Hij ziet eruit als een dakloze man in de berm, maar zijn bord vertelt wat hij er daadwerkelijk komt doen

Hij ziet eruit als een dakloze man in de berm, maar zijn bord vertelt wat hij er daadwerkelijk komt doen

Deze man lijkt een bedelaar die om een aalmoes vraagt, maar schijn bedriegt.

Als je komt aanrijden en je ziet deze man in de berm lopen met z'n grote kartonnen bord, is je eerste gedachte dat deze man een bedelende zwerver is.. en misschien een lifter. Maar als je deze man ziet, komt hij je niet smeken of hij geld mag of wil meerijden. Nee, als deze man je aanspreekt heb je een groot probleem. Als je dichterbij rijdt, zie je namelijk wat er op z'n bord staat:

"Ik ben geen dakloze," staat er op het kartonnenbord in blokletters. "Ik ben een politie-agent die zoekt naar sms overtredingen."

Sms'en of appen tijdens het rijden is namelijk ten strengste verboden, en zorgt voor vele ongelukken. Sommigen noemen spelen met de telefoon tijdens het rijden zelfs "het nieuwe rijden onder invloed." De operatie zit vrij verfijnd in elkaar...

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/Police-use-homeless-man-disguise-to-catch-drivers-texting.mp4"][/video]

Wat vind jij? Is dit een goede actie die de veiligheid van andere weggebruikers redt, of is dit tijdverspilling en kan de politie beter boeven gaan vangen?

Lees meer over:
Politie Apps daklozen sms'en

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer