Succescoach Luis Enrique denkt na winnen Champions League aan overstap naar nieuwe club

Geen categoriejun 07 2015, 15:00
De coach van Barcelona kan niet bevestigen dat hij dat team volgend seizoen nog steeds traint.
De Spaanse oud-voetballer en nu trainer Luis Enrique heeft er niet alleen een geweldige carriere opzitten als voetballer, maar hij is nu ook één van de beste coaches ter wereld. De reden? Hij won dit jaar de triple met Barcelona: hij werd landskampioen, pakte de beker, én won gisteren de finale van de Champions League ook nog eens door tegenstander Juventus met 3-1 te verslaan.
Na een paar relatieve magere jaren voor Barcelona staan de fans van dat team nu weer op de banken. Hun club is de beste van Spanje én van Europa, en daarmee eigenlijk van de hele wereld. Geen wonder dus dat ze trainer Enrique in hun harten hebben gesloten.
Helaas voor die fans konden ze de coach weleens kwijtraken:
Luis Enrique kon na afloop van de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus (3-1) nog niet bevestigen of hij volgend seizoen opnieuw voor de groep staat bij FC Barcelona. De Spanjaard liet op de persconferentie zijn eigen toekomst in het midden. "Dit is een moment om feest te vieren", benadrukt de 45-jarige oefenmeester. "En er komt een tijd om een beslissing te nemen."
Hij legde gisteravond uit:
"Of mijn toekomst duidelijk is voor mij? Nee, eerlijk gezegd niet. Ik kan dus nog niets bevestigen. Ik wil nu van het moment genieten en een fijne zomer hebben."
Het feit dat Barcafans zijn naam gisteren luid scandeerden zal geen invloed hebben op zijn beslissing. Hij gaat alleen door als hij daar reden toe ziet. En dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de plannen van Barca voor de komende paar jaar én met zijn financiële beloning.
Maar dat is niet alles. Tijdens de eerste seizoenshelft werd Enrique regelmatig bekritiseerd door fans én journalisten. "Het was een moeilijk jaar, een overgangsjaar. Ik wil iedereen bedanken die in mij geloofde en mij de aangewezen persoon vond om Barcelona te leiden," zegt hij daarover.
Het is natuurlijk geweldig voor iedere coach om Barcelona te leiden. Het is één van de mooiste clubs ter wereld. Toch is het ook een bijzonder zware baan. Eén misstap en je wordt zwaar bekritiseerd. De druk is altijd gigantisch; feitelijk kun je je geen enkele nederlaag veroorloven.
Het is lang niet gemakkelijk om daarmee om te gaan, wat dan ook de reden is dat veel trainers het na een paar seizoenen voor gezien houden bij de club uit Catalonië.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Juventus-vs-Barcelona-1-3-Sky-Sports-Highlights-Champions-League-Final-06_06_2015-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten