Ze is zelf dakloos, maar dat weerhoudt haar er niet van om iets geweldigs te doen voor deze ook al dakloze kat

Soms zijn de meest vrijgevige mensen, mensen die zelf weinig tot niets hebben.

In een lange-termijn motel werd een paar weken geleden een lieve kat gevonden. Hij was daar achtergelaten door zijn eigenaren, die van hem afwilden.

Een dakloze vrouw die een paar nachten in het motel verbleef – ze had daar geld voor ingezameld – hoorde de kat janken en besloot om in te grijpen. Eerst brak ze de kamer open, waardoor de kat weer vrij kwam, en daarna vertroetelde ze hem totaal. Ze kocht zelfs een knuffelbeer voor de kat zodat hij zich niet meer eenzaam hoefde te voelen.

Helaas duurde het niet lang voor de receptioniste de vrouw vertelde dat ze moest kiezen: ze moet kat Enrique opgeven óf ze zou uit het motel worden gezet.

Hoewel het haar hart brak koos de vrouw uiteindelijk voor zichzelf. Ze pakte Enrique op, deed zijn teddybeer en het overgebleven katteneten in een tas en bracht hem naar Montgomery County Animal Shelter. Het asiel kon, hoopte ze, op zoek naar een nieuw liefhebbend gezin voor de kat.

Tonya Prudhomme Todd die bij het asiel werkt legt uit op Facebook:

“Deze fantastische vrouw gaf echt om de kat. Ze zorgde voor hem terwijl ze zelf weinig tot niets te makken had.”

Haar collega Minda Emas Harris gelooft dat Enrique vrij snel geadopteerd zal worden door een kattenliefhebber. Ze zegt namelijk dat hij zich bijzonder goed gedraagt en er ook nog eens geweldig uitziet. Daar komt bij dat de dakloze vrouw die hem binnenbracht hem echt verwend en vertroeteld heeft, waardoor hij nergens bang voor is en van mensen houdt.

Screen Shot 2015-12-01 at 10.40.36

En dat is niet alles. Het is ook nog eens een 2 voor de prijs van 1 pakket: degene die Enrique adopteert krijgt de teddybeer er namelijk gratis en voor niets bij.

Dat is geweldig, maar het verhaal wordt nog mooier. Het asiel is namelijk op zoek naar de dakloze vrouw die Enrique redde. Ze willen haar graag belonen voor haar geweldige daad. Ze weten helaas niet hoe ze heet, maar ze hebben wat tips binnen gekregen waarmee ze kunnen werken. De kans is volgens asielmedewerkers dan ook groot dat ze de dame binnenkort vinden en dat ze dan iets voor háár kunnen doen.

Dat verdient ze wel nadat ze haar magere financiën gebruikte om een kat te redden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.