ISIS-afdeling Boko Haram pleegt zelfmoordaanslag in Tsjaad

Aanslagen van islamistische terreurgroepen vinden ook plaats in Afrika. Bij een aanval in Tsjaad kwamen vijftien mensen om.

Niet alleen Syrië en Irak bevinden zich in de ijzeren wurggreep van religieus-geïnspireerd terrorisme; ook op het Afrikaanse continent hebben overheden veel moeite om terroristische groeperingen buiten de deur te houden. Het plegen van aanslagen is iets wat ook bijzonder lastig blijkt tegen te gaan. Vandaag komen er berichten binnen over een aanslag op een markt in Tsjaad, waarbij 15 mensen om het leven kwamen:

Op de centrale marktplaats van Ndjamena kwamen zaterdag minstens vijftien mensen om het leven, toen een als vrouw verklede man zichzelf opblies aan de ingang van de marktplaats. De dader was gehuld in een boerka en bracht zijn bomgordel tot ontploffing toen een politieman vroeg om hem te mogen fouilleren.

Via Twitter is de aanslag nu opgeëist door de West-Afrikaanse Provincie van Islamitische Staat. Dat is de naam die Boko Haram hanteert sinds de organisatie in maart een alliantie met het al even extremistische IS was aangegaan.

ISIS/Boko Haram eiste overigens ook nog een andere aanslag op. In de noordelijke Nigeriaanse stad Maidiguri kwamen bij een aanval tenminste twee mensen om het leven. ISIS meldde dat diens terroristen ook verantwoordelijk waren voor dat bloedvergieten.

Landen als Kameroen, Nigeria en Tsjaad vechten al jaren tegen de moordlustige terroristen, maar het blijkt in de praktijk lastig om een definitief einde te maken aan de club, zeker nu ze zichzelf gefuseerd hebben met ISIS.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Koos_Koets

  “toen een als vrouw verklede man zichzelf opblies”
  Hoe weten ze nu dat het een man was? Hebben ze tussen de verspreid liggende onderdelen soms een lul gevonden?

  1. loritta

   Koos_Koets,

   Prima reactie!

 2. 4Duwertje3

  Echt weer lekker platvloers Nederlands.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.