Hoe een worstelend theaterteam van een middelbare alsnog voor een vol huis zorgt

Geen categoriedec 05 2015, 20:00
Voor acteurs is er geen beter gevoel dan, als je op het podium staat, te zien dat je bekeken wordt door talloze mensen. Daar doe je het immers voor: mensen te vermaken. Je kunt je er daarom iets bij voorstellen dat de leerlingen van de middelbare school op de foto hierboven bijna depressief werden toen ze zagen dat hun voorstellingen alleen bijgewoond werden door een paar vaders en moeders.
Vorige week vrijdag begon dit team van jonge acteurs en actrices aan een nieuwe voorstelling: Five Women Wearing The Same Dress. Oftewel: Vijf vrouwen die dezelfde jurk dragen. De voorstelling is komedie, en de hele crew had er bijzonder veel zin in. Dit zou een leuke avond worden, omringd door mensen die continu hartelijk lachten om hun grappen.
Toen ze de zaal inkeken zagen ze jammer genoeg dat er bijna niemand in zat.
Hun drama-lerares, Christen Taylor, legt uit:

"Er zat, behalve mijn moeder en ikzelf, geen enkele ouder in de zaal."

Met andere woorden, het kon niemand iets bommen.
Dat is altijd vreselijk, maar al helemaal in dit geval. De scholieren wonen namelijk in een echte achterstandswijk. Er is bijzonder veel criminaliteit en kinderen groeien op met de gedachte dat zij - net als hun ouders - waarschijnlijk de rest van hun leven in armoede zullen leven.
Hun leraren weten dat dit onzin is. Het enige dat de kinderen nodig hebben om hun lot in het leven te verbeteren is hoop en inzet.
Helaas is het nogal moeilijk om je in te zetten en om hoop te hebben als je eigen ouders én andere scholieren de vruchten van je harde werk negeren.
Daarom plaatsten de dames in de foto boven dit artikel een oproep op Facebook. Ze vroegen buurtgenoten, vrienden en kennissen om de volgende keer wél langs te komen. Het zou, beloofden ze, een geweldige show worden, met veel humor.
De reactie op de oproep was hartverwarmend. Niet alleen lieten veel mensen weten dat ze langs zouden komen, maar een paar gulle gevers zeiden zelfs dat ze een warme maaltijd zouden verzorgen voor de aanwezigen.
Het resultaat? Onlangs zat de zaal bijna vol: 40 mensen waren op komen draven en genoten er ontzettend van.
Omdat het zo'n succes was verwacht de groep dat het de volgende keer nog drukker wordt. Hun buurtgenoten begrijpen nu namelijk dat ze een vermakelijk uitje kunnen hebben zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen.. en dat met behulp van hun eigen kinderen die een mooie theatervoorstelling weggeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten