Zijn kinderen waren regelmatig te laat op school. Daarom besloot hij om deze hilarische briefjes te schrijven met tekst en uitleg

Geen categorieokt 21 2015, 12:00
Een Amerikaanse vader had er genoeg van dat hij bijna wekelijks briefjes kon schrijven voor zijn kinderen waarin hij hun docenten ervan probeerde te overtuigen om zijn kroost niet te straffen nadat ze weer te laat op school waren aangekomen. Daarom besloot hij om iets heel anders te doen: in plaats van het voor hen op te nemen besloot hij hen te kakken te zetten. En dat op een hilarische manier.
Seth King is een vader van vijf. Hij houdt ontzettend veel van zijn kroost, maar gelooft ook dat het soms noodzakelijk is om hen aan te pakken als ze over de schreef gaan. En helaas gebeurt dat met enige regelmaat, zeker als het aankomt op: op tijd naar school gaan.
Seths kinderen zijn namelijk stelselmatig te laat. Hun vader probeert ze ervan te doordringen dat te laat zijn slecht is, maar ze laten zich maar niet beïnvloeden door hem. Elke keer weer komen ze te laat uit bed, waarna ze zich te langzaam aankleden en hun ontbijt te langzaam opeten. Het maakt niet uit hoe laat ze uit bed worden gehaald, op de één of andere manier slagen ze er steeds weer in om te laat te komen.
Daarom staat Seth bekend als dé briefjesschrijver op de school van zijn kids. Elke keer weer mag Seth uitleggen waarom zijn kinderen niet op tijd waren. Zoals de gemiddelde ouder weet betekent dat: een excuus verzinnen.
Na talloze briefjes had Seth daar echter genoeg van. Daarom besloot hij om zijn briefjes voortaan op iets andere wijze te schrijven; op een manier waarmee hij zijn trage kinderen te kakken zet. Maar dan wel op een hilarische manier.
Een voorbeeld:
Screen Shot 2015-10-21 at 11.29.56
In dit briefje legt Seth uit dat zijn dochter Isabella te laat is omdat ze "geobsedeerd is met het vinden van een kikkerihoorn." Hij legt uit:

"Volgens haar is een kikkerihoorn een kikker met een hoorn als een eenhoorn, en kan het wensen inwilligen, net zoals een goede geest of een kabouter. Hier een tekening van het diertje in kwestie."

Vervolgens zie je een kikker met een hoorn.
Het briefje werd ingeleverd bij Isabella's docent die het vervolgens voorlas.
Hier een ander briefje:
Screen Shot 2015-10-21 at 11.34.03
Oftewel:

"Excuus dat Sophia te laat is. Er is deze winter zo weinig sneeuw gevallen dat ze het heft maar in eigen hand nam en zelf sneeuw probeerde te maken. Eerst verzamelde ze ijsklontjes bij alle buren. Vervolgens gooide ze onze grasmaaier op zijn kant en gooide ze de ijsblokjes naar de grasmaaier in een onveilige poging om zelf sneeuw te maken. Het was beangstigend, maar we waarderen haar innovatieve geest en haar doorzettingsvermogen. Laat haar vandaag alsjeblieft niet in de buurt komen van brandstoffen en elektrisch gereedschap."

Seth publiceert zijn briefjes tegenwoordig op Instagram, waar ze werkelijk viraal zijn gegaan. Hij heeft al 64.000 volgers. Omdat zijn volgers zo van de briefjes genieten besloot hij onlangs om ook een sms-uitwisseling met zijn dochter online te zetten:
Screen Shot 2015-10-21 at 11.40.18
Seth legt uit waarom hij dit doet:

"Ik houd heel erg veel van mijn kinderen maar weet ook dat de wereld bepaald geen zachtzinnige plek is - niet als ze hun kindertijd eenmaal achter zich laten en in de echte wereld terechtkomen. Ik denk dat het verstandig is om hen voor te bereiden op een harde wereld, waarin mensen grappen over hen maken en ze niet altijd zachtaardig behandelen. Tegelijkertijd maak ik duidelijk dat ik van ze houd en dat ik ze altijd zal steunen."

Of je het nou eens bent met Seths strategie of niet, één ding moet je toegeven: het is zeker weten hilarisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten