Max Verstappen rijdt een geweldige race in Japan en haalt 8 coureurs in

Geen categoriesep 27 2015, 14:00
De 18-jarige Formule 1-coureur uit Nederland heeft vandaag goede zaken gedaan in het land van de rijzende zon.
Vandaag was een uiterst geslaagde dag voor Max Verstappen, de jongste coureur ooit die meerijdt in het professionele Formule 1-circuit. De Nederlandse Speedy Gonzalez wist een toptijd te noteren en legio andere racebolides in te halen tijdens de race.
Verstappen startte namelijk als 17e. Maar hij eindigde - heel knap - als achtste:
"Ik heb van de race genoten. Helemaal omdat ik als 17e van start ging op een circuit waar inhalen niet eenvoudig is en als negende finishte. We hebben weer een mooie prestatie geleverd", liet de Limburger weten op zijn persoonlijke website.
Jenson Button moest op een gegeven moment tijdens een inhaalactie zowel Felipe Nasr als Verstappen laten passeren. Een hoogtepunt voor de Nederlander. "Dat was super."
De race van vandaag in Japan was een voorbeeld, maar het is niet voor het eerst dat Verstappen schittert in de Formule 1. Hij wist zich voor de vierde keer in vijf races in de punten te rijden en maakt zich op voor een mooie eindstand aan het einde van het seizoen.
Alhoewel Verstappens team Torro Rosso overweegt om de handdoek in de ring te gooien, hebben de meest prestigieuze renstallen zoals Ferrari en Mercedes wel oor naar een transfer van de 18-jarige snelheidsduivel. Ze zouden naar verluid graag een stoeltje vrijmaken voor de getalenteerde Nederlander.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten