Conservatives lanceren grote campagne tegen nieuwe Labour-leider Jeremy Corbyn

De centrum-rechtse regeringspartij wrijft de burgers nog maar eens extra in dat Hare Majesteits loyale oppositie simpelweg niet te vertrouwen is.

Nu duidelijk is dat de extreem-linkse en radicale Jeremy Corbyn goed wel gekozen is als opvolger van Ed Milliband om te fungeren als leider en het nationale gezicht van Labour – de Engelse zusterpartij van de PvdA – heeft de regering van de Conservatives meteen de aanval ingezet op de kersverse top dog. Premier David Cameron liet al een tweet uitgaan:

Maar andere vormen van communicatie worden ook niet geschuwd. Zie bovenaan dit artikel bijvoorbeeld al de grote banners die nu de ronde doen op de social media. Oproepen om de banners zo vaak mogelijk te delen, worden niet geschuwd.

Ook lanceerden de Conservatives een grote attack-ad op de marxistische voorman Corbyn:


.

“Kijk alsjeblieft naar deze belangrijke video en deel ‘m,” drukken de Tories de bezoekers van hun Facebookpagina op het hart.

Op onze zustersite Jalta.nl schreef voormalig DDS-columnist Ewout Klei een groot stuk over Corbyns uitverkiezing. Voormalig DDS’er Dirk-Jan van Baar deed hetzelfde bij De Volkskrant. Hij typeerde Corbyn als onderdeel van de ‘loony left‘:

Toch zou ik Corbyn geen populist willen noemen. Ik denk dat dit het onbegrip versterkt en dat we Corbyn beter kunnen plaatsen binnen de ‘loony left’ waarmee Labour al veel langer te maken heeft. Dat is niet populistisch, maar studentikoos, anti-burgerlijk en politiek correct. Denk aan ‘red’ Ken Livingstone, die het tot burgemeester van Londen schopte, om Blair te pesten. Hij voerde tolpoorten voor de binnenstad in, geen volkse prioriteit, maar meer speelruimte voor de rijken en de radicale chic.

Het eerste optreden van de kersverse leider van de oppositie in de House of Commons wordt morgen verwacht, als hij tegenover David Cameron staat bij de wekelijkse vragen aan de minister-president. Wie ideeën heeft wat Corbyn moet gaan vragen, kan die vantevoren al doorgeven via de website van Labour.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. CJD

  Wat is deze man een aanwinst voor labour! Weg met dat derde weg socialisme ook bekend als ‘new labour ‘. Wat wij nodig hebben is iemand zoals Corbyn die Hamas en Hezbollah noemen voor wat ze zijn: Helden!

 2. Terzo

  Er valt er een door de mand, kolerig zeg. Hamas en Hezbollah zijn helden……

  Wat is links toch hersenloos…

  1. CJD

   Hezbollah vormt geen bedreiging. Ze strijden slechts voor vrijheid en gelijkheid voor hun moslimbroeders tegen de onderdrukkers van de islam: Israël. Daarnaast zou het jou tenminste moeten aanspreken dat ze ook ISIS bestrijden die WEL een bedreiging zijn voor de wereld

   1. Terzo

    ‘ de onderdrukkers van de islam: Israël. ‘

    Het staat er echt………

   2. CJD

    Deze groep genaamd IS is in tegenstelling tot het gezwets van rechts 100% onislamitisch in qua karakter en daad. IS heeft nauwelijks 1 jood aangeraakt tot nu toe maar al duizenden moslims afgemaakt. Zelfs hun mede salafisten bij de Al Nusra, die ook niks met de islam te maken hebben nemen afstand van hun wreedheden

    1. Terzo

     ‘ IS heeft nauwelijks 1 jood aangeraakt tot nu toe ‘

     Daar zijn zij terecht te schijterig voor, Israël maakt dan namelijk korte metten met dat stinkende ongedierte.

    2. Pimsch

     100% onislamitisch.
     het staat er echt.

    3. cmsuijkerbuijk

     @CJD
     14 september 2015 at 21:35
     Daar, waar IS zo tekeer gaat, zijn de Joden dan ook praktisch “op”. Vandaar dat ze wél Christenen vermoorden!
     Je zit er volkómen naast!

    4. cmsuijkerbuijk

     @CJD
     14 september 2015 at 21:35
     Wie maakt er trouwens uit, of een groepering wel of niet met de Islam te maken heeft? Het “alwetende” westen? Of de ene moordenaarsclub die oordeelt over de authenticiteit van de rivaliserende andere bende?
     Je bent volslagen de weg kwijt! En ik durf te stellen, dat je ten opzichte van je vorige reacties, aan het radicaliseren bent!

     1. CJD

      Cm

      Hoe kom je erbij? Ik zie mezelf niet als radicaal en al helemaal niet op islamitische wijze. Sterker nog ik ben een veel groter voorstander van het christendom maar ik blijf vast houden aan mijn standpunt die ik altijd heb gehad. IS vertegenwoordigt het gehele islamitische religie NIET

     2. cmsuijkerbuijk

      @CJD
      14 september 2015 at 22:32
      Juist, dus dan heb je dezelfde situatie als (eertijds) de Protestanten en Rooms Katholieken (o.a.). Beiden vinden zich de “echte” Christenen. Gaat nu een Moslim beslissen, welke de échte Christen is? Want dát is, wat er nu speelt: Het westen zal wel eventjes bepalen wie de échte Islam aanhangt! Onzin dus! Allemaal stromingen die uitgaan van de Koran en de massamoordenaar Mohammed en vinden,nért als protestanten en Katholieken, dat zij het enige echte geloof vertegenwoordigen! IS heeft dus ALLES met Islam te maken!

     3. CJD

      Cm

      Er zijn hier een aantal dingen waar ik me absoluut niet in kan vinden met de meningen van de meeste reaguurders hier

      1. IS heeft alles met de koran te maken.

      Bepaalde passages letterlijk vertaald misschien maar de meeste moslims van anno 2015 leven niet meer in de middeleeuwen en zijn net als de vroege christenen geëvolueerd tot modern, weldenkende mensen.

      2. Dit brengt ons gelijk tot mijn tweede punt. De vluchtelingen zijn uit om ons ten onder te brengen. Pure kletskoek. De overweldigende meerderheid vluchten juist de onderdrukking in die landen om een betere toekomst tegemoet te komen waar er sprake is van democratie. Er zijn ongetwijfeld die genen die ons en onze manier van leven willen aanvallen maar die zullen echt niet hun hele leven op spel zetten om dit te realiseren. Wel, zijn een groot deel van de vluchtelingen economische migranten die gewoon gebruik maken van de toestroom en ik geef hierin ook toe dat dit een probleem is, waar redelijke politici zoals Merkel ook heel goed van bewust zijn. Daarom nemen ook steeds meer landen een actieve maatregel om deze toestroom zoveel mogelijk te beperken. Hoe komt deze blaaskaak Orban erbij dat Merkel deze migranten met open armen wil ontvangen. Het enige wat ze deed was een groepje demonstreerde neonazi’s tegen 50 migranten op te vangen op hun nummer wijzen. Dat deed ze helemaal juist en terecht.

      Hoe lossen we dit op? Lastig. Ideaal en meest effectief zou een gezamenlijke EU oplossing zijn maar aangezien de EU veel minder voorstelt dan ze denken dienen landen hun eigen beleid te voeren met betrekking tot deze crisis

     4. toetssteen

      @CJD
      Er bestaat een riant verschil tussen Jezus en Mohammed!
      Was Jezus een veldheer? Nee.
      Plunderde hij, verkrachtte hij of zette ertoe aan? Nee.
      Is prediken hetzelfde als oorlogvoeren? nou, niet echt.

      En dan kunt u aankomen met het OT, maar tja, dat heeft weinig met Jezus van doen behalve dat Yeshua een jood was.
      De wet? Gwahgwah, dat waren de tien geboden en wat de profeten voorspelden, was toekomst.
      Iets laat me denken dat Daniël meer was dan velen denken. Hij voorspelde de wetmatigheid waarmee elke otwikkelde samenleving zich ten gronde richt. Was ook niet nieuw, want vele rijken waren al ten onder gegaan.

     5. cmsuijkerbuijk

      @CJD
      14 september 2015 at 22:57
      Het gaat helemaal niet om de meeste moslims. Het is die (hele grote) minderheid die zo bloeddorstig is. Dát is de denkfout die je maakt: “Ach, het is “maar” een minderheid!” Het is echter een bewezen feit, dat zodra een moslimpopulatie boven een bepaald percentage komt, óók die zogenaamd gematigden zich gaan roeren en naar gelang het percentage verder toeneemt, hun eisen en intolerantie steeds dwingender worden!
      Dus nogmaals: Het gaat niet om de (nu nog) “gematigde” meerderheid, maar om de radicale minderheid, die vinden dat de Moslim moet leven volgens de letter van de Koran! (En dat aantal is bovendien roeiende)

 3. Pimsch

  Een uiterst decadente straalbezopen hippie.
  Omdat de rubrieken op deze website vervliegen als bladeren in een storm, herhaal ik maar wat ik drie dagen eerder meldde.

  Op de publieke zender:
  In Syrie werden een aantal achtergebleven mensen gevraagd over hun mening. Hier is hun eigen antwoord:
  Wij zijn Syriers en wij willen niet vluchten. Als we tenslotte toch vluchten dan is het tijdelijk, want we willen nergens anders dan in ons eigen land wonen.
  We zitten tussen hamer en aambeeld. ISIS terroriseert etniciteiten in het noorden. Assad gooit vatenbommen op burgerdoelen in het zuiden.
  Dit laatste heb ik meer gehoord: Assad is niet bezig met het direct bestrijden van ISIS, maar van burgerdoelen op plaatsen waar ISIS niet heerst.
  Als dat allemaal waar is hebben deze Syrische burgers het volste recht om te vluchten.
  De oorlog is tenslotte geinitieerd door de lompe USA met haar democratische smoesjes en haar FED-belangen. Net als in Libie.
  Zowel ISIS als Assad moeten worden vernietigd. En snel een beetje. Bombardeer, Assasineer.
  Als die vurige intentie ontbreekt wordt Europa nog verder ontwricht.
  Daarnaast moeten niet-Syriers zoals die misselijke Pakistani met een enorme lepelblijde naar hun land worden teruggekatapulteerd. Ik kan hun doortrapte gezichten niet langer aanzien.

  Hier zijn onze oprechte politici met bloedend hart aan het woord:
  Emile Roemer (SP) “door onze bommen op ISIS kweken wijzelf de vluchtelingen.”
  — het tegendeel is juist
  Alexander Pechtold (D66) “Allahoe Akhbar is hetzelde als God zij geprezen.”
  — strijdkreet vgl. Deutschland über Alles
  Jesse Klaver (GL) : “het zijn onze kinderen, het zijn onze kinderen.”
  — en de ouders dan? huichelaar.
  Tunahan Kuzu (GrKÖ): “wees toch eens barmhartiger.”
  — he jullie christen-bedienden

  Op Facebook worden sommigen witheet van elke tegenspraak. Dichters, kunstenaars, scholieren, idealisten, globalisten, BN-ers, welvaartsschuldigen, sargassowormen, beeldvormingsdebielen, krantafhankelijken, VN-aanbidders, Karsten-haters, etc. etc. Hun zielen zijn afgenomen door rattenvangers.
  Als Beethoven nu leefde zou zijn negende symfonie een sterk aangepaste tekst hebben.

  En wij maar teruggrijpen op ankers die inmiddels zijn losgetrokken:
  Christendom
  Socialisme
  Liberalisme
  Humanisme
  Klassieken
  Modernisme
  Anti-fascisme
  Anti-racisme
  Waar is onze kracht nog.
  Waar is ons vertrouwen nog.

  1. toetssteen

   @Pimsch
   Nope, Assad gooit geen bommen van die soort. Ja hij gooit wel bommen, maar dan is de oorspronkelijke bevolking door het leger al geëvacueerd. Maar ja, dat vergeet het Syrische Observatorium vd Mensenrechten er bij te vermelden.
   Ja daar heb ik bewijs van, beeldbewijs nota bene.

   Pimsch de westerse mens wordt op een ongelooflijke schaal bedrogen.
   Ja, als de bevolking weg is gooit het leger bommen. Tja en dat de vrouwen en kinderen van IS mede het slachtoffer worden, dat is sneu, maar hoe had je het dan willen doen?

   1. toetssteen

    @Pimsch

    https://www.youtube.com/watch?v=H-DstETWlTY

    Dus alvorens bommen op die wijk te gooien, wordt de bevolking in veiligheid gebracht.

   2. Pimsch

    De burgers worden bedreigd door vrijheidsstrijders zodra ze de stad uit vluchten.

    1. toetssteen

     @Pimsch
     Ofschoon berichten en zeker van dat Observatorium anders doen vermoeden, is 75% van Syrië veilig. Idem Irak. Het is vooral het noord en zuidwesten dat bedreigd wordt. Mja en laten daar nu ook de belangen van de VS liggen vanwege de haven Tartus.

     1. Pimsch

      Als de USA met haar democratische clinton-smoesjes, cynische oliebelangen en obscure FED-maffia de aanstichter van deze HEL op aarde is, dan is de USA als enige verantwoordelijk voor het opvangen van vluchtelingen.

 4. Pimsch

  Als wij dan met kanker op ons doodsbed liggen, en door onze tranen heen nog proberen te bidden, tot wie dan?
  Jezus, die de vluchtelingen liefheeft en erdoor wordt vertrapt.
  Maria, altijd maagd
  Marx, de wereldrechtvaardige
  Beethoven, de volmaakte opstandeling
  Bach, de puritein
  Brahms, die zich ergert aan iedereen
  Popmuziek, zonder wijsheid en eer
  Zen, zonder richting
  Wetenschap, zonder hemel
  Droomland, net als de aboriginals

  1. toetssteen

   @Pimsch
   Die barmhartige Samaritaan nam de hulpbehoevende man niet mee naar huis laat staan dat hij hem opnam in zijn woning! Hij zorgde voor verzorging in de regio.

   1. Pimsch

    Wat ik zoek is de diepte van dit alles. De diepte in de demonisering van Pim Fortuyn. De diepte in de anti-Wilders gevoelens. De afschuw van nationalisme, eigen volk, identiteit, welvaart.
    De klakkeloze acceptatie van geregisseerde beelden.
    De propaganda zit diep in de harten van velen.
    Het vermanen tot hulp alleen, zonder verder te kijken naar achtergronden, oorzaken en daders.
    Het vaste geloof in de EU met de voordelen van open grenzen en eenheidsmunt en vrede. Hoe diep kan onze naieviteit zo gekomen zijn.

    Zelfs de kerken hebben mij tot op het bot beledigd. Toen ik trouwde had ik net een baan in de ICT, zij het vlak boven het minimum loon. Een IKON-achtige domina op sandalen van kemelhaar fulmineerde tegen geld plukken.
    Toch durf ik de kerk niet uit te spugen, uit vrees dat ik een enge ziekte krijg of wordt overvallen.

    1. toetssteen

     @Pimsch
     Nationalisme dat door WOII een nare afdronk heeft gekregen (gaat nergens over) heeft niets van doen met internationaal socialisme. Het eerste is patriottisme dat redeneert vanuit het standpunt: als er geen grenzen zijn is er ook geen vrijheid, het tweede meent dat het eerste laakbaar is en zelfs geen vrijheid toestaan vrijheid is.

 5. Simon Brouwenstein

  De reactie van de conservatieven lijkt nogal over de top. Mogelijk wist Corbyn hun achilleshiel te kietelen.

 6. V.K.

  -Je kan als politicus alle islamitische groepen wel tot je vriendenkring rekenen, zolang ze zich maar met Israel bezighouden zijn er veel stemmen te winnen, echter zodra Iran zich met Syrië en Irak gaat bemoeien dan is het ook oorlog tussen de in de UK wonende moslims onderling en wordt de bindende factor Israel even op plan B gezet. Nou, daar sta je dan met je uitgesproken liefde voor Putin, Hamas en Hezbollah, dat gaat je, hoe dan ook, stemmen kosten in het Europese land welke een van de grootste leveranciers van I.S. strijders is.

  1. toetssteen

   @V.K.
   Stupid!

   1. V.K.

    -@Toets

    -Zie onderstaande link, daar wordt je bijgepraat.

    http://no.nl/GUs

 7. Nicky

  Die Labour’s nieuwe leider/lijder; ik moet toch Trump hierin weer gelijk geven: “Kijk even gewoon naar die kop, het voorkomen”.

  Die vertrouw je nog niet toe om een boodschapje te doen!

 8. Wachteres

  CJD 14/9/22.32u.

  “IS vertegenwoordigt het gehele islamitische religie NIET”

  Toch merkwaardig dat HEEL VEEL moslims bewondering hebben voor IS en achter hen staan.

  Zelfs/ook in Nederland.

  En hoeveel gingen ook nog maar naar Syrië om mee te vechten? Ooit van een niet-moslim gehoord die dat doet?

  Niet teveel luisteren naar het hysterische ‘de islam is vrede’ geroep van onze politici.

  Dat heeft namelijk alleen maar met olie en geld te maken.

 9. Nog1

  Dit lijkt me een averechts effect te gaan hebben. Het was dezelfde strategie die Milleband gebruikte; laten zien dat Corbyn echt links is zodat hij zou verliezen. Maar het resultaat was juist dat hij won.

  Hoe meer de Conservatieven het over Corbyn hebben, des te meer Engelse stemmers weten waar hij voor staat. En dat kon wel eens populairder zijn dan Cameron en co denken.

  Want het alternatief van Cameron is dat de City en de bedrijvenlobby aan de macht blijven.

 10. Ikora

  Grote fout om de huidige britse regering “centrum rechts” te noemen. Er zit geen draad centrum aan, alleen maar rechts van het allergriezeligste soort.

 11. Nicky

  Als een engerd als Ikora dat zo noemt, is het alleen een compliment voor GEZOND rechts ; )

  Zucht. TX!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.