Islamitische landen weigeren Syrische vluchtelingen op te nemen: risico op terrorisme is te groot

De zogenaamde islamitische landen willen geen vluchtelingen opvangen uit Syrië. De reden? Ze denken dat organisaties als ISIS de vluchtelingenstroom misbruiken om terroristen naar andere landen te smokkelen.

Hoewel veel Europese regeringen vinden dat Europa vluchtelingen uit Syrië en andere ‘islamitische landen’ moet opvangen, denken andere islamitische landen daar heel anders over. Deze landen hebben er namelijk geen enkele behoefte aan om de vluchtelingen te verwelkomen.

De reden? Ze zijn ervan overtuigd dat organisaties als ISIS de vluchtelingenstroom misbruiken om terroristen naar andere lande te smokkelen.

Five of the wealthiest Muslim countries have taken no Syrian refugees in at all, arguing that doing so would open them up to the risk of terrorism. Although the oil rich countries have handed over aid money, Britain has donated more than Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Qatar combined.

Libanon sloot vorig jaar juni haar grenzen met Syrië. Op dat moment waren er al 1 miljoen mensen naar dat land gevlucht. De autoriteiten keken ernaar en besloten dat het er te veel waren en dat het risico op terrorisme te groot was. Daarom gingen de grensovergangen op slot.

In augustus vorig jaar deed Jordanië hetzelfde.

Hoewel je daar natuurlijk kritiek op kunt leveren hebben deze landen in ieder geval wel veel vluchtelingen opgenomen voor ze de grenzen dichtgooiden. Dat geldt niet voor een heel scala aan andere Arabische landen (die ook nog eens bijzonder rijk zijn). Lees maar mee:

Yet amidst cries for Europe to do more, it has transpired that of the five wealthiest countries on the Arabian Peninsula, that is, Saudi Arabia, UAE, Qatar, Kuwait and Bahrain, not one has taken in a single refugee from Syria. Instead, they have argued that accepting large numbers of Syrians is a threat to their safety, as terrorists could be hiding within an influx of people. Sherif Elsayid-Ali, Amnesty International’s Head of Refugee and Migrants’ Rights, has slammed their inaction as “shameful”.

Hoewel deze landen bijzonder rijk zijn – het zijn allemaal, stuk voor stuk oliestaten – hebben ze ook nog eens veel minder geld gegeven aan de vluchtelingen dan Westerse landen. De Golfstaten samen hebben namelijk maar 800 miljoen euro gegeven. Ter vergelijking: Groot-Brittannië heeft in haar eentje al meer dan een miljard gegeven: 1,2 miljard euro om precies te zijn. Dat is dus 50 procent meer. Amerika is natuurlijk de gulste gever: 3,8 miljard euro.

Dit soort informatie zal er ongetwijfeld alleen maar voor zorgen dat meer en meer Europese kiezers zich zullen verzetten tegen de massa-instroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Men zal zich immers hardop afvragen: als islamitische landen niet voor hun eigen mensen zorgen, omdat ze denken dat het een geweldig groot terreurprobleem oplevert, waarom moeten wij ons dan wél opofferen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/06/word-maar-alvast-boos-komende-week-wil-de-eu-meer-migratie/

  Word maar alvast boos: komende week wil de EU meer migratie
  Ambtenaren van de Europese Commissie nemen geen blad voor de mond

  Komende week houdt Juncker in Straatsburg de jaarlijkse State of the Union, een speech die net als de gelijknamige speech in de VS een belangrijk politiek moment moet zijn om een politieke boodschap met de burger te delen. Debatleider Roland Duong stelde Rozenburg in De Balie precies de goede vraag: “Kun je ons voorzeggen wat Juncker komende week gaat zeggen?”

  Woensdagochtend geeft Juncker zijn speech in Straatsburg en dan zult u horen dat de EU meer migratie wil en vooral: meer macht over die migratie. Of deze plannen er echt komen is nog lang niet zeker, want voorlopig liggen meerdere landen dwars en de burger heeft er ook geen zin in. Maar vooralsnog werkt men in Europa gewoon richting een genereus EU-migratiebeleid. Zeg woensdag niet dat u onaangenaam verrast was.

  En dan zijn er hier ook nog LEUGENAARS DIE BEWEREN DAT IK LIEG ALS IK ZEG DAT DE INSTROOM EU -BELEID IS.

  Met zulke onnozele – of kwaadaardige – ganzen moet je toch niet willen discussiëren?

 2. Simon Brouwenstein

  Het gerucht gaat dat het verdronken jongetje ook een ISIS-strijder was.

  1. Lost Paradise

   Don’t feed the troll

  2. LantR.fant

   Niet meer doen Simon. Dat verdronken jongetje is (hoe triest ook) geen slachtoffer meer, maar dat is inmiddels een commercieel wapen geworden voor de vluchtelingenindustrie.

   Ga er vanuit, dat die Arabieren een nauwkeuriger inschatting van deze vluchtelingen hebben dan wij hier.

  3. zomaar

   dat het opzet is , geloof ik wel , de vader van dat kind zat in Turkije , waar hij amper de kost verdienen kon , volgens eigen zeggen bij het journaal .

   hij wilde naar Canada, toch gaf hij grof geld uit voor een overtocht op de middellandse zee , in een gammele boot.

   voor vijf mensen kinderen en vrouw mee geteld , voor dit geld had hij in Turkije vijf zitplaatsen in een vliegtuig kunnen boeken , regelrecht naar Canada.

   iets stinkt er , heb je een scheet gelaten Simon ? .

   afin zijn kinderen en vrouw zijn verdronken en plotsklaps kan hij in Syrië hen begraven , is het dan een vluchteling voor het geweld , of gewoon een ordinaire gelukszoeker , die hier in het noorden de boel uit wilde komen vreten .

 3. van Urk

  Simon u zit zo vol met vertrouwen dat u zelfs voetstaps een spoorweg oversteekt met een naderend denderend trein richting uw kant op met het idee dat de machinist wel op tijd voor u stopt.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste van Urk,

   Ik heb vertrouwen in het leven zoals Christus vertrouwen in het leven had. Sommige dingen wil je liever niet en je hoopt dat de kelk aan je mond voorbij kan gaan , maar niet onze wil maar Gods wil geschiede.
   Dit is mijn grondhouding en ik wijs op de houding die Christus aannam ten opzichte van de Samaritaanse vrouw en voorts zijn grootste tekst in Mattheus 25:35-46.

   Ik snap niet dat christenen die deze teksten kennen en zich christen durven noemen deze grondhouding niet aannemen.

   1. Terzo

    Jij snapt wel meer niet trol.

   2. van Urk

    Nogal lastig voor sommige christenen om aan die grondhouding vast te klampen als er een invasie moslims hier naar toe komen waarvan er misschien figuren er tussen zitten die dit op hun geweten hebben: https://ejbron.wordpress.com/2015/09/05/en-waar-zijn-alle-huilebalken-nu/

    1. Simon Brouwenstein

     Ja, van Urk, leven volgens de geest van Christus is niet altijd makkelijk. Dat zal u vast wel bekend zijn. Toch is dat het enige antwoord om niet alleen vandaag maar ook in het vervolg van uw leven vrede in uw ziel te bereiken. Dit meegaan in de haatzaaierij van moreel verdwaalden helpt u niet en eigenlijk weet u dat ook wel.

     1. LantR.fant

      Christus roept nergens op tot zelfdestructie. Dat je vluchtelingen een veilige plaats moet bieden is geheel overeenkomstig de christelijke gedachte.
      Punt is alleen, dat we in de afgelopen jaren veel teveel asielzoekers hebben opgenomen, die hier dankzij gratis advocaten ook nog eens veel te lang blijven, in combinatie met een zo grote toestroom dat we dat niet meer aankunnen zonder onze samenleving en onze economie ernstige schade toe te brengen.

      Vergeet daarbij niet, Simon, dat als er vroeger Joden naar Nederland vluchtten, of Hugenoten, dan zorgden ze als de weerlicht dat ze werk hadden. En dat ze de taal hier machtig werden. Want er was geen sociale paraplu. Ze moesten wel. Hun godsdienst en hun gebruiken kwamen op de tweede plaats.

      In de huidige situatie geldt dat niet. Ze blijven op de eerste plaats moslim en arabier. Velen van hen hebben een hekel aan de westerse mensen. Maar ze blijven hier voor de welvaart. Die ze vaak verkrijgen door hun hand op te houden.
      We komen nu bij het moment dat de opnamegrens van zulke mensen bereikt is.

      Ook in Duitsland is niet iedereen even gelukkig met het genereuze aanbod dat koe Merkel heeft gedaan.
      Dwz. Zij doet het aanbod, de landgenoten die geen stem krijgen moeten het gelag betalen.

   3. mijn-idee

    Toppunt van blasfemie……..

    U misbruikt de menslievendheid van Christus om de moorddadigheid van Mohammed en de zijnen te vergoeilijken……?..die er aan zit te komen….( Goddank dat ik daar niet bij zal zijn)

    En dus bent u medeschuldig aan de vernietiging van een tolerante joods /christelijke cultuur….terwijl u de teksten zo makkelijk de mond uit laat vloeien…

    Herinnert u zich ook Jezus in de Tempel ?
    Het misbruik, de corruptie,het mismanagement en de woede die het Jezus deed opstaan en de tafels omwerpen…??? Je kunt alle teksten erbij halen en dubbel uitleggen….
    Maar na al uw reacties op dit blog zeg ik………een valse getuigenis….

    1. Simon Brouwenstein

     Beste Mijn-idee,

     Ik praat op geen enkele wijze het gedrag van ISIS-barbaren goed. Mijn opmerking betrof hoe wij ons zelf opstellen in de richting van wanhopige vluchtelingen die zorg en steun behoeven.

   4. jakkos

    Geachte:
    Een vraag vanuit de andere kant.
    Is religie niet de oorzaak van zowat alle ellende op de wereld?

    Zijn 8 op de tien oorlogen niet ontstaan door religie (geloof)?

    Heeft ruim 50% van het geweld op de wereld niet met religie te maken?

    Niemand gelooft in sprookje maar kennelijk wel in …..

    Zou de wereld niet veel vrediger zijn zonder religie?

 4. van Urk

  de.europenews.dk/3000-Dschihadisten-auf-dem-Weg-nach-Europa-als-Refugees-getarnt-121456.html

 5. Geah

  En daarom mogen wij dat schorem opnemen…

 6. toetssteen

  Tja, je moet zelf geen last krijgen van wat je subsidieerde tegen je (religieuze en geopolitieke) tegenstanders. Vanuit dat oogpunt is het logisch, wie weet per slot het best om welke soort slangen het gaat dan degene die ze uit heeft gezet?

 7. zomaar

  hier zit wel wat in , immers iedere slager herkent het vlees door zijn hand gesneden , of iedere schoenmaker herkent de schoen die hij gemaakt heeft .

  verdomme iedere islamiet weet hoe het in zijn geloof er aan toe gaat , je kan nooit een zogenaamde vluchteling vertrouwen , zit wel iets van waarheid in , zo dom zijn zij nog niet .

  ze sturen deze potentiele moordenaars gewoon naar landen als Duitsland , Nederland , Engeland , ect , ect .

  dat vele onder hen een opdracht hebben staat boven kijf !!, bijna alle (jongen mannen) , roepen zij dat zij naar Duitsland of Nederland willen zonder registratie!!.

  waar zij vermoedelijk niet door komen , iets om over te denken , dacht ik zo !.

 8. Bromsnor

  Natuurlijk, dumpt ze dan maar in Europa.

  Hafid Bouazza schreef:

  “Ik durf de stelling aan dat veel moslims dat ontvluchten wat zij hier (Europa) kunnen aanrichten.”

  http://media.tpo.nl/2015/08/25/bounsquote-hafid-bouazza-heeft-het-gehad-met-arabieren/

  1. zomaar

   Bromsnor zoals ik eerder schreef , zijn vele jongen mannen onder hen , met schijnbaar een doel voor ogen .

   in de opvangkampen willen zij niet geregistreerd worden , maar willen gelijk door naar Duitsland , Nederland, Engeland , ect , ect .

   mogelijk met maar een doel voor ogen , en dat is middels aanslagen in deze landen de samenleving ontwrichten , waarna de hulp troepen (mede reizigers, (zendelingen) ), de boel hier over nemen , samen met hen die hier al verblijven .

   en ook de hier geïntegreerde moslim , zal als een blad aan de boom draaien .

 9. Wachteres

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150905_01851958

  Lierenaar verdedigt gezin met koevoet tijdens hulpactie in Calais

 10. V.K.

  -Na, donder ik al na het lezen van de eerste regel van verbazing van m’n bidmat , op de badmat.

  Als ik het dus begrijp zijn de zogenaamde islamitische staten bang dat onder de islamitische vluchtelingen ook zogenaamde islamitische vluchtelingen zitten uit de zogenaamde Islamitische Staat welke wel eens kunnen ontploffen, wat dan weer niets met de islam te maken heeft.

 11. Nicky

  Natuurlijk willen moslims geen Moslims, gajus geen gajus, middeleeuwse mindsets geen middeleeuwse mindsets, pedo’s geen pedo’s… laat ze allemaal wegblijven.

  ONS kent ONS.

 12. Nicky

  Bromsnor dat is dan duidelijk wat die Hafid in een krachtig zinnetje bezielt. En zonder twijfel, velen van de onbesneden helft van Europa,

 13. Nicky

  sorry: besneden helft

 14. Nog1

  ‘Ter vergelijking: Groot-Brittannië heeft in haar eentje al meer dan een miljard gegeven: 1,2 miljard euro om precies te zijn. Dat is dus 50 procent meer. Amerika is natuurlijk de gulste gever: 3,8 miljard euro.’

  Kleine correctie. De genoemde bedragen zijn de bedragen die beloofd zijn door de donoren. De werkelijkheid is dat dergelijke streefcijfers nooit gehaald worden.

  Neem Afghansitan als voorbeeld; daar werd 90 miljard aan hulp beloofd door de verschillende donorlanden, maar in werkelijkheid was er na 10 jaar ‘slechts’ 57 miljard betaald.

  Even terug naar de genoemde cijfers; GB heeft de facto zo’n 125 miljoen aan Syrië uitgegeven en nog zo’n bedrag aan NGO’s buiten Syrië. Tactische en technische steun aan oppositiegroepen is meegerekend. Deze cijfers kunnen we halen uit de kleine lettertjes van de financiele verantwoording op hun website.

  Of de rest van het beloofde geld gaat komen is even afwachten. Over een jaar of tien kunnen we dat pas met enige zekerheid berekenen.

 15. Wilhelmson

  Het probleem heeft geen enkele uitdaging meer. Het islamprobleem is namelijk heel eenvoudig en volkomen duidelijk. Het enige waarover nog zinnig gedebatteerd kan worden, is een juist beleid daarover.
  Veralgemening van een juiste kennis van de islam zou de belangrijkste hindernis voor een juist beleid tegenover de islam wegnemen, namelijk de onwetendheid.
  Die onwetendheid is soms een kwestie van naïviteit, maar vaker het gevolg van zelfbedrog.

 16. Ruud562

  “De zogenaamde islamitische landen willen geen vluchtelingen opvangen uit Syrië. De reden? Ze denken dat organisaties als ISIS de vluchtelingenstroom misbruiken om terroristen naar andere landen te smokkelen.”

  Neen, dan Europa! Daar staan de naïevelingen en gutmenschen aan de grenzen te juichen als er weer een zootje islam arriveert! Wee oh wee, als we naar de tijd over tien jaar gaan kijken! Dan is Europa te klein omdat dan het kwaad is geschied!

 17. Ruud562

  “Men zal zich immers hardop afvragen: als islamitische landen niet voor hun eigen mensen zorgen, omdat ze denken dat het een geweldig groot terreurprobleem oplevert, waarom moeten wij ons dan wél opofferen?”

  Een Asscher, een Dijselbloem, een Koenders, een Pechtold, een Rutte, een Timmermans, allemaal uit op een zetel in de EU of VN of op groot internationaal aanzien. Tja, dat verkies je boven de veiligheid van het volk dat je dient te dienen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.