DDS-redacteur Tim Engelbart volgende week vier dagen met armoedeprogramma op televisie

Altijd al willen weten wie er nu schuilgaan achter die artikelen en columns op deze website? Of ben je toevallig zeer geïnteresseerd in armoede? Dit is je kans..

Op De Dagelijkse Standaard gaan we uiteraard nooit controversiële onderwerpen uit de weg, en toen zich de kans voor mij voordeed om mee te doen aan een programma over armoede hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken.

Dat lees je inderdaad goed: vanaf volgende week verschijn ik vier dagen op televisie in het nieuwe EO-programma genaamd “Arm in Nederland? Eigen schuld!” en zal ik – samen met presentator Dennis van der Geest en vier andere deelnemers – proberen te breken met het taboe dat heerst rond Armoede. Alvast een spannend voorproefje zien? Dat kan, hier:

De EO schrijft over het programma:

Heb je het aan jezelf te wijten als je in het welvarende Nederland in armoede leeft? Dennis van der Geest stuurt vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Is arm zijn het gevolg van een gemakzuchtige en/of foute keuze? En bestaat armoede wel echt in ons land? Deelnemer Erik: “Ik zie hier veel mensen die het minder goed hebben, maar dat is geen armoede. Ik zie hier geen mensen rondlopen met ingevallen gezichten.”

De andere deelnemers en ik werden aan verschillende ontberingen blootgesteld, waarbij we steeds verder en verder de armoede in zoeken. Uiteindelijk raakten we zelfs dakloos..

Veel meer mag ik er helaas nog niet over zeggen, dus ik zou vooral zeggen: ga kijken, volgende week! Vanaf maandag 18 januari is Arm in Nederland? Eigen Schuld! vier dagen lang te bewonderen op NPO 2, om 21:13. Daarna kan je het uiteraard nog terugzien op Uitzending gemist.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Beukman

  @Tim
  “… stuurt vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis”

  Hoe kan je nou een uitgesproken mening over armoede hebben?
  Als ik eraan denk en ik kan, ga ik kijken. Ik heb altijd al een DDS-reporter na 5 uur ’s middags met een plastic tasje over de opgebroken markt willen zien scharrelen, of proletarisch zien winkelen in de supermarkt om zijn maaltje bij elkaar te scoren. 🙂

 2. Nicky

  Tim doe de groeten aan Regina Mac-Nak uit A’dam ZO, een goede vriendin van mij waarover ik hier al eeerder schreef. Zeg maar van een mede Nigeria-ganger, en helper op en rondom haar voedselbank tien jaar geleden. Dan weet ze wel wie ; )

  Ik zag haar even op deze video. Een vrouwe Gods, geridderd door Koningin Beatrix en ‘Moeder van Amsterdam’ door haar genoemd, die zonder enkele subsidie BEGON als voedselbank, en de hele linkse hap heeft haar hierin geïmiteerd, natuurlijk MET subsidie van het rooie nest wat A’dam heet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.