VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif werd verliefd “op de verkeerde man”

Dan is ze eigenlijk een soort van slachtoffer, toch?

Ah, kijk eens even. De Telegraaf komt vandaag met het ‘nieuws’ (en met nieuws bedoel ik: het gerucht) dat VVD-fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht Kathalijne de Kruif mogelijk zo ontzettend de fout is ingegaan omdat…

Ze verliefd werd op een heel. foute. man.

Ja, echt waar:

Het nieuws is het gesprek van de dag in Maarssen. In het dorp gaan geruchten dat ze verliefd is geworden op de verkeerde man, iemand van een woonwagenkamp in Utrecht. Mogelijk heeft ze zich verblind door de liefde met de verkeerde zaken ingelaten.

“Verblind door de liefde” blijft een fantastisch mooie term die, helaas, nogal los staat van de werkelijkheid. Mevrouw kan ont-zet-tend veel van meneer de crimineel houden, maar dat betekent niet dat ze vervolgens niet in staat zou zijn om te begrijpen dat het in strijd met de wet handelen verkeerd is… dat je niet zomaar wiet mag verhandelen, etc.

Natuurlijk is het bijzonder interessant om dit soort Prive-achtige verhalen te lezen in de grootste krant van Nederland, maar eigenlijk zijn ze volstrekt nutteloos. De Kruif is gewoon de fout ingegaan. Punt. Ze is een onbetrouwbaar persoon – een crimineel. Of ze dat nou voor zichzelf deed of omdat haar vriend dat graag wilde is volstrekt irrelevant.

Het meest hilarische hiervan is natuurlijk dat de provinciale VVD dit soort geruchten bevestigt, puur en alleen omdat men doodbang is dat de hele partij de schuld krijgt van De Kruifs wangedrag. Dat willen de liberalen natuurlijk ab-so-luut niet.

Nee, nee. Haar corruptie en criminele handelingen hebben he-le-gaar niets te maken met de partij. Echt niet. Het is echt niet alsof de VVD een cultuur van corruptie heeft.

Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. carthago

  Ze was zo verliefd op die man, juist OMDAT die man zo fout was.

 2. Koos_Koets

  Geen vrouwen meer in de politiek!
  Vallen op foute mannen. Ook vinden ze het een heel opwindend idee dat er allemaal lekkere negers vanuit Afrika worden aangevoerd. EU-commissaris Cecilia Malmstrom zegt het zelf!

  1. AJGRaalte

   Generalizing much?

 3. Wachteres

  Tja, er zijn nu eenmaal vrouwen die op foute mannen vallen. Daar kunnen zij niets aan doen, toch?

  In feite is het de schuld van die foute man.

  Als hij niet fout geweest was, dan was zij ook niet de fout in gegaan. Logisch toch?

  Iets anders: Amerika is in rep en roer vanwege een filmpje op NBC’s ‘Saturday Night Live’.

  NBC’s “Saturday Night Live” is known for pushing the envelope, but this week, the comedy routine may have pushed too far.

  Read more: http://www.bizpacreview.com/2015/03/01/outrage-erupts-over-snl-isis-skit-christians-being-slaughtered-not-laughing-183440#ixzz3TDm1YrDU

 4. W.H.J. Reiss

  Kom maar straks een weekend langs mw. de Kruif, Ik ben ook een ‘faute man’!

 5. opa jan

  De vaderlandse politiek is vergeven van de foute mannen én vrouwen.

 6. Dennis_WSPK

  Vrouwen vallen meestal op foute mannen, of zouden er graag op vallen. Dat is de vrouw eigen. Een stoere, boze en mysterieuze man, dát willen ze ! Geen brave goedzak die zich netjes aan de regels houdt !

  Verder is het opvallend dat de PvdA kennelijk niet meer zoveel slechterikken telt, want het regent alleen nog maar berichten over VVD-ers die de fout in gaan.

  1. AJGRaalte

   Meestal??? ONZIN!!! Je hebt te veel chick-lit gelezen, denk ik.

 7. D. G. Neree

  Nou ja, crimineel….
  Ben je een (zware) misdadiger als je je met wietteelt inlaat? Het is tegen de wet, dat wel en een politica moet beter weten,maar om haar nu meteen als crimineel weg te zetten….

 8. Bes Tolen

  Ja, het komt mij veel te veel voor dat vrouwen op foute mannen vallen en dan waren die mannen nog een graad erger dan in geval De Kruijf. Ik ken de talrijke gevallen en zie dat als één van de grootste bronnen van ellende.

  Als boef kom je overal ver in de wereld. Als je het maar handig aanpakt, vrouwen horen daar klaarblijkelijk bij. De meest vooraanstaande politici zijn er berucht om. Vooral Amerika, Engeland en Frankrijk munt(t)en er door uit. Inderdaad in deze volgorde. De opvallende overeenkomst met hun politieke agressie, die nu dreigt grote groepen westerse mensen in deze tijd van globalisering finaal te slopen. Waar dat soort al zo lang mee bezig is. Zoals de meeste Amerikaanse presidenten vanaf zo 1850. Oorlogen en nadien opgeroepen misstanden gelardeerd met doorlopend foute praktijken met vrouwen. Een opvallend fenomeen. Er zou meer op gelet moeten worden. Om dat soort uit de politiek en openbare functies te weren. Ook die vrouwen natuurlijk. Soms pionnen. Het blijft een opvallend fenomeen dat samen gaan van crimineel aandoende politiek en veelvuldig fout omgaan met vrouwen. Over welke persoonlijkheidskenmerken moet men beschikken om zover in de politiek te komen? Wie hebben daar baat bij?

 9. HR

  Het is wel erg generaliserend om nu te constateren dat “alle vrouwen” op foute mannen vallen…..
  Ik heb bijvoorbeeld een fantastische vrouw, en ik ben zeker geen foute man….

  Het lijkt mij dat deze dame op een foute man gevallen is, als het verhaal tenminste klopt, en verder als dat gaat het niet. Zij is geen rolmodel voor andere vrouwen, binnen of buiten de politiek.
  Uiteraard dient ze wel afgerekend te worden op haar daden….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.