Scholier aan middelbare school wil zijn schoolgenoten motiveren. Daarom doet hij dit op Instagram

Geen categoriejun 16 2015, 13:00
Sociale media worden tegenwoordig helaas vaak gebruikt door scholieren om elkaar te pesten. Deze middelbare scholier besloot het tegenovergestelde te doen.
Konner Sauve is een middelbare scholier in Yakima, Washington (de staat, niet de stad). Net als veel andere mensen was het hem opgevallen dat middelbare scholieren sociale media vaak gebruiken om klasgenoten (en andere medescholieren) te pesten. Het gebeurt maar al te vaak: een scholier bekijkt zijn of haar Facebook- of Instagramfeed en ziet opeens de ene na de andere vervelende, vernederende comment of post over zichzelf.
Konner zit net een beetje anders in elkaar dan die pestkoppen. Voor hem is er niets mooiers dan andere mensen te motiveren. En dus besloot hij om iets bijzonder innovatiefs te doen: hij plaatste foto's van medescholieren en schreef er een mooie, positieve boodschap bij. Voorbeeld:
Screen Shot 2015-06-16 at 12.26.21
Gedurende het afgelopen schooljaar deed hij dit met bijna 700 medescholieren. Daarbij lette hij niet alleen op medescholieren die populair waren, maar ook op de grijze muizen die normaal gesproken door iedereen genegeerd - of zelfs gepest - worden.
Konner postte zijn Instagram-foto's op anonieme wijze. Zijn "thebenevolentone"-account werd immens populair op school - iedereen volgde de account en vroeg zich af wie erachter zat.
Na er drie maanden aan gewerkt te hebben gaf Konner recentelijk toe dat hij het was:
"Ik wilde me focussen op de positieve eigenschappen van mijn medescholieren om iedereen op een positieve wijze onder de aandacht te brengen waardoor ze zich begrepen en gewaardeerd zouden voelen."
Screen Shot 2015-06-16 at 12.30.25
En dat is hem gelukt: zijn account was en is een ware hit en medescholieren vertellen Amerikaanse media dat ze het werkelijk geweldig vonden om Konners vele positieve berichten te lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten