Baby orang-oetan verloor zijn moeder en werd daarna aan zijn lot overgelaten. Gelukkig eindigt het verhaal daar niet

Geen categoriesep 25 2015, 14:00
Met een beetje hulp van liefhebbende mensen kwam het toch nog goed.
Deze baby orang-oetan die nu naar de naam 'Josh' luistert heeft een bijzonder moeilijke tijd achter de rug. Zijn moeder werd namelijk gedood toen hij slechts vier maanden oud was. Een kolenmijn-eigenaar vond hem terwijl hij zich vastklampte aan het levenloze lichaam van zijn moeder; hij was verward en doodsbang.
De eigenaar van de kolenmijn nam Josh in zijn armen en nam het arme aapje mee naar huis. Daar aangekomen speelde hij af en toe met de baby orang-oetan, maar na een paar dagen vond hij het allemaal vervelend worden. Een baby orang-oetan heeft namelijk veel aandacht nodig... en je moet hem van alles leren. In dat opzicht is zo'n baby best te vergelijken met een mensenbaby.
Screen Shot 2015-09-25 at 13.21.07
Daarom dumpte de man Josh uiteindelijk in een park. Hij deed dat op een plek waar mensen vaak komen om te picknicken. Gasten die de orang-oetan daar zagen gaven hem vaak iets te eten, waardoor Josh overleefde.
Daar was het verhaal echter wel mee verteld. Hij overleefde... maar nauwelijks. Daar komt bij dat hij geen liefde kreeg, iets wat hij wel nodig had.
Screen Shot 2015-09-25 at 13.21.48
Gelukkig kwam er een picknicker die wist dat er een organisatie bestond die voor orang-oetans zorgt: Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS). Deze persoon belde meteen met BOS, waarna vrijwilligers van de organisatie het baby'tje onmiddellijk ophaalden.
Dat was het moment waarop alles veranderde voor Josh.
Hij werd namelijk in het centrum van de organisatie, waar er ook veel ander orang-oetans zijn. Artsen onderzochten hem meteen en concludeerden - tot hun eigen verbazing - dat hij gezond was.
Screen Shot 2015-09-25 at 13.16.30
Nu wordt Josh de hele dag door omringd door andere orang-oetans die hem op directe en indirecte wijze hoe hij een goede orang-oetan moet zijn. Hij speelt met ze, leert hoe hij voedsel kan vinden én in bomen kan klimmen. Wat dat laatste betreft heeft hij nog wel het één en ander te leren: op dit moment kan hij wel naar boven klimmen, maar weet hij niet hoe hij naar beneden moet komen.
Josh is in korte tijd een absolute topfavoriet geworden van medewerkers van het centrum. Volgens hen moet hij binnenkort in staat zijn om terug te keren in de natuur; het duurt niet lang voor hij zich als een echte orang-oetan gedraagt en zonder probleem kan overleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten