Peiling: PvdA naar 9 zetels – laagste punt allertijden

Met Jesse Klavers GroenLinks aan de ene kant, en Emile Roemers SP aan de andere kant levert de PvdA veel zetels in.

Het zit de sociaal-democraten deze week niet mee in de peilingen. Terwijl de nieuwe GroenLinksleider Jesse Klaver nog met zijn wittebroodsweken bezig is en daardoor veel aandacht krijgt in de media, gaat het bergafwaarts met de PvdA. Er waren de afgelopen jaar daar al veel zetels virtueel verdwenen richting de SP. Maar nu ook kiezers overlopen naar GroenLinks, heeft dat grote electorale gevolgen voor de partij van Diederik Samsom. Dat wil dus zeggen: de PvdA haalt deze week nog maar 9 zetels:

pvda laagste scoreIn de geschiedenis van de Tweede Kamer kwam dat nog niet eerder voor. In 2002 behaalde de partij 23 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen vlak na de moord op Pim Fortuyn. Maar ook in de peilingen is het een unicum: het vorige dieptepunt stond op 10 zetels. Dit gebeurde vorig jaar toen de PvdA- en de VVD-achterbannen lijnrecht tegenover elkaar stonden over het versoepelen van asielregels.

Dit keer zijn het, aldus De Hond, niet de asielregels, maar wel de privatisering van ABN Amro en al het gedoe rond de uitbetalingen van PGB’s. Met name de lageropgeleiden zeggen de PvdA daardoor vaarwel:

Van de kiezers met een lage opleiding, die traditioneel veel op de PvdA stemde, geeft nu nog maar 3% aan de PvdA te stemmen.

Maar ook aan de andere kant van de coalitie – bij de VVD – gaat het ook niet van een leien dakje: de liberalen blijven weliswaar de grootste partij van Nederland – met een neuslengte voorop tegen het CDA en D66 – maar moeten ook een zetel prijsgeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Sociaal Democraten ??
  Dan denk je toch aan fatsoenlijke mensen en Geen Landverraders of zoals ik deze 5e colonne benoem, ‘moslimsletjes’ ! De PvdA, het ‘moslimsletje’, dat dobbert op gedreven doorgedramde en geindoctrineerde Achterlijkheid ! Alles wat deze ‘niksnutnullen’ doen laat wijn in water veranderen !
  .
  Er is echter 1 ding wat ik wel goed vind van de PvdA: De Achterlijkheid zit bij elkaar en dan hoef je dus niet ver te zoeken !

  1. jack

   Zowel het artikel als de reacties verbazen mij. Er komt snel een dag dat men anders denkt. Stemmen van de PVDA zijn naar de SP, groen Links en D66. Stuk voor stuk veel gevaarlijker dan de PVDA. Laatste heeft in de laatste jaren getoond over nog een beetje gezond verstand te beschikken door de halve eeuw bestuurfuncties. De andere 3 zijn “Jantje komt laat” partijen zonder verantwoordelijke of bestuurlijke geschiedenis en verantwoordelijkheden uit het verleden.
   Ik ben een levenslange VVD stemmer; doch ik zie nu pas echt gevaar komen, ideologische fantasten die stemmen krijgen, zelfs macht. Nu is Nederland pas echt nog meer in gevaar dan het ooit geweest is onder de PVDA.

 2. Simon Brouwenstein

  De verschuivingen in dit soort peilingen zijn altijd binnen links of binnen rechts: de links-rechts verhouding verandert niet en dat is al een halve eeuw zo.

  1. zomaar

   waar zie jij , binnen ons politiekbestel, RECHTS? .

   met de verkiezing binnen de VVD, van Rutte is ook deze partij de linkse koers gaan varen ,zelfs het door jou verdoemde PVV is niet rechts .

 3. _Mediaevist_

  Laat Samsom maar aanblijven, op naar de nul zetels voor de partij van het landverraad.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik denk dat Samsom veel heeft betekend voor dit land door dit succesvolle Kabinet mogelijk te maken. Hij krijgt daarvoor echter niet de credits van de kiezer. Dat is onrechtvaardig maar zo gaat dat soms, politiek is optiek.
   De PvdA zal er goed aan doen Asscher als lijsttrekker aan te wijzen. Uit onderzoekingen blijkt hij als premierkandidaat hoger te scoren dan Rutte.

   1. Limburgse Kuifje

    Beste Simon, ga jij dit verhaal ook vertellen aan al die mensen die in de werkloosheid zitten, die in de bijstand terecht zijn gekomen, die met een enorme schuld zijn blijven zitten na de ‘gedwongen’ verkoop van hun huis, die noodgedwongen zzp’er zijn moeten worden omdat ze anders helemaal niks meer zouden hebben, aan al die ouderen in verpleeghuizen die slecht worden verzorgd????????

    Ja jouw held is waarlijk Samsom ! A True Hero !

    1. Simon Brouwenstein

     De PvdA veroorzaakte de economische crisis niet, Limburgs Kuifje, maar mocht wel de nare maatregelen nemen om hem op te lossen.

     1. van Urk

      De inherente verdorvenheid van het kapitalisme ligt in het oneerlijk verdelen van zegeningen. De inherente deugdzaamheid van het socialisme is het heerlijk verdelen van rampspoed.

     2. Limburgse Kuifje

      Beste Simon, dit is werkelijk geen antwoord op mijn vraag. En wat die economische crisis betreft, die is er nog altijd en ik persoonlijk denk dat die nu nog erger is dan in 2008 toen het zogezegd begon! Praat met het midden en kleinbedrijf en u weet meer van de hoed en de rand.

     3. Simon Brouwenstein

      @limburgse Kuifje,

      Op grond van welke economische indicatoren meent u dat de economische crisis nu dieper is dan in 2008?

     4. -Harry

      Het Robin Hood beleid van het linkse zootje heeft wel degelijk tot een krimp van de welvaart geleid . Al vanaf die achterlijke J den U. uit Buitenveldert
      Allerhande niksnutten , werkschuwen en andere totaal overtolligen werden gepamperd .
      We niet wilde werken , hoefde dat ook niet .
      Voor allerlei idiote linkse bedenksels werd subsidie gegeven , de instroom van al dat hopeloze en levensgevaarlijke islamitische tuig heeft ons zeker zwaar verder verarmd .
      Die achterlijke EU heeft de rest gedaan .

      Die eurofiele PVDA komt maar niet bij zinnen.

      En dan lees ik in het artikel : van de laag opgeleiden geeft nu nog maar 3% aan op de PVDA te stemmen .
      Dus ZELFS de laagst opgeleiden hebben de partij nu door !
      Nou jij nog , Simon !

      Of wil jij bij die drie procent horen , bij : the real zombies ?

     5. hans-e-pans

      Meneer Simon Brouwenstein!.

      De PvdA heeft helemaal geen nare maatregelen genomen om de bestaande economische crisis op te lossen.

      Meneer Simon Brouwenstein!

      Gezien de door de PvdA genomen maatregelen hebben ze, samen met de VVD en de constructieve oppositie, de economische crisis alleen maar verdiept verleng en dus verergerd

   2. Terzo

    Trollemans tracht de moed erin te houden, aandoenlijk…

   3. JanvanEechoud

    Haha ha. ….

   4. Moose

    Horende en ziende blind.
    Typisch links gedrag.

 4. Geah

  Nu houdt Samsom alleen nog maar zijn moslims over want een fatsoenlijk mens stemt niet op de PvdA…….Daardoor dat hij zo graag schuiten vol Afrikaanse stemvee naar Nederland wilt halen voor zijn partij! 😉 😉 Zijn nood is hoog…

  1. Geah

   Het gaat om deze mensen die Samsom graag voor zijn PvdA wilt hebben:

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/05/video_iraakse_milities_barbecu.html

   1. _Mediaevist_

    Het is mogelijk dat executie-video’s door moslim-extremisten op andersgelovigen voor sommige PvdA-ers puur lustmateriaal is.

    1. Beukman

     @Media
     Als dat waar is, dan is DDS een bolwerk van de PvdA.

     1. Simon Brouwenstein

      Ja, Beukman, dit blog heeft een morbide voorliefde voor executievideos. Ik vertrouw de motieven niet, temeer omdat men weet dat deze publicatie door ISIS zeer wordt gewenst.

     2. _Mediaevist_

      Jullie zijn toch prominent aanwezig op DDS en vrienden van de PvdA? QED

     3. Beukman

      @Simon
      ISIS beschouwt geenstijl en Geah waarschijnlijk als nuttige idioten.

     4. Beukman

      @Media
      Ik kan niet spreken voor Simon, maar ikzelf heb geen vrienden in de politiek. Ben trouwens ook geen liefhebber van het genre filmpjes waar geenstijl en Geah zo dol op zijn.

     5. zomaar

      Simon Brouwenstein

      31 mei 2015 at 10:36

      deze executievideos ,zijn hard nodig ,om lieden zoals jij ,te motiveren hun kop uit het zand te trekken , zodat ook zij weten wat ons in de toekomst te wachten staat .

      73% van in het westen verblijvende moslims hebben sympathie voor deze barbaren , die uit naam , (opdracht), van de islam anders gelovigen vermoorden .

   2. Beukman

    @Geah
    Grappig. Volgens @Media hieronder ben jij zelf waarschijnlijk een PvdAap.

 5. W.H.J. Reiss

  De ‘moslimsletjes’ gaan weer los ! Mongooltjes, de meesten hebben geen behoefte aan jullie drammerig gekots ! Ga je Eigen Kinderen doden. Je kunt het !

  1. van Urk

   Het tijdperk van het infantiel socialisme is officieel aangebroken, het socialisme van de kleurlozen, de onvruchtbaren, de intriganten en de zich werkers aan de basis noemende opnaaiers van het gepeupel.

  2. Geah

   Ik reageer nooit op nsb-ers….want wat al 3 generaties in hun genen zit krijg je er toch nooit meer uit…..

  3. -Harry

   In het kader van de erfelijkheidsleer lijkt me dat ook het verstandigste Reiss .

   Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald , ook al zal het even slikken worden voor Laarmans en co .
   Anders zitten onze nazaten straks weer met een nieuwe lichting landverraders .

   Zoals Geah iets verderop al prima opmerkte , zulk wangedrag zit vaak al generaties in sommige families .

 6. The Fox

  Het gaat om de trend en de trend is nog steeds omlaag. Het kost veel tijd om de PvdA uit het systeem te zetten, omdat er vermoedelijk nog steeds niet-geinformeerde kiezers zijn die menen dat de A staat voor Arbeider. De trend is dat de PvdA niet in staat is om de coalitie van “achtergestelden” bij elkaar te houden en samen met de VVD de keuze heeft gemaakt om werkers aan te pakken via BTW, vakantiegeld enz.

  De SP mag dan winnen, maar net als de PVV zal de rest van de partijen er alles aan doen om die club buiten de regering te houden.

  1. Simon Brouwenstein

   @De Fox,

   In alle Europese landen bevindt de sociaal-democratie zich in het politieke spectrum. Een min of meer vast deel van het electoraat stemt op partijen die dat gedachtegoed weerspiegelen, zoals er kiezers zijn die het liberale of conservatieve gedachtegoed aanhangen.
   In Nederland staat de PvdA voor het sociaal-democratisch deel van het spectrum. Als die partij heel impopulair wordt gaan die kiezers naar belendende partijen, zoals GL, D66 of SP maar op de keper beschouwd verandert dat slecht de politieke hoofden.
   De PvdA zal niet zo snel verdwijnen, net zoals partijen als het CDA en de VVD niet snel zullen verdwijnen. De reden is dat ze een deel van het electoraat duurzaam aan zich weet te binden. Er kunnen ups en downs zijn maar als er weer een lijsttrekker opduikt die het gedachtegoed overtuigend weet te presenteren stemmen ze vanzelfsprekend op hem of haar.
   De PvdA zal zich beduidend kunnen herstellen als ze Asscher als lijstrekker aanwijzen, niet omdat het beleid van die partij zal veranderen maar omdat hij het typische sociaal-democratische profiel heeft: rustig, bekwaam, sociaal en verbindend.

   1. carthago

    De sp corifee marijnissen heeft reeds in 1989 gezegd dat de grote import van kokosnoten en kalifaatgangers hem zeer grote zorgen baarde,het enige goede wat hij ooit zei.Alle andere linkse penoze bleef zwijgen en tot nu toe verder faciliteren van ongecontroleerde import van deze imbecielen. Ik wil hiermee zeggen dat de Verenigde linkse penopenoze

    1. carthago

     Dat de Verenigde linkse penoze helemaal geen gedeeld gedachtegoed heeft, maar alleen opportunistisch meedoet en meeschreeuwt als een blind paard,zoals jij griezelstein .

   2. The Fox

    Beste Simon. Dit is de enige keer dat ik zal reageren daar ik het vermoeden heb dat je een zogenaamde Alinsky aanhanger bent (Saul Alinksy – Rules for Radicals) en via agitatie reaguurders probeert uit te lokken en uiteindelijk weg te zetten als racist, homofoob etc. Joop.nl is een betere plek. En nu de reactie.

    Droom rustig verder. In mijn analyse heeft de PvdA het probleem dat er zo veel verschillende groepen met tegengestelde normen en waarden tevreden moeten worden gehouden dat het einde van in zicht is. En het bewijs is dat het huidig beleid (afgedwongen door VVD, EU en gebrek aan geld) eindelijk het imago van de partij aantast. Het is beslist geen volkspartij meer en de uitslagen van recente verkiezingen in met name grote steden (waar Ascher vandaan komt) bevestigen dat beeld. De huidige 38 zetels zijn gebaseerd op een spelletje van VVD, PvdA en de MSM en kan maar 1 keer in de zoveel jaar plaatsvinden. Vergeet ook niet dat de bobo’s in een partij in verval en weinig banen te verdelen elkaar gaan bevechten.

   3. CJD

    Ik denk dat jij je hierin vergist Simon. We zien een duidelijke trend dat vrijwel overal mensen voor een goede reden vertrouwen kwijt raken in de grote bestuur partijen en daarmee juist heil vinden in de protest /splinter partijen of het nou linkse stemmers zijn die het met de uitverkopers van de PvdA gehad hebben en hun steun vinden bij de SP, groene stemmers zijn die door hebben dat GL vrijwel niks van hun oorspronkelijke idealen overhouden en PvdD stemmen. Rechts /liberale stemmers die van de VVD naar de PVV of VNL gaan of christelijke stemmers die onderhand doorhebben dat de C niks meer voorstelt bij het CDA en overgaan naar de CU en SGP. De grote midden partijen hebben zich al langst buitenspel gezet

 7. cmsuijkerbuijk

  @ Simon Brouwenstein
  31 mei 2015 at 10:58
  “omdat hij het typische sociaal-democratische profiel heeft: rustig, bekwaam, sociaal en verbindend.”
  Jij moet toch écht cabaretier worden. Assher bekwaam? Hoe lang is hij nou al weer niet weg uit Amsterdam? Daar zijn ze nu nóg aan het puinruimen als gevolg van zijn desastreus beleid. Dat “rustig” is een inschattingsfout uwerzijds. Een PvdA’er is niet rustig, die is per definitie lui en da’s heel wat anders. Dan het sociale aspect: Socialisme heeft niéts met sociaal te maken, maar álles met jaloezie. De grootste kapitalist kan socialer zijn dan de meest gestaalde socialist. En dan het laatste: Verbindend. Het land is nog nooit zo verdeeld geweest en hij drijft met zijn onbekwaamheid, mensen steeds verder uit elkaar!

  1. -Harry

   Ijzersterk verhaal , heer Suijkerbuijk !

   Spijker op z’n kop , iedere klap wéér .

   En geen speld tussen te krijgen !

   1. Niek Verheyen

    Helemaal mee eens, Harry. En dat geldt eveneens helemaal voor de reactie van The Fox.

  2. Simon Brouwenstein

   Geachte heer Suijkerbuijk,

   Over de bekwaamheid van politici kan altijd worden getwist en dat gebeurt ook voortdurend. In deze context sprak ik over toegeschreven bekwaamheid. Die is, zoals u weet, meer bepalend voor het verkiezingsresultaat dan de werkelijke bekwaamheid waarover met rede kan worden getwist.
   U acht, blijkens uw bijdrage, de heer Asscher evident onbekwaam. Ik denk er anders over: ik meen dat hij een grote bijdrage leverde aan de noodzakelijke sociale hervormingen en de cohesie van deze regeringsploeg. Maar onze individuele oordelen zijn niet zo relevant voor het verkiezingsresultaat.

   1. -Harry

    Vroeger nog ambtenaar geweest , Zweinstein ?

    Je verhaaltje staat bol van de nikszeggende retoriek .

 8. JanvanEechoud

  Nou…… niks veranderd hier. Regie wordt nog steeds in handen gegeven van dwazen. …….

 9. Dennis_WSPK

  Zo, dat is mooi, de PvdA is alvast gemarginaliseerd.
  Nu nog de VVD. Als ook de neoliberale schurken terug de oppositie in verdwijnen kan Nederland weer wat worden.
  Alleen het D66 gevaar is nog niet geweken.

  1. Gielah

   Ik zie óók een tamelijk grote CDA..!
   Laten wij goed beseffen dat alle partijen min 1 in feite allemaal dezelfde richting uit willen.
   Een kleine PvdA veroorzaakt gewoon een wat grotere vergelijkbare partij… jammer… maar helaas.

   1. Simon Brouwenstein

    Ja, mevrouw Gielah, electoraal vertoont Nederland het karakter van een waterbed. De links-rechts verhouding is de afgelopen halve eeuw op de keper beschouwd nauwelijks veranderd. Een verlies van de PvdA zal direct leiden tot winst van SP, GL en/of D66.
    Het enige dat je zou kunnen zeggen is dat het electorale overgangsgebied dat het CDA lange tijd vormde (de partij had een linker- en rechtervleugel) nu gedeeltelijk is overgenomen door D66 die op dat punt ook een beetje een Januskop heeft.

   2. toetssteen

    @Gielah
    Dat komt door het Pieter Omzigt effect.

 10. Limburgse Kuifje

  Beste Simon, ik heb het al in mijn eerste reaktie aan u medegedeeld. Het aantal werklozen is sinds 2008 niet omlaag gegaan maar steeds gestegen en die trend is blijkbaar niet om te buigen. Hetzelfde verhaal geldt dus voor de bijstandsuitkeringen, het toenemende aantal zzp’ers, en de nog altijd niet uit het slop komende woningmarkt. Huizen raakt men niet kwijt tenzij men flink in prijs daalt. Hypotheken zijn nauwelijks te krijgen. Het midden- en kleinbedrijf krijgt simpelweg niet een krediet van de bank, de rente is historisch laag en daarmee komen de pensioenen ook onder druk te staan, de retailbedrijven in bijvoorbeeld de kleding hebben 3% minder omzet en velen staan op omvallen. En vergeet u niet de perikelen rondom o.a. V&D, Blokker, M&S Mode, Miss Etam, kortom concern die niet zomaar in slecht weer konden belanden. En dan de ellende bij de KLM, de belastingdienst (5000 man minder) etc. En dan ziet u nog steeds niet dat de economische toestand alleen maar verslechterd??????

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Limburgse Kuifje,

   De werkloosheid nam vanaf 2013 beduidend af en het is te vroeg nu te concluderen dat die daling zich niet zal voortzetten. De werkgelegenheid volgt de economisch groei, die in een stroomversnelling zit, en dat na-ijlingseffect zullen we even moeten aanzien.

   http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/korte-termijn-ontw/2006-arbeidsmarkt-vv-werkloosheid-art.htm?RefererType=RSSItem

   Dat de huizenmarkt in Limburg nog stagneert lijkt me evident, dat is een vergrijzend en ontvolkend gebied, maar zelfs daar namen de verkoopprijzen het laatste kwartaal met 1.6% toe.
   In in algemene zin herstelt de huizenmarkt zich wel degelijk en de prognoses zijn gunstig.

   http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bouwen-wonen/cijfers/extra/huizenprijzen-visualisatie.htm

  2. Simon Brouwenstein

   Beste Limburgse Kuifje, ik reageerde met cijfers die uw betoog ontkrachten maar de redactie meent deze eerst aan moderatie te moeten onderwerpen.

   1. Limburgse Kuifje

    Sorry Simon, maar daar trap ik en anderen echt niet in. U weet dat u die cijfers helemaal niet heeft, maar u weet ook dat – net zoals zovelen – dat de economie er bijzonder beroerd voor staat. Neemt niet weg dat men in Nederland het nog altijd hartstikke goed heeft ten opzichte van vele andere landen. Maar dat is een andere discussie.

    By the way u hoeft geen cijfers aan te leveren om uw gelijk aan te tonen, doe het gewoon eens met woorden, weerleg mijn stellingen dan daarmee!

    1. Simon Brouwenstein

     Ik verwees eenvoudig naar de cijfers van het CBS. Ik weet dat sommigen hier het CBS zien als een leugenachtig staatspropaganda-apparaat maar op een andere wijze krijg ik geen wetenschappelijke grond onder de voeten.

    2. Simon Brouwenstein

     Beste Limburgse Kuifje, zelfs in het ontvolkende en vergrijzende Limburg namen de huizenprijzen dit kwartaal met 1.6% toe en het aantal transacties steeg met 11.3 %.
     Hoe interpreteert u zo’n cijfer?

     1. Limburgse Kuifje

      Beste Simon, een kwartaal zegt echt helemaal niks. De cijfers moeten altijd gaan over een langere periode om een uitspraak te kunnen doen. Welnu voor de provincie Limburg was de verkoopprijsindex in 2008 (begin van de crisis) 107. In 2014 heeft men gemeten dat dit cijfer is gedaald tot maar liefst 87,4 en een relatieve waardedaling van 30,76 %. Hoe interpreteert u nu zo’n cijfer, om maar eens af te sluiten met uw eigen woorden?

     2. Simon Brouwenstein

      U heeft gelijk dat één kwartaal een uitzondering in een dalende trend kan zijn maar dat is niet het geval.

      http://huizenprijzen.prijsverloop.nl/Nederland/

      De algemene verwachting dat de komenden twee kwartalen de huizenmarkt met een procent of 4 gaat aantrekken, maar dat zal moeten blijken.

      http://huizenprijzen.prijsverloop.nl/Nederland/

     3. Simon Brouwenstein

      U heeft gelijk dat één kwartaal een uitzondering in een dalende trend kan zijn maar dat is niet het geval.

      De algemene verwachting dat de komenden twee kwartalen de huizenmarkt met een procent of 4 gaat aantrekken, maar dat zal moeten blijken.

    3. Simon Brouwenstein

     Beste Limburgse Kuifje,

     De werkloosheid nam vanaf 2013 beduidend af en het is te vroeg nu te concluderen dat die daling zich niet zal voortzetten. De werkgelegenheid volgt de economisch groei, die in een stroomversnelling zit, en dat na-ijlingseffect zullen we even moeten aanzien.

     De prognoses zijn gunstig, zeker als u beseft dat onderstaande prognose nog uitgaat van een economische groei van 1.5 %. U weet mogelijk dat dit cijfer inmiddels is bijgesteld naar 2.4%

     https://economie.rabobank.com/publicaties/2014/december/regionale-prognoses-2015/

     1. Terzo

      Ja we zullen vooral de cijfers van banken serieus nemen, en zeker de RABO bank is gebaat met mooie cijfers gezien de nakende beursgang.

      Banken zijn de grootste oplichters en Brouwenstein neemt hen serieus, wat weer veel verklaard over de trol zelf.

     2. Limburgse Kuifje

      De werkloosheid is in maart 2015 inderdaad met 7 duizend afgenomen en kwam uit op 626 duizend personen. Dat is 7,0 procent van de beroepsbevolking.

      Maar wat koop ik nu voor dit cijfer? Niks, want ik weet niet hoeveel mensen van die 7 duizend in de bijstand zijn gekomen, of zzp’er zijn geworden of zelfs uitgeschreven zijn en helemaal niet meer aan werk denken. Als je dit allemaal bekijkt, dan zie je dat de werkloosheid dus structureel toeneemt en helemaal niet afneemt. Een land met 7% werklozen, bijna 1 miljoen WAO’ers en meer dan 1,2 miljoen zzp’ers (normaal is iets meer dan 200.000) is compleet het spoor bijster.

     3. Simon Brouwenstein

      @Limburgs Kuifje, ik ben met u van mening dat de werkloosheid structureel te hoog is. Ik neem echter de cijfers die wijzen op een structurele verbetering van de werkgelegenheid evenzeer serieus. Ik meen dat u dat te somber ziet.

      Het door u genoemde getal m.b.t. de WAO klopt overigens niet:

      “Eind 2014 werden 820 duizend arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (uitkeringen in het kader van de WIA, WAO, Wajong, Wet Wajong en WAZ) verstrekt. Het aantal WAO-uitkeringen nam in 2014 met 30 duizend af tot 343 duizend.”

      http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/korte-termijn-ontw/2006-arbeidsmarkt-vv-ao-zv-art.htm

     4. V.K.

      -De werkeloosheid is afgenomen omdat het CBS onlangs de definie heeft aangepast.

   2. Terzo

    Heel verstandig gezien de constante leugens die jij tracht te verkopen.

   3. Gielah

    Zó fanatiek is de moderatie duidelijk nog niet… naar u toe.
    Er komen nog heel wat (teveel) van uw leugens dóór… moeten wij constateren.

 11. Gielah

  Fijne hulp bent u, meneer van Eechoud!
  Als we uw evangelie… (negeren… negeren…), wat niet WERKT, dus…. niet gehoorzaam opvolgen…
  dan komt u zo af en toe een beetje meewarig schamperen aan de zijlijn … en dat is het dan.
  Nu moet u dat zelf weten… vrijheid blijheid….maar ontmaskeren en ridiculiseren is óók een strategie.
  Mensen volgen hierin hun eigen weg en hun eigen plan.
  Gun hen dat.

  1. emptyk

   ridiculiceren dat lees ik, helaas wel vaker van u zelf dan van uw tegenstander. maar wanneer komt het ontmaskeren nu een keer? ik zit er wel op te wachten hoor.

   1. Gielah

    Wéér een dombo met principiële bezwaren tegen hoofdletters, niet eens in staat om een moeilijk(er) woordje foutloos over te tikken.

    Niet alleen vanwege hun gebrek aan eruditie
    (ook, natuurlijk),
    maar vooral omdat dit doorgaans moslims blijken te zijn…:
    ik acht zulke reageerders ten enen male óngeschikt om mee te discussiëren.

    Maar…. wie het wél eens proberen wil… ik kijk wel glimlachend toe.

    1. Geah

     😉 😉 😉 LOL..

 12. Jasterke

  Als ik…uw hardnekkige Samsom
  ooit weer met m’n rozenbos langskom
  blijf dan toch sympathiek,
  want ik ben al doodziek…
  want bewust onderweg naar ’n dwangsom 😛

 13. Wim

  Maar wat schieten we er mee op de stemmen gaan alleen maar naar partijen die de deuren nog verder open zetten, Zouden bv de mensen die met een uitkering stemmen op de SP niet in de gaten hebben dat met de enorme ingaande invoer van volk van buiten de grenzen die uitkering steeds lager gaat worden en dat deze Islam knuffelde partijen het land nog meer naar de knoppen helpen.

 14. Wim

  Dan nog dit waar die partijen ook als een hondje achteraan lopen. In de DN
  Brot, Spiele und Lügen: Die EU taumelt in Richtung Untergang

 15. Antidotum

  Goed voor de PvdA.

  Helaas jammer dat leeghoofden nog steeds stemmen op de communistische partij SP of op de milieumaffia GL.

  Hier de nieuwe trend voor het behoud van ons land.

  Morgen de lancering.

  http://www.google.nl/url?q=https://ejbron.wordpress.com/2015/05/19/video-oproep-thierry-baudet-wij-willen-ons-land-terug/&sa=U&ei=culqVfe2BsLB7Aan3YDYDA&ved=0CCAQFjAC&usg=AFQjCNE5sMlvM2SDU_QxtCX_GRXyLLiOiA

 16. W.H.J. Reiss

  @moslimsletje
  Begin je nu over moderatie te liegen ! Je bent gelijk Samsom, drammerig en ‘der besserwisser’ uithangen. Zowel SamSom als ‘moslimsletje’ willen maar niet begrijpen dat ze worden uitgekotst ! Flikker op ‘moslimsletje’ en ga geiten neuken met je vrienden, maar laat ‘mongolo’ SamSom zitten, want het IS nog een eind te gaan naar de NUL, ‘nullekop’ !

  1. Limburgse Kuifje

   Jongens, kinderen, kunnen we het beschaafd houden? Dat is wel zo gemakkelijk !

   1. -Harry

    @ Limburgs Kuifje ,

    Laten we nou niet gaan overdrijven !

    Als jij een intrigant en een landverrader , een socialist en een moslimbeffer , al die roteigenschappen in één gecomprimeerd , met ” beste Simon ” wilt aanspreken , best !
    Maar ons krijg je niet mee om dat stuk verdriet te ontzien .
    Laat staan pamperen .

    Dergelijke ergerlijke “nuttige idioten” vanuit het moslimstandpunt gezien , kunnen we immers missen als kanker ?

    1. Gielah

     ” Beste” of ” geachte” is in dit geval inderdaad volkomen van de gekke…en op zijn minst hypocriet.
     Ik blijf ook keurig ‘u’ schrijven.. omdat ‘je’ en ‘jij’ nu eenmaal iets is, dat ik voor vrienden bewaar… maar wie een forum, dat ik best op prijs stel,
     naar de ratsmodee tracht te krijgen…
     dat is NIET mijn vriend.

     Ik zou zo iemand niets kwaads willen aandoen, zelfs nog niet met een waterpistool nat willen spuiten…. want zo zit ik niet in elkaar.

     Ik ga me er echter niet mee verbróederen!
     Wie dat wel doet haalt.. zo zie ik dat… zichzelf omlaag.

  2. Geah

   De ware aard komt boven van de Islamitische dobber-negers die Samsom in zijn achterban wil voegen:

   https://ejbron.wordpress.com/2015/05/30/beieren-islamitische-asielzoekers-uit-afrika-schoppen-herrie-omdat-ze-tweemaal-per-dag-warm-eten-willen/

   1. Beukman

    @Geah
    Stürzenberger is een paranoïde halve gare. Hij heeft een tijdje terug ook een heel verhaal bij elkaar verzonnen als zou die zelfmoordpiloot een moslims zijn geweest.

    1. Geah

     Dat vindt jij….maar stel dat het nu eens wel waar is….wat is dan jouw mening er over?

     1. _Mediaevist_

      Oh, dan veegt hij het graag onder het tapijt omdat het een incident is dat de publieke opinie ten aanzien van de ‘verrijking’ alleen maar negatief zou kunnen beïnvloeden.

     2. Beukman

      @Geah
      Tijdens mijn allereerste bezoek aan Artis – ik was 5 of 6 – heb ik een handje grint naar een wolf gegooid. Waarom? Ik vond het schandalig – stel dat het waar was – dat hij Roodkapje had opgevreten.

      Dit is het oorspronkelijke berichtje in Die Süddeutsche Zeitung, wat de racist Stürzenberger al schuimbekkend heeft opgeklopt tot buitenproportionele grootte:

      http://goo.gl/6gMUNA

      Het valt allemaal nogal mee met die dobbernegers van jou, vind je niet?

 17. Pimsch

  Oh wat zijn we heden blij. Ik vind D66 erger dan de PvdA.

 18. Seneca

  @SB, Beukman en andere linkse onnozelaars.
  Als jullie DDS niet vertrouwen t.a.v. de publicatie van moordvideo’s, waarom verschijnen jullie dan telkens? Ga toch naar Joop, daar zit je goed bij die linkse nitwitten.

  1. Beukman

   @Seneca
   Waar heb je het in godsnaam over, Seneca?

 19. Daniel

  Het peil is nu wel gezakt tot schaamteopwekkend.

  Wie durft dit zijn/haar kinderen te laten lezen en dan zeggen ‘hier geniet papa/mama de hele tijd van.

 20. Daniel

  Dit kun je op een blog lezen die velen aan zal spreken.

  Tien jaar lang hebben de allerbeste argumenten ter wereld burgers niet kunnen overtuigen dat de islam een duivels kwaad is, maar nu kan men niet anders dan bekennen dat nationalisten en realisten het al die tijd goed hadden. Al die dhimmi’s die ons hebben zwartgemaakt, zien nu de gevolgen van hun verraad. Wilders had al die tijd gelijk. Nederland en de rest van de moderne wereld is in oorlog met de islam. Maar wat doet links? Wilders de schuld geven.

  Met de duivel in discussie.

  Socialisten hebben ons voor gek versleten en voor alles uitgemaakt wat God verboden heeft toen we hen waarschuwden voor de gevaren van het omarmen van de islam. Nazi’s waren we die toch niks te zeggen hadden en als het gevaar zich zou verwezenlijken, dan hadden die slinksen in gedachten dat het vooral de islamcritici aan de rechterkant zou treffen. Wanneer moslims het op hun heupen krijgen, zo was de heersende gedachte, dan slachten ze zo’n vies blank varken als Theo van Gogh die vol minachtig over moslims had gesproken. En als politie en justitie die gek van een Misdefinitie niet kan pakken, dan zullen moslims daar ook wel een einde aan breien. Destijds hadden wij echter allang voorspeld dat als er aanslagen gaan komen of moslims op een andere manier de macht proberen te grijpen, de socialisten de eerste slachtoffers zouden zijn. Een kwestie van statistiek: de meerderheid van de mensen is nu eenmaal links. Bekend is ook dat moslims een gruwelijke hekel hebben aan iedereen. In het bijzonder Joden, christenen, homo’s en socialisten.

  Wellicht hebben die socialistische imbecielen het nog altijd niet door, maar de doodgeschoten cartoonisten maakten deel uit van een links bolwerk. Jawel, Charlie Hebdo stond bekend als links blaadje. Klote is dat hè. We weten dat de eerste gedachte die jullie ratten hadden gebaseerd was op het idee dat kritiek op de islam per definitie gedaan wordt door rechts. En dat het dan minder erg zou zijn als daar dan een aanslag zou plaatsvinden. Pech gehad. Weten jullie waarom er mensen zijn die hun leven in de waagschaal gooien om de vrijheid van meningsuiting te beschermen? Nou? Omdat iedereen graag van die vrijheid gebruik wil maken en het niet van te voren te voorspellen is hoe mensen gaan reageren op publicaties. Mensen die continu bezig zijn om onze vrijheden te beperken, doen dat omdat ze nooit zullen begrijpen dat ook zij het slachtoffer kunnen worden als ze plotseling iets “verkeerds” zeggen. Alles en iedereen loopt kans op extremisme, daarom moeten we de vrijheden verdedigen zodat het normaal wordt om uw bek open te trekken.

 21. Gielah

  ” Een” blog, dat velen aan zal spreken?
  Heeft dat blog ook een naam?

 22. -Harry

  De redding voor de PVDA is nabij .
  Ze gaan het ons gewoon nóg beter uitleggen .

  Op de manier van “Simon” , ” ik snap het , ik weet het het beste en ik zal het jullie dombo’s wel even uitleggen ” .

  Al je het dan nóg niet snapt , dan ben je een imbeciel , een klootzak etc , etc .

  En als dat dan nóg niet het gewenste effect geeft , dan trappen we Samsom de laan uit en hijsen we de foute Jood Asscher op de stoel .
  Wedden dat meer dan de helft van de voormalige kiezers daar weer intrappen ?

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Harry,

   Waarom ziet u Lodewijk Asscher als een ‘foute Jood’?

   1. Beukman

    @Simon
    Voor Harry is “foute jood” een tautologie.

    1. Simon Brouwenstein

     Dat was te vrezen. In dat geval hebben we met een antisemiet te maken.

     1. -Harry

      Nee klootzak Schwein-stein , ik heb zelf nog een beetje Joods bloed en ik ben GEEN socialist .

      Ik draag Israël en de Joden een warm hart toe . En dus duidelijk géén antisemiet !

      Dat rottige socialisme is de eigenschap die van mensen verraders maakt .

      Ben je dan ook nog van Joodse komaf , met – daar gaan we weer met de erfelijkheidsleer- voorouders die fout waren , en je geeft zelf blijk zo bang voor de geitenbrigade te zijn dat je ze steeds de handen boven het hoofd houdt en ze liefst pampert , in ieder geval NOOIT stelling tegen ze neemt , dan zit je fout . Daarom : foute Jood !

      En stop nou eens om alles om te draaien , leugenaar ! Die term draaikonten komt weer helemaal van pas .

      Jullie rotsocialisten nemen steeds stelling tegen Israël en nu zou je dat een ander aan willen wrijven ?
      En dat zeg je niet met zoveel woorden , dat je Israël haat , maar dan begin je met een zielig verhaal over “onderdrukte” Palestijnen .

      Zal het nog één keer duidelijk zeggen oppertrol : ik ben géén antisemiet .

      Wél anti-moslim . En anti-socialist .
      En ………….anti landverrader !

      En om jouw smerige gedrag nog maar eens duidelijk te stellen : je maakt Gielah steeds uit voor van alles , allerlei psychische aandoeningen worden haar verweten ,
      ze wordt welhaast voor rotte vis uitgemaakt en nu lees ik ineens weer : ” Beste mevrouw Gielah ” , daaruit blijkt maar weer eens glashelder wat voor een smerige rat je bent !
      Je kunt op dezelfde mesthoop als Asscher !

      Snappie ?

    2. Gielah

     Dat slaat nergens op.
     Dat Joden ook fout kunnen zijn…. dat is triest, maar wél vanzelfsprekend, omdat Joden nu eenmaal mensen zijn en alle mensen de mogelijkheid in zich dragen om zich rechtvaardig of onrechtvaardig te gedragen.

     In de kampen had je ook foute Joden… die samen heulden met de Duitsers en hun eigen mensen niet hielpen… of die zelfs verraden ( en erger)hebben.

     Het is idioot om Asscher niet te mogen bekritiseren, alleen maar omdat hij een Jood is.

     Hij is een mens… een mens in de schijnwerpers… een rol die hij duidelijk ook ambiëert.
     Zij kleffe gedrag naar moslims toe… telkens weer…terwijl die doorgaans én van de Joden én van de christenen niet ( mogen) houden… opdracht van de koran immers…
     kan dus op zijn minst onze verwondering wekken… en als hij het erg bont maakt: onze terechte woede.

     1. Simon Brouwenstein

      Beste mevrouw Gielah,

      U beschouwt kennelijk de heer Asscher vanwege zijn opstelling naar moslims ook als een foute Jood. Kunt u aangeven waarom zijn Joodse achtergrond daarin voor u relevant is?

 23. moreno

  Ik zal niet treuren als de Pvda naar de klote gaat met hun neoliberale en fascitische ideeen.
  De Pvda heeft haar ziel al 30 jaar geleden aan de neolibralisme verkocht.
  Huurprijzen onbetaalbaaar,Wao op de schop,uitkeringen stelsmatig verlaagd,sollicitatieplicht ingevoerd etc.
  Nee wij hebben in NL geen echte socialisten zoals elders in de wereld die voor jan modaal opkomen behalve de SP al is ze ook niet meer wat het was.
  Pvdaers zijn kaviaarsocialisten neppe socialisten echte socialisten komen voor hun burgers op uitkeringen bijv . flink verhogen, lage huren ,steunen linkse verzetsbewegingen over de hele wereld dat doen ze niet.
  Geleidelijk raken ze ook besmet met het Pvv virus extreem rechtse beweging die geweld niet schuwt.
  Aan al die Wilderssletjes jullie houden blijkbaar van een potje SM seks van uw leider Wilders.
  Want hij zal niets en nooit iets voor u doen u bevredigt u zelf door achter hem aan te hollen.
  Uw leider is een aartsleugenaar en misdadiger die dient te berecht worden voor zijn misdaden en ook zijn volgers dienen verantwoording af te leggen bijv.voor de slachtpartij in Alphen a/d Rijn ,Doner moorden in Duitsland door Neo Nazi’s,Breivik en al die misdaden die thans worden gepleegd door Pvv verwanten bewegingen.
  Wilders stemmers geven hem de legitimiteit om misdaden te plegen.
  Daarom moet de beweging Pvv verboden worden vanwege staatsondermijnde activiteiten en hoogverraad alleen hebben we helaas geen moedige leiders a la Guevara of een Salvador Allende.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Moreno,

   Uw betogen wijken qua geweldadigheid en agressieve intolerantie weliswaar niet af van veel van de bijdragen van de PVV-aanhangers die u hysterisch bestrijdt maar ze verraden op dezelfde wijze een fascistische instelling waar ik naar van word.
   Gelukkig behoort u tot een kleine extremistische minderheid.

  2. -Harry

   @ Moreno ,

   ik kan me heel prima voorstellen waarom ze jou dat pokkenland uitgejaagd hebben .
   Wat een onverbeterlijke hardleerse idioot ben je toch !

   Je hebt geluk dat men hier ( Wilders incluis) veel toleranter is dan je soortgenoten in Zuid Amerika , anders had je minstens al in de bajes gezeten .

   Dat ze je vriendjes gratis vliegles hebben gegeven kan ik me inmiddels goed voorstellen .
   Er valt aan jullie niks te verbeteren !
   Welke opties blijven er dan nog over ?
   Vliegen óf vluchten .

  3. toetssteen

   @Moreno

   https://themuslimissue.wordpress.com/2013/06/09/muslims-in-germany-3-million-violent-muslim-attacks-and-7500-germans-killed/

   En nogmaals, vd Vlist stemde helemaal geen PVV. Dat manifest van Breivik heeft u overduidelijk niet gelezen, probeer dan niet zo dwaas te doen het aan te halen alsof u daarmee uw gelijk zou kunnen onderstrepen. U maakt zich slechts straal belachelijk.
   De moorden in Duitsland is nog steeds een heel vage zaak, of beter gezegd, nog steeds helemaal geen zaak.

 24. _Mediaevist_

  De heer Moreno schrijft dermate vreemde teksten dat het vermoeden rijst dat hij al minstens éénmaal in opdracht van een junta uit het vliegtuig is gegooid. De beschadiging aan ’s mans brein is zeer aanzienlijk.

 25. moreno

  @Simon Brouwenstein
  Wat u beweert is ongegrond socisalusten zijn per definitie vreedzaam alleen bij een opkomende extreem rechtsgevaar en ook moslimterreur (die dreiging is vergelijkbaar met de pvv dreiging) moeten alle hens aan dek je moet ze tijdig bestrijden.
  Of wilt u in een ultra rechtse dictatuur of een islamitische heilstaat leven?
  Ik wil niet in beiden systemen leven alleen een extreem linkse regering is in staat om aan deze beiden gevaarlijke ideolgen het hoofd te bieden.
  Helaas is NL nog niet klaar voor beter gezegd geen capable leiders als de geniale en volmaakte held Ernesto Guevara of een Salvador Ellende.
  Helaas hebben in NL of beter gezegd in wereld zo’n toppers niet want dan zou de wereld heel anders hebben uitgezien daar ben ik van overtuigend het socialisme is het beste systeem en maakt van een mens een goed mens .

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn probleem, beste Moreno, is niet dat u het socialisme ziet als de beste politieke ideologie maar dat u andersdenkenden wilt vervolgen en opsluiten. Dat maakt u tot een fascist.

  2. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   31 mei 2015 at 19:17
   “daar ben ik van overtuigend het socialisme is het beste systeem en maakt van een mens een goed mens.”
   Als dat waar zou zijn, waarom bestaat er dan een Noord-Korea, China, Venezuela, Cuba en noem maar op?
   En bovendien, als dat waar zou zijn, waarom ben ijj dan zo’n dóór en door slecht en verdorven menselijk exemplaar?
   De absurditeit ten top: Een massamoordenaarsgroupy, die vindt dat zijn geliefde massamoordenaars het beste zijn, wat de mensheid heeft voortgebracht.
   Heb jij eigenlijk wel enig idee, welke afschuwelijke, gewelddadige en moordlustige ideologie jij voorstaat? Volgens mij, heb je zelf geen flauw benul, want als je ook maar één werkende hersencel zou hebben, zou je je vol afschuw, walging, afkeer en eeuwige haat, van deze misdadige ideologie afkeren en meteen vol berouw je valselijk verkregen Nederlandse paspoort inleveren en je melden bij de Chileense ambassade, om je aan te geven voor je communistische misdaden en je gerechte straf als een man te ondergaan. In ieder geval hebben Guevara en Ellende die straf al gehad!
   Maar zoals gezegd: “Die éne werkende hersencel hé”. Die ontbreekt zelfs!

 26. lullo

  Ze mogen van mij allemaal naar 0.

  Allemaal 1 pot nat, inclusief PVV natuurlijk.

  Slaap lekker verder!

 27. Gielah

  Waarom dan toch: ‘beste’ Moreno?
  Wat is er goed of best aan deze misgeboorte?

  U had toch ook niet ‘beste Adolf’ of ‘beste Osama’ geschreven?
  ( Over ‘beste Geert’ zullen we het al helemáál maar niet hebben…).

  1. Simon Brouwenstein

   Beste mevrouw Gielah,

   Ik beschouw u als een zieke trol die op dit blog zelden bijdragen van enig inhoudelijk niveau plaatst. Voorts vind ik uw optreden agressief, grof en haatdragend.
   Ik wens u nochtans het allerbeste.

   1. Terzo

    Enig idee wat men jou wenst?

    1. -Harry

     Wat mij betreft een enkeltje IJsselmeer , Terzo .

     Ik zeil daar nogal eens , ik weet een plek waar het zo’n zes meter diep is , daar komt zelfs zijn ego niet meer bovendrijven als we hem met z’n betonnen schoeisel af laten borrelen .

 28. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

  Andersdenkenden willen mollen en afvoeren schijnt ook socialistisch te zijn.

 29. Gielah

  Haha…
  Woeha!
  Grijns… grinnik… giechel…!

  1. Simon Brouwenstein

   Geste mevrouw Gielah,

   Gaat u nog uitleggen waarom u de heer Asscher naar uw opvatting een ‘foute Jood’ is, of laat u deze antisemitische geur liever wat in de lucht hangen?

   1. Gielah

    Nope…

    1. Simon Brouwenstein

     Onthullend, mevrouw Gielah.

 30. vigilante

  Goh wat leuk wéér een item waar de regie door een DDS trol bepaald word.
  Beseffen de reageerders wel dat die trol geleide discussies er alleen maar zijn om website verkeer op te krikken.

  1. W.H.J. Reiss

   Daarom reageer ik alleen met ‘moslimsletje’ en hoerenzoon ga je eigen kinderen doden !

 31. Rapunzel

  Geen beter vermaak dan leedvermaak.
  Ik vind het fantastisch om te zien hoe Didi & Spektrui in no time die hele Biertje van Roest roversbende weten te decimeren tot een partijtje in de marge.

  Allemachtig, dat ik dit nog mag meemaken. 21 zetels weggepist door dat arrogante zootje betweters.
  Heerlijk.

  Nou ja, het is natuurlijk ook om je dood te schamen als je nu nog steeds achter die nitwits staat. Zelfs mensen met een lage opleiding voelen zich kennelijk niet meer vertegenwoordigd door de PvdAllochtonen.

  Geweldig nieuws dit. Krijgen ze minder subsidie, ik kan niet wachten tot ze hun grachtenpanden moeten verpatsen.

  Doe jij het licht uit Brouwenstein, moeha ende proest.

  1. Simon Brouwenstein

   “Ik vind het fantastisch om te zien hoe Didi & Spektrui in no time die hele Biertje van Roest roversbende weten te decimeren tot een partijtje in de marge.”

   U moet het zelf weten, mevrouw Rapunzel, maar ik zou, als ik u was, toch eerst maar even de volgende Kamerverkiezingen afwachten.
   Anders wordt het zo’n teleurstelling.

 32. Gielah

  Overigens, Rapunzel…. verwacht ik dat radio 1 morgen wel weer een PvdA-er laat opdraven, die dan… als ware hij vertegenwoordiger van de staatspartij…ons allen mag vertellen hoe de wereld in elkaar zit.
  Zelfs met 0 zetels voor deze club zie ik dat nog niet veranderen.

  Willen we echt van de PvdA-invloed af… dan zullen we driekwart van het ambtenarenkorps moeten lozen en 100% van de mediamedewerkers… en nog zo het een en ander.

 33. Rapunzel

  Ja maar dat is het mooiste Gielah, dat het kwartje maar niet valt bij die gasten. Ik luister en kijk niet naar de staatsomroep maar ongetwijfeld zitten daar morgen PVDA ers te doen alsof ze nog een giga-achterban hebben. De schaamte voorbij.

  Dan te weten dat het de laatsten van een gelukkig uitstervend ras zijn is wel fijn.

  Met die ambtenaren kon het weleens meevallen. Ken er veel die PVV stemmen, ze hangen dat alleen niet aan de neus van het Joop geteisem en gelijk hebben ze!

 34. Gielah

  Misschien hebt u gelijk.
  Toen mijn lieve man een paar jaar geleden een eenmansdemonstratie hield …gedurende een uurtje…. met een zelfgemaakt bord: “Stop de islam”… voor het ministerie van Justitie,
  staken niet alleen een aantal stratenmakers waarderende duimen naar hem op, maar ook velen vanachter de rámen van dit ministerie.

 35. Rapunzel

  Gielah, niet iedereen is geschuffeld tot in de derde graad in dit land, gelukkig.

  De meeste mensen zijn het geslijm met de beroepsmoslims meer dan zat. Van de week ook weer zo’n Calimero moslima eihoofd op Geen Stijl, dat de moslimse gebedsoproep best door de shariadriehoek mag galmen want madam de tuthola hoorde ook weleens kerkklokken…..ja, nou en?

  Kan ik ook kerkklokken te horen krijgen in een islamitisch land? Denk het niet!

  Gewoon geen duimbreed toegeven aan die gasten.
  Wij blijven hier. Dit land is ons land.

  Het historische verlies van de PVDArmoe geeft aan dat de mensen het helemaal gehad hebben met het binnenhalen van koekoeksjongen ten koste van eigen grut.

  Kreeg afgelopen week een prachtige belastingaanslag: bedrag van de aanslag: NIHIL
  Te betalen: 0 Euro

  Zolang het stomste kabinet sinds Adam & Eva blijft plakken hou ik dat zo. Ik ga niet werken voor die soepjurken en als ik toch werk zeg ik het niet.

 36. Rapunzel

  talk to the hand Brouwenstein.
  Jij bent te stom en te saai om mij aan te spreken, ik ben er te leuk voor en ik heb al vrienden dus dank maar liever niet. Ga jij maar met Maaike.

 37. Seneca

  @Beukman
  Last van een selectief geheugen? Lees je reactie van vanmorgen 10.51 en de reactie van je kameraad SB.

  1. Beukman

   @Seneca
   Welke draad was dat dan?

 38. Seneca

  Ja, Asscher is een hele foute jood. Aan de vruchten herkent men de boom! Dat zo’n vent met zo’n beladen familienaam ons de maat wilt nemen; bovendien bevordert hij het belang van NL niet (waarvoor hij is beëdigd). Dus nog meinedig ook.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Seneca,

   Dus in uw logica is Lodewijk Asscher fout omdat zijn grootvader verkeerde keuzes maakte in de oorlog. Zo’n letterlijke toepassing van Ex 20:5 kom je niet meer zo vaak tegen.

   Gelukkig werkt ons recht niet op basis van een dergelijke logica.

  2. Beukman

   @Seneca
   Dit is óf een antisemitische opmerking, of een opmerking uit het Stenen Tijdperk, toen men nog meende dat men verantwoordelijk was voor wat voorouders hadden uitgevreten. Kies maar.

 39. V.K.

  -Foute(?) Jood in combinatie met het niet goed behartigen van het landsbelang, da’s een eeuwenoude klassieker.

 40. moreno

  @Simon Brouwenstein.
  Dat u mij notabene een facist noemt is een gotspe.
  Ale er iemand is die fel antifascist us dat ben ik het wel.
  De socialisten hebben altijd en nig steeds strijd gevoerd tegen ultra rechts c.q fascisten.
  Een socialist kan nooit een facsist zijn ,fasciten a la pvv zijn ultra rechts begrijpt u het niet.
  Ik dacht bij u een soort bondgenoot te zien maar blijkbaar bent u ook besmet,u eet van twee walletjes u bent dus geen socialist of u bent een neppe socialist dat kan ook.
  U stelt dat ok andersdenkenden wil op sluiten dat is niet waar ik ben voor vrijheid voor iedereen behalve voor pvv achtige bewegingen en hun volgers.
  Ik vind dat ze hun recht verspelen doordat ze geweld niet schuwen en haat zaaien net zoals voor de moslimradicalen dienen ze opgesloten te worden en opgevoed totdat ze van hun gevaarlijke ideologie af zijn en het linkse gedachtengoed omarmen.
  Alleen zie ik dat helaas niet in NL gebeuren omdat men bang is voor de pvv en haar gewelddadige aanhsng met hun knokploegen.
  Weet ik zal u een ding wijs maken en neem van mij dat het waar is:
  In heel Zuid Amerikaanse landen begonnen de ultra derechas met knokploegen o.a tegen linkse studenten op gegeven moment gingen ze een stap verder en vormden ze doodseskaders.
  Ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel en daarom moet men ze bestrijden zoals ze in Cuba ,El Salvador,Chile en nog meer van die landen deden die geinspireerd werden door linkse idealen en de ultra derechas hebben vernietigd.

  1. Beukman

   @Moreno
   Zuid-Amerika is Nederland niet, Moreno. Wij hebben een totaal andere politieke traditie. Wat misschien in Zuid-Amerika een oplossing is, hoeft dat hier nog niet te zijn.

   Wij gaan niemand opsluiten. We geloven niet in opvoedingskampen, want die werken hier niet en hebben ook nooit gewerkt. We proberen er samen uit te komen, zonder bloedvergieten, en onder het drinken van heel veel thee.

  2. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   31 mei 2015 at 23:52
   Voor het geval je het gemist hebt:
   @moreno
   31 mei 2015 at 19:17
   “daar ben ik van overtuigend het socialisme is het beste systeem en maakt van een mens een goed mens.”
   Als dat waar zou zijn, waarom bestaat er dan een Noord-Korea, China, Venezuela, Cuba en noem de hellelanden maar op?
   En bovendien, als dat waar zou zijn, waarom ben ijj dan zo’n dóór en door slecht en verdorven menselijk exemplaar?
   De absurditeit ten top: Een massamoordenaarsgroupy, die vindt dat zijn geliefde massamoordenaars het beste zijn, wat de mensheid heeft voortgebracht.
   Heb jij eigenlijk wel enig idee, welke afschuwelijke, gewelddadige en moordlustige ideologie jij voorstaat? Volgens mij, heb je zelf geen flauw benul, want als je ook maar één werkende hersencel zou hebben, zou je je vol afschuw, walging, afkeer en eeuwige haat, van deze misdadige ideologie afkeren en meteen vol berouw je valselijk verkregen Nederlandse paspoort inleveren en je melden bij de Chileense ambassade, om je aan te geven voor je communistische misdaden en je gerechte straf als een man te ondergaan. In ieder geval hebben Guevara en Ellende die straf al gehad!
   Maar zoals gezegd: “Die éne werkende hersencel hé”. Die ontbreekt zelfs!

  3. Simon Brouwenstein

   “U stelt dat ok andersdenkenden wil op sluiten dat is niet waar ik ben voor vrijheid voor iedereen behalve voor pvv achtige bewegingen en hun volgers.”

   Q.e.d.

 41. jonathan

  Links begrijpt niet eens dat ook zij door de islamnazies, als ze de kans krijgen worden verdreven of vermoord worden. En daar is het islamfascisme uiteindelijk op uit. Het gaat hen voorspoedig omdat links hen geen strobreed in de weg staat. Goed dat de PVDA omlaag gaat in zetelaantal. Beter is dat ze nog verder weg zakken. Dan hebben we nog de voor onze vrijheid en moderne democratie gevaarlijke D66 en GL over, Maar zelfs het CDA is een potentieel gevaar voor ons erfgoed. SP in mindere mate maar geeft zich ook als een mak schaap over aan het islamdictatuur onderwerping. Het gevaar zei iemand al in de jaren 90 het islamfundamentalisme. Kijk alleen maar naar de wolf in schaapskleren islamdictator Erdogan. Te zot dat Turken buiten Turkije aan de Turkse verkiezingen kunnen meedoen.Erdogan had ook kunnen zeggen dat de Turken moeten aanpassen aan het land waar ze verblijven. Dat ze het 2e paspoort moeten inleveren. Kortom het bewijs dat Erdogan uit is om naast Turkije het westen te infilteren via o.a. de Turken en het zwakke en met alle gemak meelopende links hier en Europa het islamfascisme te verbreiden en ons op te leggen.Links zullen ze wanneer het doel is bereikt afdanken en verbannen.Zelf hebben ze het niet door. De naïeve, wereldvreemde gedachte gang van de linkse mens. Alleen de PVV en de SGP komen op voor de huidige samenleving omdat ze het islamfascisme een dam tegen op zullen werpen. Geen overbodige luxe maar een noodzaak.Met de islam gaat de wereld naar de verdoemenis en stort de moderne democratische wereld in. De islam is de cultuur des doods, welke bestreden moet worden.

  1. CJD

   Ik ben het eigenlijk eens met je eerste zin. Zelf zie ik het radicale islam wel als bedreiging en dat is zeker iets wat links (vaak) niet doorheeft. Ik kan je wel zeggen dat de SP wat dit betreft toch een realistische kijk hierop heeft dan de PVDA

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.