Opvang immigranten kost Duitsland 15 miljard euro

Geen categorieokt 21 2015, 8:00
Onze Oosterburen vangen dit jaar hoogstwaarschijnlijk zo'n 800.000 tot 1 miljoen vluchtelingen op uit het Midden-Oosten. De totale kosten voor de Duitse belastingbetaler? 15 miljard euro.

De toestroom vluchtelingen en asielzoekers kost Duitsland dit jaar naar schatting meer dan 15 miljard euro. Dat heeft de Duitse Landkreistag, de vereniging van regio's, berekend. Twee derde van de kosten is voor rekening van de gemeenten. De rest komt van de deelstaten en de regering, meldde de Duitse krant Handelsblatt woensdag.

Interessant genoeg denkt de directeur van het Duitse pensioenfonds DRV dat dit uiteindelijk gunstig zal uitpakken voor de Duitse economie. Alexander Gunke redeneert namelijk dat, als deze vluchtelingen allemaal werken, er meer geld is voor het pensioenfonds. Duitsers hoeven zich dan even geen zorgen te maken over de uitgaven voor gepensioneerden. Aldus Gunke.
Natuurlijk pakt het alleen zo uit als de nieuwkomers inderdaad werken en niet massaal in de bijstand, WAO of wat dan ook terechtkomen. In veel gevallen zal de Duitse belastingbetaler ook geld aan ze kwijt zijn om ze Duits te leren, kennis te laten maken met de Duitse cultuur, en ze bij te scholen - veel migranten uit het Midden-Oosten zijn bepaald niet hoogopgeleid.
Met andere woorden: de kans dat zij goede banen zullen krijgen is minimaal, terwijl het zeer waarschijnlijk is dat 15 miljard slechts het begin van het totale kostenplaatje is voor de belastingbetaler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten