Een jongetje wordt 'onthoofd'. Maar hoe de dokters hem weer weten op te lappen is gewoon ongelooflijk!

Geen categorieokt 05 2015, 16:00
Nog geen anderhalf jaar oud, en dan gebeurt er dit... Gelukkig is het niet het einde van het verhaal.
Hoe gruwelijk en definitief onthoofdingen kunnen zijn, weet iedereen. Geen van de slachtoffers van ISIS is ooit levend van de executieplaats weggelopen. En - voor de liefhebbers van Game of Thrones - ook Ned Stark overleefde zijn onthoofding niet toen Koning Joffrey hem liet ombrengen.
Maar wat al deze dappere mensen niet konden, daar is deze ongelooflijke peuter Jackson Taylor wel in geslaagd: worden onthoofd, en blijven leven. Toen hij tijdens een auto-ongeluk zwaargewond raakte, werd de arme jongen daarbij - zoals dokters dat noemen - intern onthoofd. Dat houdt in dat zijn hoofd nog wel fysiek op z'n romp zat, maar er in z'n nek van alles en nog wat gebroken was.
Evenals volledige onthoofdingen zijn ook interne onthoofdingen uiterst dodelijke affaires. Maar met een briljant medisch team, enkele risicovolle operaties... en - uiteraard - een ijzersterke peuter, wisten dokters om Jackson buiten levensgevaar te brengen:
Ja, dat zie je goed. Dokters zijn erin geslaagd om een jongen wiens hoofd van zijn ruggegraat was afgebroken, weer terug te zetten. De kleine dreumes zal voorlopig nog wel met dit ingewikkelde geval op z'n hoofd moeten blijven lopen, omdat de botbreuken moeten helen.
jaxon-2De operatie geldt als een medisch wonder, want 99 van de 100 keer loopt het kind ofwel permanente hersenschade op, ofwel het redt het uberhaupt niet. Jacksons ouders konden dan ook niet blijer zijn. Want niet alleen Jackson redde het, ook zijn gewonde zusje zal weer helemaal opknappen:
"Deze dokteren namen twee gebroken kinderen en zetten ze weer in elkaar."
Knap, erg knap! Uiteraard wensen we Jackson en zijn familie dan ook alle succes en een spoedig herstel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten