ISIS-bondgenoot Boko Haram bestookt dorpen in Niger

Niet alleen in Syrië en Irak probeert een radicaal-islamitische terroristenorganisatie het land te veroveren.

Met alle berichten over ISIS in Syrië en Irak zou men haast vergeten dat er nog meer plekken op de wereld zijn waar een agressieve en totalitaire ideologie terrein probeert te winnen. In Centraal-Afrika is al tijden Boko Haram actief, die net als ISIS zichzelf niet aan één land gebonden voelen. Oorspronkelijk komt Boko Haram (vertaald: ‘de Westese educatie is een schande’) uit Nigeria, maar is inmiddels ook actief in Burundi. En, zo blijkt, ook Niger:

Zeker dertig burgers zijn donderdag om het leven gekomen toen strijders van Boko Haram twee dorpen aanvielen in Niger.

Het was de tweede keer deze week dat de Nigeriaanse terreurbeweging de grens overstak. Maandag kwamen in de hoofdstad van Tsjaad 34 mensen om door twee zelfmoordaanslagen.

De aanvallers omsingelden het dorp Lamana en doodden 27 mensen, zei een getuige.

In een ander dorp heeft Boko Haram vervolgens nog tien mensen van het leven beroofd en de daken van rieten huizen in brand gestoken.

Volgens de autoriteiten in het Afrikaanse land zal het uiteindelijke dodental vermoedelijk nog hoger liggen, omdat enkele slachtoffers nog in het ziekenhuis liggen met zware brandwonden.

Boko Haram is al jaren actief in Centraal-Afrika, maar pas sinds ze zich opzichtig met ISIS affilieerden – eerst door de ‘Islamitische Staat’ te erkennen als rechtmatig land, en later door zelfs trouw te zweren aan ze – weten ze met hun gruweldaden ook de internationale pers te halen. De legers van de landen waar ze actief zijn hebben de grootst mogelijke moeite om de terreurbeweging aan te pakken, aangezien ze slecht bewapend en slecht getraind zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Gielah

  Kennelijk kun je op een lege maag…
  en druk bezig zijnde met de eigen spirituele verheffing … waar Ramadan voor bedoeld zou zijn….
  nog prima moorden!

  Maar.. beste kijkbuiskindertjes… laat nu niémand het wagen te beweren, dat islam géén godsdienst is… én géén godsdienst van de vrede.

  De christenen gaat met kerst en Pasen toch óók elk jaar met bijlen gewapend hoofden afslaan in seculiere wijken?
  Nou dan!
  Niet miepen dan!

  1. toetssteen

   @Gielah
   Maar begrijp het dan! Dit is niet (de juiste) islam! Mo zat net zoals Boeddha te mediteren….
   En u weet toch ook dat de christenen ook niet mis waren. Komkom, gun deze ‘misleiden’ hun pleziertje.

   Sarcastische mode uit.

   1. Simon Brouwenstein

    Zonder satirisch te willen zijn, beste Toetssteen, zou ik in analogie van uw bijdrage de stelling aandurven dat de christenen die inquisitie, Holocaust, atoombommen op Japan, apartheid in ZA etc. voor hun rekening namen geen echte christenen waren.

    1. toetssteen

     @Brouwenstein
     Zit u alleen nog in uw maag met het verschil tussen Jezus en Mohammed.

 2. AJGRaalte

  Noem Boko Haram (en Isis en de Brotherhood (Hamas)) maar gewoon een islamitische terreurbende, hoor, Tim i.p.v. “een radicaal-islamitische terroristenorganisatie”.

  http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/the-myth-of-muslim-radicalization/

 3. _Mediaevist_

  Brouwenstein gaat vast helemaal Loco 4 Boko.

 4. ktm690smcr

  Ben geen fan van het verschijnsel geloof.
  maar wie die islam uitgevonden heeft was wel de ergste.
  nu zal er iemand wel weer over andere geloven beginnen en hoe erg die vroeger waren, maar we zitten nu in 2015 en hebben te dealen met die mossels.

  1. _Mediaevist_

   “Jamaar, die en die geloven waren ook heeeeeel naar 500 en meer jaar geleden en Hitler kwam uit een Christelijk land en blablabla.” Aldus luidt ongeveer de sleetse dreun van POLICOR, de partij die het Westen controleert en hersenspoelt.

 5. Nog1

  Christenen hebben dit grotendeels wel afgeleerd, hoewel de laatste katholieke bomaanslag in N Ierland echt nog niet zo lang geleden is.

  Maar Hindoestanen (aanslagen in Indië op Sikhs) en Boeddhisten (aanslagen in Tibet op Han, aanslagen in Birma) nog zeker niet.

  Religie is gewoon een ramp voor de wereld.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Nog1,

   Als het om geweld en genocide gaat zou ik liever zeggen dat de mens een ramp voor de wereld is. Er is geen enkele zinnige relatie te leggen tussen de levensbeschouwelijke overtuigingen en het gedrag van mensen: genocides werden door atheïsten net zo ernstig (mogelijk nog ernstiger) gepleegd als door religieuzen.

  2. toetssteen

   @Nog1
   Noord Ierland ging over gebied en bar weinig over religie, laat staan dat het voorbeeld van Jezus er iets mee van doen had.
   Ik wist overigens niet dat het boeddhisme behoort tot een van de religies, is het ook niet, dus u zwatelt maar wat. Overigens, als u meen dan de Rohingya zomaar aan worden gevallen, dan heb ik nieuws:

   http://www.independent.co.uk/news/world/asia/burmas-great-terror-moves-a-step-closer-as-taliban-urges-rohingya-to-take-up-the-sword-10319254.html

   1. Gielah

    Inderdaad, @Toetssteen…. daar moest ik ook even een wenkbrauw bij optrekken.
    Het boeddhisme is een wég… een levensstijl… die naar verlichting moet leiden.
    Een van de belangrijkste begrippen daarin is, dat er niet zoiets als een God bestaat, laat staan een verlosser.
    Het is allemaal doe-het-zelf werk.. of …béter: een het-zelf-lóslaten.

 6. zomaar

  Simon in de ogen der Internationale Socialisten en die van de moslims , namelijk ieder die niet in hun beweegredenen gelooft is een ongelovigen , dus een atheïst.

  zie link ?.
  http://fascinerend.nl/bewustzijn/levensbeschouwingen/het-athesme/

  zowel als elk geloof , is het IS (Internationale sociale), te vergelijken met een geloof ideologie, zoals ook het communisme , marxisme, enz , een massaal gedragen gedachtengoed is , en dus vergelijkbaar met een ideologie.

  en tja ook voor ons christenen zijn de moslims atheïsten , gelijk als alle anders gelovigen , zoals in mijn schrijven eerder naar boven kwam het breed gedragen Internationaal Socialisme , waardoor de minderheden in onze westerse samenleving onder te lijden hebben !!, zoals de Joden, de Christenen .

  ooit de maatstaaf (uitgangspunt) voor onze samenleving !! . nu verkettert door de IS en Islam aanhang .

  1. Simon Brouwenstein

   Welk punt wilt u maken, meneer Zomaar?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.