Peilingen: kiezer raakt laatste beetje vertrouwen in Samsom kwijt

Geen categoriemei 03 2015, 9:45
Het gaat niet al te best met de PvdA-leider: kiezers van binnen en buiten zijn eigen partij raken hevig gedesillusioneerd met Diederik Samsom.
Een nieuwe zondag, een nieuwe peiling. Op het eerste gezicht zijn daar niet veel bijzonderheden over te noteren, want de partijen halen evenveel virtuele zetels bij Maurice de Hond als vorige week. De VVD blijft bovenaan staan met 26 zetels, CDA en SP volgen daarachter met 23. PVV en PvdA blijven de teleurstellende zetelaantallen van respectievelijk 20 en 12 noteren, en ook nieuwkomer VNL houdt de ene zetel die ze vorige week kregen:
peil0ng
Maar ondanks dat er wat betreft zetelaantallen niet veel nieuws te vertellen valt, veranderen er wel degelijk dingen in politiek Den Haag. En voor een aantal fractievoorzitters ziet dat er niet goed uit:
cijferssWe zien allereerst dat Geert Wilders nog steeds niet hersteld is van de gigantische deuk in het vertrouwen die hij opliep door zijn "minder, minder, minder"-campagne. Maar behalve dat valt op dat ondanks het feit dat Halbe Zijlstra zich de afgelopen tijd flink geprofileerd heeft, hij er electoraal nog geen vruchten van plukt: in drie maanden tijd is de publieke opinie over de VVD-fractievoorzitter alleen maar verder gedaald.
Maar de meest dramatische daling is die van partijleider en PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom.
Maurice de Hond legt uit:
Het verschil tussen Zijlstra [en Samsom] is dat bij Zijlstra de score van de VVD-kiezers wel ongeveer hetzelfde is gebleven (5,6), maar dat bij Samsom de score onder de PvdA-kiezers wel is gedaald (van 4,8 naar 4,4). Met deze score doet Samsom het van alle fractievoorzitters het slechtst bij de eigen aanhang.
Het ziet er dus naar uit dat we voorlopig nog wel even blijven doorspeculeren over de komst van het onvermijdelijke moment dat Diederik Samsom opstapt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten