Franse premier: “We moeten eerlijk zijn: er komen nog veel meer ISIS-aanslagen”

Premier Valls waarschuwde in München dat de aanslagen van ISIS in Europa nog lang niet voorbij zijn.

Bij de grote veiligheidsconferentie in München staat één onderwerp bovenaan de agenda. Hoe moet de wereld omgaan met de strijd tegen ISIS? De Franse premier Manuel Valls schetst een pessimistisch maar helaas realistisch toekomstbeeld: de komende tijd krijgt Europa nog veel meer aanslagen van ISIS te verduren, net zo erg of zelfs erger dan de aanslagen in Parijs vorig jaar.

Volgens Valls is de wereld “een nieuw tijdperk” ingegaan:

“We zijn in oorlog met terrorisme; we moeten eerlijk zijn tegen onze mensen en hen vertellen dat er andere aanslagen zullen zijn, grote aanslagen – dit is iets wat we zeker weten.”

De woorden van Valls laten geen twijfel toe: er komen meer aanslagen, en dat is een absolute zekerheid. De vraag is hoe we ons kunnen wapenen tegen de impact van zulke aanslagen. De Russische premier Medvedev had een duidelijke mening over de terroristische dreiging. Volgens hem wordt die verergerd door de komst van migranten naar Europa:

“Onder het het mom van vluchtelingen, infiltreren honderden en duizenden extremisten andere landen. Soms zijn dit mensen met een andere cultuur die graag een uitkering willen en niets willen doen. Er is een reële dreiging dat de economische ruimte verwoest wordt, gevolgd door de culturele ruimte en zelfs de gehele Europese identiteit.”

Valls gaf kritiek op zijn Russische evenknie: volgens hem wordt de situatie in Syrië verergerd doordat Rusland burgerdoelen bombardeert. Medvedev was niet gediend van deze uitspraak, en beet terug dat er geen bewijs is dat Rusland burgers onder vuur neemt. Ook John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, gaf kritiek op Rusland voor hun steun aan Assad, en riep de Russen op om stappen te zetten richting een wapenstilstand.Hopelijk staat het gebakkelei tussen Frankrijk, Amerika en de Russen een harde aanpak van ISIS niet in de weg. De topprioriteit voor alle regeringsleiders moet liggen bij het voorkomen van nieuwe aanslagen. De oplossing daarvoor ligt zowel bij Europese landen zelf, als bij de situatie in het Midden-Oosten. Zolang Syrië gebukt gaat onder een burgeroorlog, blijft dat land een broedplaats voor terroristen.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bromsnor

  De massale instroom uit islamitische landen zal grote (onomkeerbare) demografische gevolgen hebben voor Europa.

  De autochtoon word door deze massale instroom langzamerhand vreemdeling in eigen land en de sociale cohesie word ook minder door de instroom. Helaas negeren de meeste media deze demografische gevolgen voor Europa.

  De meeste moslims brengen hun opvattingen niet alleen mee, ze houden er ook aan vast.

  De tweede en derde generatie, zo blijkt uit heel veel onderzoek, beweegt zich meer in de eigen moslimwereld, heeft striktere opvattingen over de islam.

  Weet u hoe de toekomst van Europa eruit zal zien als de stroom immigranten uit de islamitische landen niet word geremd?

  Steden en dorpen met wijken vol met werkeloze moslims, volgeplempt met moskeeën waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en waar de politie haar gezag heeft verloren.

  Gelukkig beseffen de Oost Europese leiders het gevaar en willen dan ook concrete stappen nemen om de volksverhuizing uit de islamitische landen richting Europa af te remmen. Daar kan Merkel en andere West-Europese leiders een voorbeeld aan nemen.

  Oost-Europees verzet tegen Merkel: grens naar Balkan moet dicht
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/2/Oost-Europese-weerstand-tegen-Merkel-Balkanroute-moet-dicht-2760909W/?masterpageid=158493

 2. Loki

  Er zijn voldoende extremistische moslims bekend, bij iedere dode veroorzaakt door een aanslag van ISIS gaan er duizend tegen de muur!

  Meer mag ook….

 3. Wachteres

  http://fenixx.org/2016/02/13/als-de-ratten-het-schip-verlaten-is-er-stront-aan-de-knikker/

  Als de ratten het schip verlaten is er stront aan de knikker

  Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme.

  Na het hartverscheurend verhaal uit Calais nu dit diep triest verhaal uit Zweden.

  Helaas zijn de EU en onze voornamelijk linkse ‘elite’ niet meer gevoelig voor de ellende van de autochtonen.

 4. V.K.

  -Blijkbaar heeft die Premier Valls ook niks beters te doen dan de hele dag wat op de site van E.J.Bron rond te hangen en dit vervolgens rond te bazuinen.

  http://goo.gl/N8DhJi

  1. Wouters

   Maak je maar geen zorgen, hoor. Alleen de allerkansloosten van deze wereld vermoeien zich met E.J. Bron. Lekker rustig slapen vannacht!

   1. V.K.

    -@Wouters,

    -Ach, ik slaap altijd wel rustig, daar heb ik geen Bron of Valldispert voor nodig.

 5. toetssteen

  Hij is leuk lui! Vanmorgen Jaap de Hoop Scheffer: de Russen rukken op! Koekoek! Onderwijl stromen honderdduizenden IS terroristen Europa binnen.
  De Arabische salafisten bewapenen hen, Turkije vind het prima, want Erdo sopt al op zijn troontje en de VS banksters vinden het sowieso prima, want het systeem staat op instorten (is al gaande vanaf Bretton Woods).

  1. Beukman

   Koekoek!

   1. toetssteen

    @Beukman
    Als je helemaal niets weet inzake de economische wereld hou dan je snavel. Man je bent werkelijk zo ongelooflijk dom bezig dat het gênant is.
    Ik zal het kort maken en simpel. Where do I begin…., enfin, er is teveel geld in omloop om de waarde te dekken. Zwakzinnigen die zien hoe overheidsfuncties dik worden bekleed noemen dat ook wel het aantrekken van de economie terwijl elke droeftoeter weet dat de economie down the drain gaat en dat was elkeen die niet overgoten was met het bekende sop al zeer duidelijk. Wat men nu doet Beukman, is trachten het deficit op te lossen met dezelfde methode als water halen in een vergiet.
    Maar hé hooggeleerde, kom even op met een oplossing van Hayek. Nee, geen Keynes, dat werkt bij socialisten toch niet, die zullen altijd het dak repareren als het regent om er vervolgens de regen van te beschuldigen.

    1. Beukman

     Ik ben niet hoogggeleerd en heb ook al geen oplossing, @Steen. Gelukkig kan ik wél genieten van je beeldspraken.

    2. V.K.

     -@Toets,

     -Wanneer Rusland besluit, wanneer de vluchtelingenstroom van Ukrainers te groot wordt oid, om de rebellen met militairen te steunen, is dat dan Hayek of Keynes?

     1. toetssteen

      @VK.
      Hayek, maar doe geen wiki!!!! Road tor serfdom is een betere manier om Keynes te begrijpen. Ja, ik weet dat het tegenstrijdig klinkt, maar ja, zelfs Keynes heeft nooit gezegd om zoveel miljard per dag de economie in te pompen om de hoofden boven water te houden.
      Ik vermoed dat hij en zijn tijdgenoten in een gemeenschappelijk gejank uit zouden barsten, hoe oneens ze het veelal ook waren.

      Deze wereld is knots.

     2. V.K.

      -@Toets,

      -Wanneer Turkije besluit, wanneer de vluchtelingenstroom van Syriers te groot wordt oid, om de rebellen met militairen te steunen, is dat dan Hayek of Keynes?

    3. toetssteen

     @Beukman
     En dan nu naar IS. Valls ziet de bui hangen waar FN al tijden voor waarschuwt. Wat ben je dan als je dat negeert? Dom, juist.
     Wat ben je als je ziet dat de economie in elkaar stort? Juist, Dom. Wat ben je als je je door de VS op beide fronten in de wringer laat draaien? Superdom.

     Nite.

 6. nick

  “De mislukte pogingen om de westerse democratiemodellen op volledig onvoorbereid grondgebied te planten, hebben geleid tot de vernietiging van complete landen en hebben enorme territoria in oorlogsgebieden veranderd”, zei Medvedev zaterdag op de 52e Münchener Veiligheidsconferentie.”

  Lees vooral de reactie van U.G. Kempenaer onder het artikel!
  ( Alleen de laaste conclusie is discutabel want waarom zouden china e.a. onze bondgenoten willen zijn, maar enige steun of op zijn minst neutraliteit over hun streven kan geen kwaad lijkt mij)

  https://ejbron.wordpress.com/2016/02/13/medvedev-westerse-democratiseringspogingen-ruineren-complete-landen/#more-109823

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.