Dakloze man vindt een portemonee op straat, maar het verhaal wordt pas echt mooi als je ziet wat hij ermee doet

Geen categoriejun 21 2015, 11:00
Als een zwerver op straat een goedgevulde portemonee vindt, kan hij. Maar toch kiest hij ervoor om er het enige juiste mee te doen.
Als een 32-jarige dakloze alcoholist zomaar op straat een portemonee vindt met daarin maar liefst € 350 in contant geld, kan je in de meeste gevallen wel raden waar dat geld aan uitgegeven zal worden. Maar niet in dit geval.
Toen vorige week een man uit Boston een portemonee op straat zag liggen met daarin honderden euro's aan biljetten, was de verleiding natuurlijk groot om het voor zichzelf te houden. Maar de dakloze had een goed functionerend moreel kompas: dat geld is niet van hem, dus hij moet het zich ook niet toeëigenen. Hij moet het terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar. En zo geschiedde: hij bracht de portemonnee terug naar een daklozenverblijf waar de man wel eens overnachtte.
En daar waren zowel de rechtmatige eigenaar van de portemonnee én de dakloze zelf heel erg blij mee:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Homeless-man-a-Boston-native-returns-found-purse-to-single-mother.mp4"][/video]
.
Wat is het goed om te weten dat er nog genoeg eerlijke mensen rondlopen op deze wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten