VVD en PVV samen op één in peiling EenVandaag

ruttewilders
Foto: RVD / Wikimedia Commons

Kan dit een tweestrijd worden?

En we hebben weer een uitslag van een nieuwe peiling van EenVandaag, die op twee belangrijke punten verschilt met de uitslag van de peiling van Maurice de Hond afgelopen zondag. De PVV doet het veel beter in deze peiling (5 zetels meer dan in die van De Hond), en het CDA juist flink slechter (4 zetels minder).

In De Stemming van EenVandaag staan VVD en PVV gezamenlijk bovenaan met ieder 25 zetels. Daarna volgen SP (22), D66 (20), CDA (19), PvdA (12), ChristenUnie (8), 50Plus (5), Partij voor de Dieren (5), GroenLinks (4), SGP (3), VNL (1) en Piratenpartij (1). Als je het in een infographic uitbeeldt, ziet dat er zo uit:

eenvandaag_destemming

Deze peiling is om twee redenen interessant.

Allereerst laat het zien dat een rechtse coalitie van VVD, PVV en CDA helemaal niet zo ver is verwijderd van een meerderheid. Samen krijgen ze in deze peiling 69 zetels, 7 verwijderd van een meerderheid in de Tweede Kamer. Ten tweede kan dit betekenen dat er in de toekomst een tweestrijd komt tussen premier Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders.

Die kans lijkt misschien niet groot, maar zowel Rutte als Wilders kunnen daar flink van profiteren. Oh, en dan nog iets interessants: ook in deze peiling krijgt VNL van Bram Moszkowicz en Joram van Klaveren één zetel. Het is niet veel, maar het is een begin. Je zou bijna denken dat de komende jaren erg succesvol kunnen gaan worden voor rechtse partijen. We gaan het zien.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

70 reacties

 1.   

  Tja, ik vraag me nog steeds af wat VNL nu helemaal heeft toe te voegen, naast de VVD en de PVV. De VVD voert het beleid uit wat de kiezer wil, een socialistisch liberaal beleid dus. Daar kun je het mee oneens zijn, het is zoals de kiezer besloten heeft. Je kunt niet van de PvdA verwachten dat die zich opvouwt en de VVD haar gang laat gaan. Als er een coalitie komt tussen CDA en VVD met een andere partij, dan zal er wel degelijk sprake zijn van lastenverlagingen.
  De kiezer die niets moet hebben van de Euro of het immigratiebeleid, die kan terecht bij de PVV. Oké, de PVV heeft een scherp profiel, maar dat heeft ook zijn opponent, de Islam. De lijsttrekker van de PVV moet iedere dag rekening houden met een aanslag.

  VNL voegt echt helegaar niets toe. Vooral niet met de huidige lijsttrekker, dat hoef ik niet meer uit te leggen. Jort Kelder bijvoorbeeld zou het juiste profiel hebben, maar die ziet ook niets in verdere versnippering.
  Het is waar dat er met VNL misschien meer kiezers te winnen zijn voor een streng immigratiebeleid, maar ik denk dat het er niet veel zullen zijn.

  Wellicht tijd voor een kiesdrempel, maar op het gebied van staatsinrichting verandert er nooit wat ten goed in dit land. We moeten het doen met loden gewichten zoals een eerste kamer, die eigenlijk een tweede tweede kamer aan het worden is en een legio aan kleine partijen. Als er straks een rechtse regering is zullen diens maatregelen tegengehouden worden door de eerste kamer, en in Nederland is een grote meerderheid nog steeds laaiend enthousiast over de eerste kamer. Onkunde, zullen we maar zeggen.

  Als de PVV de grootst zou worden, zou dat veel meer indruk maken op de EU-adepten in Europa. En wellicht dat de VVD dan ook verandert, want bij verlies van stemmen zijn politici wel bereidt naar de kiezer te luisteren. Ook Merkel! Als AFD in de peilingen de grootste zou zijn dan zouden allerlei B-plannen ineens wel vloeibaar worden voor Merkel c.s.

  Maar de kiezer die gelooft het allemaal wel.

 2.   

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/4/Doorbreek-het-dodelijke-zwijgen-over-de-bedreigde-islamcritici-1753461W/?masterpageid=158493

  Toen Salman Rushdie ter dood werd veroordeeld door imam Khomeini, richtten intellectuelen Rushdie-comités op. Tegenwoordig heerst er een dodelijke stilte over de bedreiging van journalisten en cartoonisten die de islam op de hak durven nemen.

  De commentaren liegen er niet om. De politiek is te laf en durft het niet te benoemen. Nu stel ik een vraag aan hen die daar commentaar opgeleverd hebben. Zijn jullie bereid om op bevrijding dag de vlag halfstok te hangen als protest tegen het monddood (DOOD) maken van de cartoonist en zij die de waarheid wel durven uit te spreken.

 3.   

  VVD & PVV & CDA…..en we hebben het…ver boven de meerderheid in de 2’e kamer….Voor zo’n coalitie ben ik wel te porren….Vast al gefeliciteerd CDA VVD en de PVV….. Tijd om die linkse fascistische zwakkelingen een toontje lager te laten zingen….

  1.   

   Geah. Dan zal het CDA en gedeelte VVD toch moeten ophouden om de PVV zo verschrikkelijk te demoniseren.

 4.   

  De enige tweestrijd die de PVV nog kan aangaan is de tussentijdse peiling naar de chagrijnige kiezer. Bij echte verkiezingen blijven ze de laatste jaren nergens en er is geen enkele reden om niet aan te nemen dat ze de volgende verkiezingen als vijfde in een rij ook gaan verliezen.

  1.   

   Buitengewoon vrolijke inzending van de lolbroek die vindt dat non-linksen zo ZUUUR zijn !

   De humor spat er weer van af Jodocus !

   1.   

    Niet zo zuur, Gerrit, je koos er toch zelf voor om in Harderwijk te gaan wonen?

    1.   

     Dat wilde ik wel , Jaco , maar aangezien dat linkse milieugeteisem het verdomt om ermee accoord te gaan om al die stinkende vraatzuchtige aalscholvers op het IJsselmeer uit te roeien en die stinkvogels liever het hele IJsselmeer leeg laten vreten en alles onder te laten schijten dan ons iedere dag een heerlijk half pondje vers gerookte paling te gunnen leek het me toch beter om in Muiden neer te strijken .

     Verdomd , ik zie ineens de parallel met de islamitische en pigmentrijke instroom !
     Die doen precies hetzelfde , ze vreten alles leeg !

     En jij mag op staatskosten alles wat niet islamofiel of socialistisch is , onderschijten .

     1.   

      Moeten we dat geloven, Gerrit?

      Ik in elk geval niet.

 5.   

  VNL,zij zullen stil verdwijnen van het toneel.
  Kijk namelijk wie zij zijn,een mislukte advocaat,een weggelopen PVVer,waar je helemaal niet op kunt bouwen.
  Let op,bij de volgende peiling zal je er al niks meer over te horen en zien zijn.

 6.   

  Iedere week drie peilingen. En telkens weer politieke analyses hier op DDS. Maar wat schiet je er mee op ?
  Kijk liever naar de realiteit. En die is dat:

  + het CDA in alle 12 provincies in het dagelijks bestuur komt
  + de SP steeds meer salonfähig wordt
  + D66 grote woorden heeft, maar kleine daden
  + de PvdA-bewindslieden er stuk voor stuk een potje van maken (afgelopen 2 weken: Van Rijn, Klijnsma, Plasterk, Dijsselbloem, Koenders)
  + de PVV steeds minder scoort in de media
  + de VVD bezig is zich los te weken van de coalitiegenoot
  + CU, GL, SGP, 50+ en PvdD partijtjes in de marge blijven
  + VNL… (vul zelf maar in).

  1.   

   Dat is de spijker op zijn kop Viertel.

 7.   

  @ Simon toch.. je valse gespin is zonneklaar. VVD en PvdA hebben de drie laatste verkiezingen een enorm pak slag gekregen van het electoraat. Bij de volgende verkiezingen als vierde op rij gaan deze vaak corrupte EU regentenpartijen opnieuw fors verliezen. De kiezers trappen er niet meer in zoals in 2012 met de zgn. race om het Torentje van Rutte (VVD) en Samsom (PvdA).

  PVV kiezers en dat is algemeen bekend hebben een broertje dood aan het kartel van EU regentenpartijen
  VVD, CDA, PvdA, D66 en CU en blijven met 2.5 miljoen liever thuis dan naar het stemhokje. Dan is het een Gods wonder dat de PVV desondanks van PvdA
  10 zetels heeft overgenomen en de rest van VVD en CDA.

  Ben blij met de flanken PVV 25, SP 22, PvdD 5 en VNL 1. De afrekening met de EU regenten partijen is vast en zeker. Met stemplicht zoals bij onze zuiderburen waren de EU partijen al veroordeeld tot jarenlange oppositie.

 8.   

  Al degenen die afgelopen zondag in Buitenhof Job Cohen (PvdA) , Tineke Strik (Groen links) ,Rob de Wijk en Thierry Baudet hebben aangehoord zullen gezien de ontwikkelingen met illegalen, asielzoeker, boot “vluchtelingen” beter nooit meer stemmen op partijen die er zo over denken als PvdA en Groen links. Voeg daar SP, CU, CDA en D66 toe. Dan blijft er nog een partij over die opkomt voor het volk en dat is de PVV. Baudet zei dat elite “de middelen hebben om de gevolgen van de migratie te ontsnappen”.Zo is dat. Het volk blijft achter met de ellende van massa-immigratie.Wel jammer dat dat nog niet alle kiezers doorhebben.Als er een burgeroorlog komt vlucht de elite meteen naar Argentinië.

 9.   

  Ik denk niet dat het CDA nog een keer in een coalitie stapt met de PVV. Dat is de vorige keer namelijk slecht afgelopen.

  1.   

   Het CDA heeft nog nooit met de PVV in een coalitie gezeten, de PVV gedoogde een minderheidskabinet van VVD en CDA.
   Wat het CDA vervolgens weer heeft laten vallen door zich niet aan de afspraken te houden.

  2.   

   Het zal voor een politieke meerderheid ook niet meer nodig zijn, Maaike, de PVV is ook getalsmatig irrelevant geworden.

   1.   

    En de PVDA trekt volle zalen hè trol?

   2.   

    @ Dat PVV bashen begint Max-Blokzijl-achtige trekjes te vertonen met je zelfingenomenheid en miezerige emo-porno reacties. Wie weet ben je het kleine broertje
    van Jomanda die blijven geloven in hun eigen fabeltjes.

   3.   

    Simon Brouwenstein. Gezien de immigratie, islam, EU en euro ontwikkelingen zal in de toekomst de PVV nog heel hard nodig zijn. Getalsmatig zullen ze nog ver moeten zakken willen ze de VVD en PvdA evenaren.Toch?

  3.   

   Zo redenerend, zal niemand meer met de VVD, het CDA, de PvdA of D66 willen regeren, omdat al deze partijen ooit wel eens een regeringscoalitie ten val hebben gebracht! En het hilarische is, dat de PVV dat nog nooit heeft gedaan, want het zat ten eerste niet in de regering, maar gaf gedoogsteun. Rutte had zó door kunnen gaan, door een andere gedoogpartner te zoeken én het kabinet is gevallen door het CDA (Volgens eigen verklaringen).
   Zou het dus onderhand eens geen tijd worden, te stoppen met het verspreiden van deze leugens? Hé, gutmensch Maaike, hm?

   1.   

    Daar ga je vervolgens niets meer van horen, tot het volgende PVV nieuws, dan plempt onnadenkend links gewoon weer dezelfde leugen neer.

   2.   

    Ik ben bang dat uw goede raad in het geval van Maaike , geen kans zal zien zich door de speklaag richting hersenen te worstelen , heer Suijkerbuijk .

    We hebben het al tien keer verteld , het beklijft niet !

  4.   

   Maaike groot gedeelte CDA vindt de immigratie een “verrijking” voor de samenleving. Die CDA’ers zullen bij een burgeroorlog als eerste ons land (Europa) verlaten. Zij hebben de financiële middelen. Het “gewone” volk wordt onthoofd.

   1.   

    Kan Anna een CDA-er citeren die immigratie een verrijking vindt?

    Ik denk het niet, deze demagogische leugen zoog ze zonder veel inspanning uit haar duim.

    1.   

     jan peuter , vond en vind dit waarschijnlijk nog , in zijn jaren als minister-president (CDA), was volgen hem en elke (buiten de PVV om) , immigratie een must en verrijking , daar de vergrijzing toesloeg .

     tja en dit is al vanaf de jaren 1980 zo !!!, iedere partij toen en nu , (nogmaals buiten de PVV), vinden en vonden het nodig om ongeletterde binnen te slepen .

     en de oude Nederlanders hiervoor uit te wringen , qua kosten die deze verrijking meebracht , je kent het wel uitkeringen voor de hele stam , huizen ect,ect .

   2.   

    Dat is het voordeel van de politieke eliten, Anna.
    Eerst rotzooi schoppen en als de bom gaat barsten een veilig heenkomen zoeken.
    De burgers mogen de klappen opvangen.
    Daar staan ze om bekend.

    Als ik Thierry Baudet mag citeren, afgelopen zondag in Buitenhof, dat zijn er maar twee opties,
    Of buitengaats oorlog voeren tegen de jihadisten of binnengaats oorlog voeren tegen de jihadisten.
    Hij vreest dat dit laatste het geval zal zijn.
    De toestroom aan vluchtelingen, gelukzoekers en jihadisten zal de oorzaak zijn van een Europese Reconquista.
    Inmiddels staan er minimaal nog een miljoen vluchtelingen te wachten om voor 6/8000 pop de overtocht te maken, met daartussen IS strijders die hun baard hebben afgeschoren om niet op te vallen.
    Helaas is het voor de linkse barmhartige samaritanen ondenkbaar om deze toestroom te stoppen, zoals in Australië het geval is.
    Ze spelen IS in de kaart om Europa in rap tempo te ontwrichten.

    1.   

     Pop moet zijn p.p.

  5.   

   Voor het CDA is dat inderdaad slecht afgelopen.
   En dat verdíende het CDA ook.
   Wát een smerige Judasrol heeft die club gespeeld…. bah!

   1.   

    Het CDA maakte de onvergeeflijke politieke inschattingsfout dat de PVV in staat en bereid zou zijn tot het nemen van verantwoordelijkheid. Ze werd daar door verstandige lieden in het CDA duidelijk voor gewaarschuwd maar men bleef halsstarrig doorzetten. Het gevolg is bekend: Wilders liep bij de eerste tegenwind weg en het CDA werd geminimaliseerd.

    De stupide leiders van destijds zijn weliswaar vertrokken maar ik kan me niet goed voorstellen dat de partij nog echt terug kan komen. Misschien hebben ze geluk en zijn ze bij de volgende formatie nodig.

    1.   

     Het CDA heeft gaandeweg Rutte 1 besloten, onder druk van een hele rits CDA-fossielen/mummies/mastodonten, om de PVV definitief te lozen. Met list en bedrog en met valse beloften is dit uiteindelijk gelukt; de PVV moest en zou boeten voor het opgelopen (zeer zware) trauma tijdens het CDA formatiecongres 2010. Alsof de PVV er iets aan kon doen dat het CDA zwaar en hopeloos verdeeld was en zich zelf zo zwaar pijnigde voor de ogen van heel politiek Nederland.

     Het gevolg van dit alles is dat de ‘geestesgesteldheid’ van het CDA sindsdien dusdanig is dat de PVV tot in de oneindigheid zal moeten blijven boeten voor het door de CDA in oktober 2010 opgelopen trauma.

     Niet alleen is dit zeer onsportief en onwaardig gedrag richting PVV maar daarnaast verlamt het CDA hiermee in feite het hele Nederlandse politieke proces.

     Het CDA heeft gewoon een heel goede psychiater nodig ter definitieve verwerking van het opgelopen trauma waarna zij hopelijk weer tot politiek volwassen gedrag in staat zijn.

     1.   

      In PVV-kringen wordt de hardnekkige fantasie volgehouden volgens welke het CDA Wilders dwong het Kabinet te laten vallen. Het betreft echter leugen. Het CDA meende dat de PVV verantwoordelijkheid moest nemen voor onvermijdelijke bezuinigingen en daar had Geert geen zin in. Vervolgens liep hij laf weg.
      Sindsdien is voor iedereen duidelijk dat de PVV volstrekt onbetrouwbaar is en ongeschikt voor regeringsverantwoordelijkheid.

 10.   

  Vrij naar Drs.P
  .
  We dwalen met de DDS door ’t politieke land
  En trachten te verklaren wat we lezen in de krant
  En de dwaze reageerders zeuren oeverloos zich blauw
  En we laten ieder binnen want we kijken niet zo nauw
  .
  Maar ergens breekt ’t besef door dat het niet zo jofel zit
  Er blijkt steeds meer overeenkomst met des Drs’ DODENRIT
  Dus wie wérkelijk wil weten: blijft de toekomst een geheim
  Leest wat hij ons al beloofde in zijn best knap leerzaam rijm !
  .

  1.   

   ‘n verbeterde versie vind je op: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 11.   

  Wat dan wél weer leuk is?

  Nou… De PVV scoort volgens deze peiling wat beter en je ziet het PVV volk hier vreugdedansjes maken.

  Jippie!

  1.   

   ja sjuul, en het is opvallend stil bij de sjuultjes, brullensteinen, moreno,s etc,etc.
   .
   ik dans ondertussen even verder…

  2.   

   De PVV doet het altijd wat beter in tussentijdse peilingen. Veel mensen zijn depressief en sjaggerijnig en zien de PVV als de perfecte expressie van dit levensgevoel.
   Het blijkt dat de meesten bij echte verkiezingen weer bij zinnen komen.

  3.   

   Als jij dat ziet , links serpent , dan hallucineer je .

   Mag ik raden ?

   Je woont in Amsterdam en bezoekt regelmatig een ‘coffeeshop’ .

   Die rotzooi schijnt nog úren dóór te werken !

   We zullen het wel lezen , verderop .

   1.   

    Voor Julius bestemd , moge duidelijk zijn .

    1.   

     Ach Harry,

     ik zie dat je het tegen mij had.

     Welnu, ik ben mijn wilde haren al een aantal jaartjes kwijt dus een coffeeshop is aan mij niet besteedt.

     Woonachtig ben ik in een andere middelgrote stad maar in Amsterdam kom ik graag en met enige regelmaat.

     En inderdaad, jij bent zo’n beetje de enige die in sjagrijn blijft zitten mokken terwijl al je vriendjes kleine dansjes maken. Ach weet je, zo’n tiepje als jij zit er altijd wel tussen. Gewoon lekker zitten laten dan loopt het niemand in de weg.

 12.   

  Gaaap! Je kon er op wachten. Ons Hansworstje (joducus of simon) is weer onder zijn grafzerk vandaan gekomen om ons deelgenoot te maken van zijn simpele reacties.

  1.   

   Je bent het niet eens met mijn observatie, Noordermiede?
   Hoe zie jij het dan?

   1.   

    Ben tegen het monster EU, tegen de islamisering van het westen (de barbaarse (IS) islam is de builenpest van de 21e eeuw) en tegen de bio en de vaak corrupte vluchtelingenindustrie.

    De flankpartijen SP + PVV aangevuld met klein grut (Dieren + 50+ e.a.) vs de EU regentenkliek van de valse munterspartijen VVD, CDA, PvdA, D66 en CU.
    Mijn stem gaat naar minder EU en minder bio industrie voor het welzijn van mens dier.

    1.   

     @Noordermiede
     Prima, inhoudelijke reactie, waarmee je het eens kan zijn, of niet eens. Zou je nu nog even je bijdrage van 20.06 nader willen toelichten?

     1.   

      Ben buitengewoon begaafd met een sterk sociaal conservatief en vooral positief karakter. Desondanks denk ik dat ik onvoldoende denk vermogen bezit om u als rode rakker van de vermolmde oude politiek met een verdere toelichting van dienst te kunnen zijn.

     2.   

      @Noordermiede
      Zullen we dan je reactie van 20:06 maar als vervallen beschouwen? Even goede vrienden hoor.

    2.   

     Ben ook nog ergens voor?

     1.   

      Ik bedoelde: ben je ook nog ergens voor?

 13.   

  Ja, natuurlijk! Voor een echte democratie met bindend referendum naar Zwitsers model.

  1.   

   Dan zul je wel geen aanhanger van de PVV zijn.

   Referenda en democratie gaan overigens niet lekker samen.

   1.   

    In mijn tweede heimat Zwitserland werkt het als ruim 400 jaar prima zonder achter kamertjes politiek en gekonkel, de kiezers beslissen en niet de partijen.

    1.   

     @Noordermiede
     Ben redelijk vaak in Zwitserland geweest, en observeerde: Zwitserland is geen Nederland. Zwitsers zijn geen Nederlanders. Stel dat je moest aangeven waarom het Zwitserse systeem niet werkt in Nederland, wat zou je dan antwoorden?

 14.   

  Dat er nog een discussie gevoerd moet worden over deze fictieve machtsverhoudingen.

  VVD, CDA, D66…wie denkt nu dat de PVV ook maar een klein kansje zou maken snapt er helemaal niets van.

  1.   

   Je vergeet dat VVD de PVV niet uitsluit en CDA met Omtzicht aardig naar rechts is opgeschoven waardoor CDA’s rechterflank steeds meer boven komt drijven en geen windeieren legt.

 15.   

  Alles hangt af van het moment de oorzaak en welke partij het kabinet laat vallen. En dan in de verkiezingsstrijd de media die de debatten organiseert welke 2 ze tegenover elkaar zetten, zoals zij ook PvdA en VVD tegenover elkaar zette. Denk maar aan hoe de SP hoog in de peiling werd afgeserveert. Als de focus op VVD en PVV wordt gelegd en zij hun campagne daarop richten kon het wel eens heel anders uitpakken. Vooral op asiel-immigratie en economie.

 16.   

  De VNL zullen straks uitkomen op zeker 6-zetels, de twijfel stemmers van de VVD en PVV zullen op de VNL stemmen.
  Ook veel stemmers van de D-66 zullen op VNL stemmen, die salon stemmers zien meer in een advocaat als een veilingmeester.

 17.   

  We zullen het zien en beleven… of niet.
  Overigens is het mijn mening, dat twijfelaars zo snél mogelijk de PVV dienen los te laten.
  Een protest- en getuigenispartij hééft niets aan twijfelaars.
  Beter drie zetels, bestaande uit verstandige en toegewjde kiezers, dan dertig zetels met mensen die dan hierheen… dan daarheen zwalken.

  Met andere woorden: laat de PVV uit kwaliteit bestaan… want dat is beter dan een schommelende kwantiteit.

  1.   

   Ik vind dit een goed idee, Gielah, alleen hard core racisten, extreem rechtse boekverbranders en mensen die moslims zien als weerzinwekkend stemvee met kopvodden horen bij de PVV. Dat levert dan een overtuigende getuigenispartij op van hoogstens twee zetels die in de Tweede Kamer die ook de onderbuik van de samenleving democratisch vertegenwoordigt. De twijfelaars kunnen dan thuisblijven of op de VNL stemmen.

   Het fatsoenlijke deel van Nederland heeft dan nog een ruime keus in de normale partijen.

 18.   

  @ Simon of Joducus

  Diepe zucht… Er zijn momenteel zoveel linkse strontemmers lafheid, nepotisme, cliëntelisme, foute tekeningen en belangenverstrengelingen zichtbaar geworden dat daarbij vergeleken de “onfatsoenlijke” PVV en haar potentieel van circa 3 miljoen kiezers slechts Amsterdams lieverdjes zijn. Blijf net als Jomanda geloven in je eigen fabels en sprookjes.

  Ben het eens met de stelling van Meindert Fennema (ex-CPN en nu Groe5nLinks) de PVV is een Sociale Doorbraakpartij met rechtse en linkse programma punten met een

 19.   

  vervolg 21.04
  ongekende positieve uitstraling naar de hardwerkende Nederlanders, (tot 1,5 modaal) nummer 1. bij de middelbare scholieren en circa 12 procent hoogopgeleide kiezers. Vandaar het gif tegen Wilders van extreem linkse randfiguren.

  1.   

   Die ongekende positieve uitstraling zagen we nog niet terug in de stembusuitslagen: Wilders verloor al vier verkiezingen op rij en zal zonder twijfel de volgende ook verliezen.

   1.   

    Gaaap. Je kon er op wachten. Ik dacht dat de valse munters bende en regentenpartijen VVD en PvdA 3 verkiezingen op rij glansrijk hebben verloren.
    Of vergis ik me Jodocus?
    De vrije val van de salonsocialisten van Samsom en de PvdA is met stip de electorale afgang na WO2.

    De flankpartijen SP en PVV zijn na een media hype en hetze tegen Roemer en Wilders, bij de valse race om het Torentje in 2012 tussen Rutte en Samsom weer helemaal terug, of je het aangenaam vind of niet.

    1.   

     Ja, dat heb je mis, ze verloren de gemeenteraadsverkiezingen en de provinciale Statenverkiezingen maar wonnen spectaculair de echt belangrijke Tweede Kamer verkiezingen en daarom regeren ze dit land.
     Ik begrijp dat je hoopt dat de PVV in 2017 bij de TK-verkiezingen de macht zal overnemen. Dat denk ik niet, ik denk dat ze dan voor de vijfde keer zullen verliezen. Ik denk dat u dt ook wel in de gaten heeft.

     1.   

      Je vergeet voor het gemak even de EU verkiezingen die ook dramatisch waren voor de nepsocialisten van de PvdA. De PvdA als vermolmde partij kan beter opzouten en fuseren met de bloedrode SP en GroenLinks. Overal in Europa gaat het electoraal berg afwaarts met de onbetrouwbare en vaak corrupte socialisten met hun vieze DSK lieverdjes. EU sceptici hebben derhalve de toekomst in diverse landen zoals in Hongarije en Griekenland. Ook het gedachtegoed van Pim Fortuyn is met redelijk succes doorgezet ondanks smerige laster en hetze campagnes van vooral de linkse media volgens de beste marxistische tradities. Stalin zei het al, het gaat er niet om wie gaat stemmen maar wie de stemmen gaan tellen en in ons land is het niet anders.

      De PVV is in potentie de grootste politieke familie van het land (circa 3 miljoen) maar blijven vaak thuis en met de Dieren (5) 50+ (5) en klein grut die de traditionele stromingen nog kleiner gaan maken na de vrije val in 2015 van het asociale rampkabinet Rutte2.

     2.   

      Dat doet dit Simonkereltje nu altijd: hij poneert een leugen en zet er dan iets achter als wat hij hierboven doet:
      “….Ik denk dat u dat ook wel in de gaten hebt….”.

      Nou… nee… meneer Noordermiede heeft namelijk juist geponeerd dat het NIET zo is!
      Dat legt hij ook net UIT…. mét argumenten en feiten…. dus hij heeft alleshálve in de gaten wat u hem zo graag zou WILLEN zien beweren….
      maar merkt op dat ú FOUT zit.

      Komt dit slinkse gedraai ook weer uit het trollenhandboek?

      Ik ga daar eens even mee oefenen.
      Normaal mens: “Hmmm…. wát een zondvloed buiten… hondenweer… beter even wachten tot het droog is!”

      Trol: ” Je weet héél goed dat de zon schijnt!”

      Normaal mens ( deze is uit de DDS-praktijk van gisteren):
      “Met pathologische leugenaars loopt het slecht af, maar de Bijbel laat zien dat Jezus zelfs moordenaars en christenvervolgers tot instrumenten in Zijn dienst kon omvormen”.

      Trol: ” Het valt telkens weer op dat christenen de liefde en de vergeving vergeten”. (??????).

      Ik denk dat de regel in het handboek ongeveer aldus moet luiden:
      “Maak van elke waarheid die u niet bevalt en die u op enig forum tegenkomt, een leugen…
      en zet de waarheidsuitdrager in kwestie op medelijdend-hooghartige toon weg als iemand die zelf heel best wéét dat hij of zij liegt….
      en zorg voorts dat uw trollen-antwoord te állen tijde de ander, juist omdát die gelijk heeft,
      beschuldigt en in een kwaad daglicht stelt.
      Dit om te voorkomen dat anderen deze waarheid of dit feit over gaan nemen”.

      Kunstje uit nare, duistere regionen dus!

      Nou ja… HIER werkt het ten enen male niet.
      Té vaak gedaan.
      Onder wélke nick ook… meteen herkend.
      Krachteloos en ridicuul geworden.
      Zonde van de moeite.

 20.   

  “In his autumn before the winter comes mans last mad surge of youth”

  Ik moet hier altijd even aan u denken…

  1.   

   U kunt dénken… onderkruipsel?
   Echt?
   Mogen wij dan even weten waarom wij daar nooit iets van kunnen mérken?
   Er komt hier op DDS alleen maar onzin en ordinair gescheld uit u… en nooit iets zinnigs…..en dat heeft dus allemaal weinig met dénken te maken.
   Ook niets met bescháving, trouwens.

   Dit Engelse citaatje, dat u inderdaad KEURIG uitgetypt hebt… ( ja… als u er even voor gaat zitten wil er nog bést weleens iets lukken….)
   is weer uw tig-ste poging om leeftijdsdiscriminatie te plegen.. en dat.. terwijl linkse lieden discriminatie zogenáámd zo haten…!
   Zóóó erg…. is dat!
   Foei!
   Arg….!

   Kijk… 52-jarige baby… ( in úw geval is dat een terechte omschrijving…)
   ú bevindt zich in de herfst van uw leven.
   Of ‘the madness’ die ú hier vertoont, iets met JEUGDIGHEID te maken heeft… dát betwijfel ik echter.
   Die lijkt me gewoon aangeboren en nooit afdoende behandeld.

   En als u toevallig op mij doelde… met dat herfst-geleuter…. ik bevindt mij eerder aan het einde van de WINTER van mijn leven, hoor…. de herfst is van je 45e tot je 55e… zo ongeveer…. dus úw leeftijd.
   U nadert het einde van die periode… dus late herfst… zeg maar.
   Ik heb u al eens vaker uitgelegd dat oud worden niets is om je voor te schamen… dat gebeurt gewoon… zolang je doorgaat met ademhalen.

   Daar is niets ergs aan!
   Dat hoort er bij.
   Met een beetje geluk gaat u dat ook meemaken…. en stop nu eensmet die ángst voor oud(er) worden.

   Wat mijn analyse van de smerige methoden van trollentreiteraars aangaat… die had ik op mijn 30e ook wel kunnen maken, hoor… gewoon op grond van een paar van mijn vele deelstudies… psychologie en pedagogie dus…. en verder gewoon een beetje opletten wat iemand dag aan dag, maand in maand uit, op een forum als dit aan het uitvreten is.
   Niets moeilijks aan.

   Uzelf bent bijvoorbeeld iemand, die voortdurend projecteert.
   Dat heb ik u al eens eerder geschreven, maar een en ander was toch wellicht een beetje moeilijk voor u?
   Jammer dat u toen niet om opheldering hebt gevraagd… ik had het met alle liefde iets toegankelijker voor u gemaakt.
   Dan had u een rare reactie als hierboven ook niet ( meer) neergezet.

   Kijk… man… als u het niet leuk vindt dat trollen hier bekeken en beoordeeld worden… hou daar dan een keer mee OP… sukkel!
   U doet het toch zélf… samen met die andere ‘lolbroeken’?
   Niemand dwingt u!
   U sméékt als het ware om béoordeling… en.. gezien het wangedrag….om véroordeling.
   Eigen schuld, dikke bult.

   Zo… en ga nu maar weer een poosje met de bal spelen… buiten… in de ( late) herfst van uw leven…. dus nu dat nog nét kan…!
   En niet schrikken als er dan een écht jeugdig iemand roept: ” Héé… ouwe lul..!” ( want zulke mensen héb je … weet u… van die rare figuren die op leeftijd discrimineren… je zóu ze toch?).

 21.   

  @ Gielah

  Simon of Jodocus heeft zichzelf ontmaskerd. Hij zou een nazaat kunnen zijn vanwege zijn vileine vaardigheden en miezerige reacties van NRC journalist Max Blokzijl.

  1.   

   Hij heeft dit rottige gedoe zó nodig… beste @Noordermiede… dat geen ontmaskering hem hier weghoudt.
   Pesten is voor sommigen nu eenmaal het enige, dat hen nog énige voldoening verschaft.

   Of de ‘medewerkers’ even ver heen zijn… dat valt te bezien…. maar veel edels en/of dieps is ook aan hun schrijfseltjes niet te ontwaren.
   Zij logenstraffen aldus… in hun uppie of gezamenlijk optredend… de aanname, als zou de mens ten diepste goed zijn.

   We zullen het er maar mee doen.. en trachten de compassie met deze minder fortuinlijke (of minder sympathieke) schepselen niet helemáál los te laten.

 22.   

  Ik wil een regering van wie ik een huis mag opkopen inplaats van dat ik nu mijnhuis snel moet verkopen op zo een executieveiling ;)

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!