Verenigd Koninkrijk gaat afrekenen met antisemieten: boycotten van Israël wordt strafbaar

Wie het straks nog in z’n hoofd haalt om in Londen, Edinsburgh, Kent of waar dan ook in Groot-Brittannië om Israëls naam te besmeuren, krijgt geen horde Palestijnse fans op z’n stoep. Nee, in plaats daarvan zal juist de politie gereedstaan met een paar handboeien.

Terwijl Anja Meulenbelt en haar ideologiegenoten in heel Europa gewoon blijven doorgaan met het haatzaaien tegen Israël, en oproepen tot boycots, heeft één land daar schoon genoeg van: het Verenigd Koninkrijk. Premier David Cameron en zijn kabinet bereiden een wet voor die het strafbaar zal maken om Israël te boycotten, of ook maar een stap in die richting te zetten. Ook mogen de tabak- en de wapenhandel niet meer onder vuur worden genomen:

“De Britse regering gaat publieke organisaties, van gemeenteraden tot sommige studentenverenigingen, verbieden om “onethische” bedrijven en producten (bijvoorbeeld afkomstig van de Westelijke Jordaanoever) te boycotten.

Publiek gefinancierde instellingen mogen geen diensten en goederen meer weigeren van bedrijven die betrokken zijn bij wapenhandel, fossiele brandstoffen, tabaksproducten of Israëlische nederzettingen op de Westoever.”

Degenen die het aankomende verbod overtreden, krijgen te maken met forse straffen, zo kondigen ministers aan.

Dat belooft dus wat! Het is de eerste keer dat een Europees land op zo’n schaal afrekent met de zielige anti-Israëllobby. Die coalitie – bestaande uit neonazi’s, naïeve GroenLinks-meisjes, de loopjongens van Iran en werkloze sneuneuzen – is al jaren bezig met Israël afschilderen als een schurkenstaat die een boycot verdient. Nee, kennelijk hebben ze écht niets beters te doen. In het Verenigd Koninkrijk is die onzin binnenkort gelukkig afgelopen.

Een overwinning voor het vrije Westen. Wie er dus niet blij mee zijn: uiteraard, de tegenstanders van datzelfde vrije Westen. Neem nu Amnesty International:

[De] anti-boycotbeweging [is] een “grote aanval op democratische vrijheden” […]. Peter Frankental, programmadirecteur van economische relaties bij Amnesty International, waarschuwt ervoor dat deze zet het schenden van mensenrechten in de hand kan werken.

Ook de communistische Labour-oppositieleider Jeremy Corbyn – die zichzelf graag vertoont in de nabijheid van islamitische terrorismeverheerlijkers – is niet te spreken over de mooie nieuwe wet van de Conservatieven. Hij noemt het “onethisch” en een “aanval op de lokale democratie.” Boeboe, wat erg!

Gelukkig hebben deze mensen het niet voor het zeggen. De Engelse anti-boycotwet? Die komt er dus gewoon! Nu Nederland nog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. V.K.

  -Aij, dat zou voor Nederland betekenen dat m’n Vitens water weer drinkbaar wordt.

 2. Beukman

  Tja, wat doe je na het lezen van zo’n bericht over een totalitair regeringsbesluit? Juist: Corbyn citeren.

  “The Government’s decision to ban councils and other public bodies from divesting from trade or investments they regard as unethical is an attack on local democracy.
  People have the right to elect local representatives able to make decisions free of central government political control. That includes withdrawal of investments or procurement on ethical and human rights grounds.”

  Overigens is de kop van dit stuk nogal onzinnig. Waarom zou het per se antisemitisch zijn om producten uit Israel te boycotten? Dat hangt toch echt van het motief af: heeft de boycotter een pesthekel aan joden, óf heeft ie een pesthekel aan de politiek van Israel? Wie het verschil niet ziet, is dom, blind, of allebei.

  1. V.K.

   -Ach die Beuk,

   -Uitgerekend uit het totaalpakket van demonstratie verboden pikt hij er Israel/Westbank uit.

   1. Beukman

    Zeg dat maar tegen Tim, VK. Die heeft de kop bedacht.

    1. V.K.

     -Elk artikel heeft een kop en inhoud.

     -Tim de schuld geven van jouw inhoudelijke reaguursel is niet netjes Beuk.

     1. Beukman

      Onzin VK. Ik heb een inhoudelijke reactie gegeven, en een opmerking gemaakt over de kop.

     2. V.K.

      -@Beuk,

      -Ja wat is er mis met die kop (van Tim)?

      -Lijkt me een zuiver gevalletje van een “RobTripje”, daar klaag jij normaal gesproken toch ook nooit niet over?

      https://youtu.be/bm494OAdEQk?list=PLhYOh4j7IrWecQQNfexvLXQyGThZ6BEJQ

      -Blijft opmerkelijk dat uitgerekend uit het totaalpakket van demonstratie verboden jij er Israel/Westbank tussen uit pikt om inhoudelijk commentaar te geven.

     3. Beukman

      Wat er mis is met de kop van Tim, VK? Precies dat waarvan je mij beticht: dat hijuit het totaalpakket van demonstratie verboden dat er tussen uit pikt.

     4. V.K.

      -@Beuk,

      -Waar beticht ik je dan van?

      -Ik maak volgens mij gewoon een opmerking zoals we van jou gewend zijn.

      -Na ja, Tim brengt geen goed nieuws voor antisemieten, blijkbaar steekt jou dat gezien jouw inhoudelijke reactie, dat jij een pesthekel aan Tim hebt, dat geloof ik niet

     5. Beukman

      Ik mag jullie allebei graag, @VK. Alleen moet bij jou dat gezeur over antisemitisme eens afgelopen zijn.

     6. V.K.

      -Nou breekt me de klomp,
      -Wie begint er nou over antisemitisme te zeuren?

      -Jij bent het welke elke keer weer in een stuik schiet met je Israel kritiek.

     7. Beukman

      @VK En jij verwart keer op keer antisemitisme met kritiek op de politiek van de staat Israel.

     8. V.K.

      -@Beuk,

      -Ach Beuk,

      -Troost je bij de gedachte dat jij niet de enigste zich zelfbenoemde Israelkritieker bent welke nou niet bepaald staat te juichen bij Tims constatering, samengevat in een kop, dat de VK een eind aan antisemitisme maakt waarvan antisemieten de dupe van zijn.

  2. Krijgsman

   Je hebt gelijk, Beukman, dit artikel is te idioot voor woorden.
   Knap dat je nog de moeite nam er inhoudelijk op te reageren.

   1. Beukman

    @Krijgsman
    Als je kijkt hoe dit in het nieuws terecht is gekomen, dan blijkt keer op keer dat ene punt van het boycotten van producten uit Israel vrijwel alle aandacht te trekken. Zo bont als Tim het echter maakt om dit meteen “antisemitisch” te noemen, presteert echter vrijwel niemand.
    Het zij Tim vergeven. Hij speelt de rol van provocateur, en dat doet hij steeds meer met verve.

    1. Krijgsman

     Met Tim heb ik geen medelijden, wel met V.K. en van Urk die daar kritiekloos achteraan rennen.

 3. van Urk

  Het is goede zaak van de V.K.! De nieuwe EU richtlijn om door winkeliers bepaalde producten te boycotten zou niet alleen Israelische bedrijven verzwakken, er zijn daarmee ook negatieve economische en sociale gevolgen voor de Palestijnse gemeenschap te verwachten. Volgens de richtlijnen zullen de Europeanen Joodse projecten op de zogenaamde Westbank niet meer steunen. Hierdoor worden veel Palestijnen getroffen die daar werken. Vele Palestijnse medewerkers zullen ontslagen worden in de industriele gebieden in Judea en Samaria maar ook Palestijnen die meewerken in de kassen in de buurt van Halamish aan een Israelis-Palestijnse landbouwproject gefinancierd door de EU

 4. Wouters

  “Een overwinning voor het vrije Westen.”, zegt Tim. Wat Tim niet snapt is dat het Vrije Westen (of het Verenigd Koninkrijk in dit geval) net ietsjes minder vrij geworden is. Derhalve zou de conclusie exact het tegenovergestelde moeten luiden; de volgende dolksteek voor onze vrije samenleving.

  1. Pimsch

   vele niet-westerse bewoners van het vrije Westen verafschuwen de vele vrijheden.

   1. Wouters

    Ook dat behoort tot onze vrijheden. Het zou natuurlijk een schijnvrijheid zijn wanneer er maar één type mening wordt getolereerd.

 5. Loki

  Ik wil best wat vrijheid inleveren als dit er op neer komt de zich Palestijn noemende zwerfarabieren het leven wat moeilijker te maken in het voordeel van Israël.

  1. Wouters

   “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”
   -Benjamin Franklin

 6. toetssteen

  https://www.youtube.com/watch?v=AbIQto3KPUM

  Nou boycotters, even doorzetten hè. Zal wel rustig gaan worden, maar u bent consequent geweest……

  1. van Urk

   Ach ja en over Vitens.. Laat ik een paar jaar Israelische werknemers ontmoet heb bij Vitens in zwolle bij het plaatsen van een nieuw zuiveringsinstallatie wat ik in eerste instantie vreemd vond. Israeliers i.p.v. Nederlandse werknemers? Ik ben erachter gekomen dat Israel het grootste waterzuiveringsstation heeft ter wereld en dat Israelische techniek geimplenteerd wordt in Nederland. Een bedrijf als Vitens zal toch niet gek zijn om een land te boycotten die kundige werknemers en de techniek levert voor onze drinkwater?

   1. V.K.

    -@V.Urk,

    -Ach, Vitens, met Groen-Links in het bestuur hoef je je verder niet af te vragen wie de aandeelhouders zijn.

   2. Beukman

    @Urk
    Iets anders is het als de overheid Vitens zou verbieden om Israel te boycotten.

    1. van Urk

     Inderdaad, Beuk.

     1. V.K.

      Vitens is een overheidsbedrijf. De aandelen zijn in handen van gemeenten en provincies.

     2. Beukman

      @Urk
      Maar dat is dus wel wat er in de UK gebeurt.
      Je hebt een eind hierboven een ongebruikelijk, pro-Palestijns argument gegeven waarom je deze maatregel toch steunt, maar dat is door (op zich begrijpelijk) opportunisme ingegeven.
      Wat vind je van de stelling dat de overheid zich verre dient te houden van wie of wat door een bedrijf wordt geboycot, zelfs al bestaat dit bedrijf mede door overheidssteun?

     3. toetssteen

      @Beukman
      Lekker gemakkelijk met een boog om de vid heen gezwabberd hè, want de realiteit doet zo’n vervelende pijn! Laten we het over Vitens gaan ouwenelissen! Heerlijk! Kan ik gewoon verder gebruik maken van al die vervelende Israëlische uitvindingen.
      Kweenie, wilnie en zeggie.

     4. Beukman

      Zoals je zegt, @Steen. De overheid heeft zich hier niet mee te bemoeien. Voor één keer heeft Corbyn 1000 procent gelijk.

 7. van Urk

  Beste Beukman, De reden hiervan is dat je met het boycotten totaal niks mee bereikt! Ik snap niet wat die linkse geitenwollen heikneuters hiermee willen verrichten. Ze slepen met hun acties daarmee ook de Palestijnen in de problemen en wat totaal niks tot de weg naar vrede maakt. Dat zelfs Palestijnse functionarissen de EU hierop aandringen om die richtlijnen tot het boycotten van Israelische producten terug te draaien zegt al genoeg. Daarom vind ik het goed dat de UK het boycotten strafbaar stelt. Want als je levensmiddelen wilt boycotten dan moet je ook de Israelische wetenschappelijke kennis, gefabriceerde medicijnen en de techniek waar de Europese bedrijven en volk ook afhankelijk van is gaan boycotten en dat gaat weer een brug te ver.

  1. Beukman

   @Urk
   Het gaat meer om het algemene principe: mag de overheid opleggen wie of wat er door een bedrijf wordt geboycot?
   Let op: op het lijstje staat niet alleen Israel, maar ook de wapenindustrie, de tabakshandel, en nog meer. Er staan ook een heleboel dingen *niet* op dat lijstje, die kennelijk *wel* mogen worden geboycot.

   Wat het effect van welke boycot dan ook is en hoe rechtlijnig en zinvol, blijft een open vraag. Maar het lijkt mij principieel onjuist als de overheid zich hiermee bemoeit. Stel je voor dat het de Britse astmavereniging wordt verboden om producten van de tabaksindustrie te boycotten. Veel gekker kan het niet worden.

   1. van Urk

    Als het schade kan brengen aan een deel van onze economie en de betrekkingen met het land waarin ons land vriendschappelijke of nauwe banden mee heeft, dan mag de overheid zeer zeker hier wat over gaan zeggen. Israel heeft in principe ons niks misdaan om ze te straffen met een boycot en bedrijven of winkeliers uit andere naties horen niet met politiek en staatsgelegenheden van Israel of die van de Palestijnen te bemoeien.

 8. Jantje

  Het zal wel voor de Bühne zijn. Volgens een telling waren er 2,7 miljoen moslims in Groot Brittannië. Dat zijn (bijna) allemaal Jodenhaters. Verder natuurlijk een heel groot deel van de politieke familie van Corbyn (een schande voor Nederland dat hij Nederlandse roots heeft).

 9. Nicky

  Het meest fan-tas-tische nieuws dat ik lees in weken, maanden! Hallelujah!

 10. Nicky

  Israel, het land wat misschien de meeste zegeningen van alle landen heeft gebracht – zeker procentueel! – op wetenschappelijk (verreweg de meeste nobelprijswinnaars), medisch, digitaal, politiek gebied (de enige democratie gelegen tussen miljoenen naties van barbaren) en noem maar op. Enne; we hebben heul veul aan dat volk te danken: Noach, Mozes, David, Salomo, Jesaja, vele godsmannen en ware(!) profeten, onze Heer Jezus, Yeshua!!
  En de voortrekkersrol tegen het grootste kwaad nu; de religie van niet van de vrede. En-zo-voort!
  De UK zal weer gezegend worden door deze daad.

 11. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2016/02/joodse-hoofdrolspeler-uit-serie-the-bridge-gestapt-malmo-te-antisemitisch/

  Joodse hoofdrolspeler uit serie The Bridge gestapt: Malmö te antisemitisch geworden

  Misschien is er voor GB nog hoop! Wat Zweden betreft is het te laat, denk ik.

  Uit de communistische EU Britten, jullie hebben nu de kans! Jullie zullen eeuwig spijt krijgen als jullie het niet doen.

  De Islam en zijn linkse vrienden en antisemitisme zijn drie handen op één buik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.