Abbas in Den Haag onthaald door pro-Israëlische demonstratie

Pro-Israëlische organisaties hebben vanmorgen gedemonstreerd in Den Haag naar aanleiding van het bezoek van de Palestijnse leider Abbas.

Vandaag werd de Palestijnse leider Abbas ontvangen in de Eerste en Tweede Kamer. De president van de Palestijnse Autoriteit is op een officieel bezoek in Nederland, dat meerdere dagen zal duren. De komst van Abbas is omstreden – hoewel het bezoek al ver van tevoren was gepland, is het op dit moment extra controversieel in verband met de voortdurende aanslagen in Israël door Palestijnse terreurgroepen. Hierbij kwamen al 11 Israëli’s om het leven. Meer dan 300 mensen demonstreerden vandaag bij de komst van Abbas, op een manifestatie die was georganiseerd door het CIDI en Christenen voor Israël.

Foto: CIDI Jongerenorganisatie CIJO
Foto: CIDI Jongerenorganisatie CIJO

Israël meent dat Abbas het geweld aanmoedigt, in plaats van de kalmte te bewaren. Zo beweert de Palestijnse leider dat Israël van plan is om de Tempelberg (waar de voor moslims heilige Al Aksa-moskee staat) over te nemen. Ook de kamerfracties van ChristenUnie, SGP en VNL veroordelen de rol van Abbas.

Foto: Christenen voor Israël
Kees van der Staaij spreekt de betoging toe. Foto: Christenen voor Israël

De deelnemers aan de betoging, die plaatsvond op het Plein voor de Tweede Kamer, hadden dezelfde boodschap voor de Palestijnse leider. Onder andere SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij, ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind spraken bij de betoging. Zij riepen Abbas op om het geweld tegen Israëli’s te veroordelen. Ook Opperrabbijn Jacobs en Rabbijn Evers spraken de menigte toe, en spraken de hoop uit op vrede. Israëlische ambassadeur Haim Divon deed dezelfde oproep.

Rabbijn Jacobs spreekt de demonstratie toe. Foto: Christenen voor Israël
Rabbijn Evers spreekt de demonstratie toe. Foto: Christenen voor Israël

 

CIDI-directeur Hanna Luden sprak haar bezorgdheid uit over de escalatie van het geweld tegen Israëli’s, en deed een gepassioneerde oproep aan Abbas:

Alleen overleg kan een toekomst bieden. President Abbas: zeg nee tegen alle haatzaaiers en houd op met de verheerlijking van deze daden. Een betere toekomst kan alleen worden bereikt door vrede: heb medelijken met uw eigen volk. Gun het een toekomst!

CIDI-directeur Hanna Luden. Foto: Christenen voor Israël
CIDI-directeur Hanna Luden. Foto: Christenen voor Israël

Morgen heeft een CIDI-delegatie een gesprek met Abbas op een besloten bijeenkomst. Daarbij zal de organisatie dezelfde oproep doen aan de Palestijnse leider als vandaag bij de demonstratie: keur de terreur af en begin rechtstreekse onderhandelingen met Israël.

Foto: CIDI Jongerenorganisatie
Foto: CIDI Jongerenorganisatie

In de Tweede Kamer zegde Abbas toe geweld te veroordelen. Hij weigerde echter om expliciet afstand te nemen van het geweld tegen Israëli’s. Hij wilde echter niet beloven dat hij binnenkort verkiezingen organiseert in de Palestijnse Autoriteit. Abbas is in 2005 verkozen voor een vierjarige termijn, maar sindsdien zijn er geen verkiezingen meer geweest.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. toetssteen

  –In de Tweede Kamer zegde Abbas toe geweld te veroordelen. Hij weigerde echter om expliciet afstand te nemen van het geweld tegen Israëli’s. Hij wilde echter niet beloven dat hij binnenkort verkiezingen organiseert in de Palestijnse Autoriteit. Abbas is in 2005 verkozen voor een vierjarige termijn, maar sindsdien zijn er geen verkiezingen meer geweest.–

  Ow en wiens schuld is dat? Ik meen te weten van Hamas.

 2. Daniel

  ‘Ook de kamerfracties van ChristenUnie, SGP en VNL veroordelen de rol van Abbas.’

  Vandaag komen christenen bijeen in Den Haag voor een solidariteitsmanifestatie. Aanleiding hiervoor is een bezoek van de Palestijnse president Mahmoud Abbas aan Nederland. Het protest wordt georganiseerd door Christenen voor Israël (CvI) en CIDI.

  De Palestijnse president Mahmoud Abbas komt vandaag op uitnodiging van de Nederlandse regering en de Tweede Kamer naar ons land. Op het programma staan onder meer diners met minister-president Rutte, de ministers Koenders en Ploumen, burgemeesters en allerlei andere hoogwaardigheidsbekleders.

  “Het is onbegrijpelijk dat de Palestijnse Autoriteit – die haar bevolking stimuleert en goedkeuring geeft aan het ombrengen van Joden – nu met alle égards wordt ontvangen door de Nederlandse regering en haar beklag kan gaan doen bij het internationale strafhof in Den Haag,” schrijft CvI.

  29 oktober: Solidariteitsmanifestatie in Den Haag

  23 oktober 2015

  Wanneer: donderdag 29 oktober van 10.30 tot 12.00 uur.
  Adres: Plein (voor de Tweede Kamer), Den Haag.

  Beste vrienden van Israël,

  Afgelopen weken is Israël vele malen opgeschrikt door brute aanslagen op haar burgers met messen en geweren. De Joden in Israël leven in een voortdurende angst of hun geliefden die dag weer veilig thuis zullen komen.

  Dit moet stoppen.

  Waar blijft de PVV in dit verhaal?
  Als grote vriend van Israël kan het toch niet zo zijn dat de PVV niet solidair is met deze demonstratie?
  Zijn de linkse media hier schuldig aan? PVV doodzwijgen?

  Wie weet hier meer over?

  1. toetssteen

   Daniel
   Ooit al eens gehoord van Tora-Yeshua? Nee, denk het niet, maar die stonden daar echt wel. Voorganger is Ben Kok. En als ik lieg mag Gielah me verbeteren. Dat zijn de mensen die met de vlag van Israël om de schouders staan. Ja veelal zijn dat ok PVV stemmers. Logisch, want links heult met islam omwille van de macht over het gepeupelte. Wat is er nieuw.

   1. Daniel

    Dank je Toetssteen, maar het zijn PVV stemmers die Tora-Yeshua leden. Maar van de PVV is er niemand. Kunnen die discipelen van Geert dan niet eens een keer wat doen?
    Dat Geert niet overal bij kan zijn snap ik heus wel. Maar die discipelen van hem kunnen of mogen niets zelfstandig?
    Als ik als PVV stemmer er bij zou staan zegt dat niets over de PVV. Zelfs als lid kan ik niet aanwezig zijn.

    1. JanvanEechoud

     Discipelen van Geert? Praat je ook over de “discipelen van Samsom”, malloot?
     Is trouwens het eerste artikeltje wat ik lees over deze demonstratie.
     De MSM vindt blijkbaar Abbas schofterig genoeg om te belichten…. Mvg
     (Kwam hier weer via-via….. Hoest hier? Die simon nog de voorzitter hier?)

     1. toetssteen

      @Jan
      Hij heet nu Spleen en lult met alle winden mee.

 3. henk vintage

  Afgezien dat het een gotspe is dat deze terrorist, leider van een nepvolk in een nepland met egards door de regering is ontvangen, zou ik wel willen weten hoeveel geld hem is toegezegd om nieuwe tunnels te bouwen en raketten af te schieten.

  1. toetssteen

   @Henk
   Aan de Abbas zijde is het bij mijn weten redelijk rustig. Ik meende dat het meest ging over de Hamas aangestuurde terroristen.
   Las ook dat Jordanië er nogmaals helemaal klaar mee was. Wat me niet verbaast.
   Toch lijkt het me verstandig het een niet te vermengen met het ander, laat staan dat het westen zich in deze Hoekse en Kabeljauwse twisten zou moeten mengen. Ze zoeken het maar uit!
   O, de kans is groot dat iemand dan een Israëlisch projectiel mag koppen. Shit happens.

 4. toetssteen

  http://tora-yeshua.nl/2015/10/tora-yeshua-gemeente-samenkomst-amersfoort-za-mid-31-okt-14-17-uur/

  Jaja, het is toch wat met het internet. Gaan die mensen die voor Israël zijn, weer met die vlag om protesteren….

 5. henk vintage

  @ toesteen: Hamas en Fatah zijn in principe bereid om te gaan samenwerken en te regeren.
  Dus Abbas is niet vies van het geweld van Hamas.

 6. henk vintage

  Sorry toetssteen jouw naam verkeerd gespeld, weer te snel verzonden.

 7. Likoednl

  Gaat koning Willem-Alexander morgen de Palestijnse president Mahmoud Abbas aanspreken op de oproepen van zijn bewind tot islamitische haat, geweld en genocide op de Joden?

  http://likud.nl/2015/10/islamitische-les-op-de-tempelberg-moslims-gelukkig-als-de-joden-zijn-uitgeroeid/

  1. mijn-idee

   Nee, gaat ie niet doen. Hij heeft al zoveel moeite gedaan om te ijveren voor mensenrechten in China…….Pffff ……..en nu is ie een beetje mensenrechten-moe…..moet even bijkomen…..

   En ach ja, Palestijnen en Joden, da’s niet de grootste economische handelsmacht en niet in direct ons eigenbelang dus kan wel ff wachten …..
   We gaan het nu even gewoon gezellig houden,,,,,,,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.