Ferrari en Mercedes staan te trappelen om Formule 1-coureur Max Verstappen over te kopen

De piepjonge Nederlandse racecoureur ligt goed in de markt. Prestigieuze renstallen willen de snelheidsduivel graag in huis halen.

Hij is pas 17 jaar, maar er lijkt nu al een gouden toekomst te zijn voor Formule 1-coureur Max Verstappen. Pas sinds dit jaar rijdt hij mee in het internationale topcircuit, maar hij heeft in de tijd heel veel indruk gemaakt. Zelfs zijn vader Jos – die ook een Formule 1-coureur was – kan het tempo van bij zijn vliegensvlugge zoon als hij bij hem achterin zit.

Het talent van de jongen is grote renstallen niet onopgemerkt gebleven. Grote renstallen willen nu zorgen dat hij na volgend jaar in een auto van hén rijdt:

Normaliter rijdt Max Verstappen ook volgend jaar nog bij het satellietteam Toro Rosso, maar vanwege zijn stormachtige ontwikkeling wordt er ook in de paddock volop gespeculeerd over zijn verdere toekomst. Zo zou Ferrari hem na 2016 willen overnemen als opvolger van Kimi Räikkönen.

Maar ook Mercedes is gecharmeerd van hem. En Red Bull zelf ziet hem als eerste opvolger voor Daniel Ricciardo en/of Daniil Kvyat.

Voor Max Verstappen zou een overstap naar Ferrari of Mercedes een droom zijn die uitkomt. Niet alleen omdat zijn vader nooit voor een renstel van wereldformaat heeft mogen rijden, maar ook omdat Verstappens huidige team – Torro Rossa – door allerlei problemen wordt geplaagd en volgend jaar wellicht niets eens meer meedoet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.