Lief meisje werkt de hele zomer aan krijttekeningen op straat. Maar kijk wat er gebeurt als een schoonmaakwagen langsrijdt

De kleine Brielle is een ware kunstenares!

Eén van de favoriete activiteiten van kinderen als ze buitenspelen is natuurlijk het maken van kunstwerken met stoepkrijt. Zo ook de 7-jarige Brielle, die op de straat vlakbij haar huis prachtige taferelen heeft aangelegd:

vlcsnap-2015-08-06-08h46m37s153

Een grote lachende zon, hartjes, sterretjes, ballonnen en bloemen… You name it, en de kleine Picasso Brielle tekent het voor je op een stuk wegdek vlakbij haar huis.

Maar niet lang na het voltooien van haar meest recente kunstwerk leek het laatste uurtje geslagen te hebben voor de verdienstelijke tekeningen van het jonge meisje.. de plaatselijke schoonmaakwagen stond namelijk op het punt om langs te komen. Met grote bezems veegt het apparaat doorgaans de hele straat schoon, maar krijttekeningen zijn daarbij ook een slachtoffer.

De chauffeur van de schoonmaakwagen, Wendell Lamb, lette echter goed op. Wacht tot je ziet wat hij doet als hij Brielle’s tekeningen in het vizier krijgt:


.

Ja inderdaad. Hij trekt de roterende bezems van zijn wagen tijdelijk omhoog, zodat het kunstwerk van het lieve meisje gespaard blijft. Een kleine daad, maar Brielle voelt zich helemaal gelukkig:


.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.