Asielzoekers bezorgen VVD en PvdA slapeloze nachten, maar ze houden nog wel van elkaar

VVD en PvdA hebben de hele dag koortsachtig overleg gevoerd over illegalen en of de overheid hen moet verzorgen. Nog steeds zonder resultaat, en dat roept vragen op.

Gisteravond zijn coalitiepartijen tot diep in de nacht bij elkaar geweest om te onderhandelen over het zogenaamde ‘bed, bad en brood’-debacle. Moet de overheid uitgeprocedeerde asielzoekers nu wel of niet van voeding en onderdak voorzien? Is dat een taak van de Nederlandse staat, of is dat een eigen verantwoordelijkheid van de asielzoekers? De liberalen en de sociaal-democraten geraken het maar niet eens. Ondanks dat ze tot diep in de nacht hebben dooronderhandeld, en ook vandaag de hele ochtend en middag weer zijn samengeweest. Allemaal zonder resultaat.

De vraag werpt zich op: komt er nog wel een oplossing?

De VVD toont zich strijdbaar – fractievoorzitter Halbe Zijlstra liet zich zelfs ontvallen dat de liberalen ‘niet zwichten voor de druk‘ – en is kennelijk niet van plan akkoord te gaan met alle eisen van coalitiepartner PvdA. Tekenen dat de VVD toch het naadje wil gaan om de huid zo duur mogelijk te verkopen.

Toch zal ten minste één van de twee uiteindelijk moeten buigen. Het woord kabinetscrisis hangt al een dag in de lucht, en ondanks dat beide partijen actief ontkennen dat daar sprake van is – ook PvdA-minister Asscher deed er erg luchtig over vandaag – zal dat beruchte woord steeds nadrukkkelijker naar de voorgrond treden, en wordt het een zelf-vervullende waarheid.

Maar hoe dan ook lijkt het daar nog niet op. Men kijkt hoe men kan buigen, want anders wordt het barsten. En daags na de Provinciale Statenverkiezingen hebben beide partijen vooral behoefte aan rust in de tent, en niet aan een nieuwe verkiezingen.

Dus, hoe loopt dit af? Mijn voorspelling: uiteindelijk krijgt de PvdA iets van een regeling waarbij de overheid tóch de zorg gaat dragen voor. Uiteindelijk is de VVD toch de partij van de grote hervormingen op de arbeidsmarkt, en is als puntje bij paaltje komt het hele immigratie-issue een sideshow. Het wordt dus gewoon een ordinaire uitruil. We gaan dus binnenkort iets minder nivelleren, maar iets meer slaapzakken en opwarmmaaltijden aan uitgeprocedeerde asielzoekers uitdelen. De prijs die Nederland betaalt om het kabinet Rutte II nog iets langer in het zadel te laten zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. jack

  De zittende politicus
  -Gerrit Komrij-

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.

  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel

  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,

  Nadat de gek de nar had omgebracht,

  Sprong hij zijn bed uit, glimmend van de pret,

  En maakte hij onbespied een pirouette.

  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.

  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen

  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.

  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.

  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.

  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.

  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,

  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  Aan dit gedicht moet ik vaak denken als ik die onnozele politici bezig zie; van de hoofdkleuter van GL wordt ik echt ziek. Ze streven hun wereldvreemde ideologien na en het Nederlandse volk kan verrekken.
  Hun excuus?? We zijn gekozen!! Dus wie is schuldig aan de wanen van deze tijd?

 2. anna67

  Oh, nou hoeft het niet meer via facebook?

  Nou, de 16e had ik elders deze reactie willen plaatsen. Op iemand die zich het volgende afvroeg

  ==Punt is alleen, wat willen we dan met die mensen (“vluchtelingen”*?==

  Naar het super rijke Saoedie Arabie sturen waar ze de gastarbeiders/slaven uit Bengalen, Bangladesh, India, China etc etc kunnen vervangen. Of naar, Qatar (rijkste land vd wereld), de Verenigde Arabische Emiraten (nr 8), Onan, vele vriendjes van de Oranjes.

  Waar een wil is, is een weg, toch?

  Maar die is er niet. ’t Zal een olie / immigranten ruil blijven.

  Arnold Karskens gister in Pauw maakt e.e.a. nog duidelijker dan ie al deed. De bek van de anders gasten vielen dicht, waar velen dit zagen als dat die genen ruimte kregen in het debat. Logisch. Ze weten dat ie gelijk heeft. Maar toegeven? Ze nemen nog==Punt is alleen, wat willen we dan met die mensen?==

  Naar het super rijke Saoedie Arabie sturen waar ze de gastarbeiders/slaven uit Bengalen, Bangladesh, India, China etc etc kunnen vervangen. Of naar, Qatar (rijkste land vd wereld), de Verenigde Arabische Emiraten (nr 8), Onan, vele vriendjes van de Oranjes.

  Arnold Karskens gister in Pauw maakt e.e.a. nog duidelijker dan ie al deed. De bek van de anders gasten vielen dicht, waar velen dit zagen als dat die genen ruimte kregen in het debat. Logisch. Ze weten dat ie gelijk heeft. Maar toegeven? Ze nemen nog liever zelf een vluchteling in huis dan dat. Of zijn ze als het erop aan komt helemaal niet menslievend? Arnold mag wel oppassen. Maar hij zal genoeg veiligheidsmaatregelen hebben genomen. En dan noemde hij nog niet eens de mogelijkheid vqan toevoer van IS mensen aan boord van die bootjes, wat ie vorige keer wel deed.

  Ik zal er niet gek van opkijken dat dit onderwerp het kabinet kan doen vallen. In elk geval wordt de scheiding der geesten, waar het dit onderwerp betreft, NOG weer scherper aangezet.

  Menselijk drama’s zijn het zeker, maar in Nederland zijn die op grote schaal, op ons niveau, ook zat aanwezig en groeiende, al 20 a 30 jaar door het immigranten waterhoofd dat in die jaren is ontstaan en die gretig gebruik maken van onze sociale voorzieningen. Tot op het criminele af.

  Ach ja, die stinkende wonden hier ook…….. liever zelf een vluchteling in huis dan dat. Of zijn ze als het erop aan komt helemaal niet menslievend? Arnold mag wel oppassen. Maar hij zal genoeg veiligheidsmaatregelen hebben genomen. En dan noemde hij nog niet eens de mogelijkheid vqan toevoer van IS mensen aan boord van die bootjes, wat ie vorige keer wel deed.

  Ik zal er niet gek van opkijken dat dit onderwerp het kabinet kan doen vallen. In elk geval wordt de scheiding der geesten, waar het dit onderwerp betreft, NOG weer scherper aangezet.

  Menselijk drama’s zijn het zeker, maar in Nederland zijn die op grote schaal, op ons niveau, ook zat aanwezig en groeiende, al 20 a 30 jaar door het immigranten waterhoofd dat in die jaren is ontstaan en die gretig gebruik maken van onze sociale voorzieningen. Tot op het criminele af.

  Ach ja, die stinkende wonden hier ook……..

  * handelswaar van mensen handelaars.

 3. anna67

  sorry, hier en daar wat dubbel…

 4. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/04/18/de-invasie-wordt-gelegaliseerd/

  De invasie wordt gelegaliseerd door de VN : “Men moet naar wettelijke alternatieve middelen zoeken die in de plaats komen van de gevaarlijke reizen over zee.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.