de wet handelen verkeerd is… dat je niet zomaar wiet mag verhandelen, etc.

Natuurlijk is het bijzonder interessant om dit soort Prive-achtige verhalen te lezen in de grootste krant van Nederland, maar eigenlijk zijn ze volstrekt nutteloos. De Kruif is gewoon de fout ingegaan. Punt. Ze is een onbetrouwbaar persoon – een crimineel. Of ze dat nou voor zichzelf deed of omdat haar vriend dat graag wilde is volstrekt irrelevant.

Het meest hilarische hiervan is natuurlijk dat de provinciale VVD dit soort geruchten bevestigt, puur en alleen omdat men doodbang is dat de hele partij de schuld krijgt van De Kruifs wangedrag. Dat willen de liberalen natuurlijk ab-so-luut niet.

Nee, nee. Haar corruptie en criminele handelingen hebben he-le-gaar niets te maken met de partij. Echt niet. Het is echt niet alsof de VVD een cultuur van corruptie heeft.

Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!