CDA wil niet meedoen aan coalitie met PVV

Geen categorieokt 18 2015, 15:00
Hoewel de PVV hoger dan ooit staat in de peilingen heeft het er alle schijn van dat er na de eerstvolgende verkiezingen géén coalitie zal komen waar die partij deel van uitmaakt. De reden? Het CDA wil niet samenwerken met Wilders.
Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond staat de PVV tegenwoordig op 37 zetels. Volgens TNS NIPO zelfs op 38. Dat zijn ongelooflijke resultaten, zeker voor een partij die niet 'mainstream' is - of dat in ieder geval tot voor kort niet was. Natuurlijk betekenen goede peilingen nog niet automatisch een goed verkiezingsresultaat, maar het moge duidelijk zijn dat de PVV een serieuze speler in de Nederlandse politiek is; nu misschien wel meer dan ooit. Dat is dus inclusief de verkiezingen van 2010, toen de PVV de coalitie van CDA en VVD gedoogde.
Toch zei CDA-leider Sybrand Buma eerder vandaag in het tv-programma Buitenhof dat hij niet van zins is om in een coalitie te stappen met de PVV:

Een regering vormen zonder de PVV is volgens Buma weliswaar heel ingewikkeld, maar de eerdere samenwerking van het CDA met de PVV was eens maar nooit weer, gaf hij aan. Wilders maakt volgens Buma ruzie met iedereen.

Zijn conclusie:

"Zo regeert niemand meer met je."

In ieder geval het CDA dus niet.
Wat vind jij van Buma's uitspraken? Moet het CDA 'gewoon' gaan regeren met de PVV als die partij de verkiezingen wint en misschien wel de grootste partij van het land wordt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten