Frankrijk chanteert Britten: als jullie uit de EU gaan, sturen we alle asielzoekers jullie kant op

De Britten zijn gewaarschuwd: bij een Brexit zadelt Frankrijk ze op met extra migranten.

De Franse minister van Economische Zaken Emmanuel Macron gedraagt zich als een ware maffiabaas. De bewindsman zegt dat zijn land de migranten die zich massaal ophouden bij Calais om het kanaal over te steken, niet meer kan tegenhouden zodra het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat:

“De dag dat deze relatie ten einde komt, zullen er geen migranten meer zijn in Calais”

Met andere woorden: bij een Brexit stuurt Frankrijk voor straf extra migranten het kanaal over. Nu is het zo dat de Britten aan de Franse kant van het kanaal grenscontroles mogen uitvoeren. Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, hoeven ze daar niet meer op te rekenen. En dat is niet de enige maatregel waar Frankrijk mee dreigt: minister Macron kondigde ook aan dat hij “de rode loper wil uitrollen” voor bedrijven die na een Brexit van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk willen verhuizen.

Als de Britten de EU verlaten, kunnen ze geen aanspraak meer maken op de vrijhandelsakkoorden die in de EU gelden. Daar moeten dan opnieuw afspraken over worden gemaakt, en wat Frankrijk betreft zullen die afspraken niet gunstig uitpakken. Overigens lijkt de daadwerkelijke kans dat bedrijven zich in Frankrijk zullen vestigen behoorlijk klein: door de socialistische politiek van president Hollande ontvluchten bedrijven Frankrijk juist massaal.

Het is de vraag of de dreigementen van Frankrijk zin hebben. Misschien dat sommige Britse kiezers hierdoor tegen een Brexit zullen stemmen, maar anderen zullen júíst voor het verlaten van de EU stemmen nu Frankrijk zich zo arrogant gedraagt.

De Fransen denken altijd al dat ze de baas zijn in de EU, terwijl hun eigen land op instorten staat. De Franse economie zit in het slop, en de veiligheidsdiensten hebben de situatie in de buitenwijken – die uitgegroeid zijn tot broeinesten van criminaliteit en terrorisme – nog altijd niet onder controle. Laat ze dus eerst maar de problemen in Frankrijk zelf oplossen voordat ze zich bemoeien met de rest van Europa.

Het is nu natuurlijk hopen dat het echt op een Brexit aankomt. Dan zullen we nog weleens zien wat er overblijft van de stoere taal van de Franse regering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Wouters

  Paultje is overduidelijk verontwaardigd, maar onterecht. Dit is exact hoe het werkt.
  Nu hebben de landen binnen de EU afspraken over het opnemen en verdelen van immigranten (zij het onvolledig). In geval van een Brexit, geldt dit natuurlijk niet meer en ziet Frankrijk geen enkele reden om immigranten tegen te houden bij Calais. Daarnaast moeten er wel degelijk nieuwe handelsafspraken gevormd worden in geval van een Brexit. Je zou kunnen beargumenteren dat Frankrijk zelf niet de grootste druk kan uitoefenen, maar Duitsland en de EU in zijn algemeenheid wel. Het getuigt van naïviteit of pure onwetendheid om te denken dat de UK in dezen gematst zou worden. Waarschijnlijk in tegendeel.

  1. toetssteen

   @Wouters
   Het is zeer waarschijnlijk onbekend dat veel vrachtvervoerder nu als de wijk nemen naar de Hoek van Holland. Douane/ marechaussee/ havenpolitie. Ferry op/ douchen, tukkie doen, truckie in en rijden.

   Die tunnel kan dichtgemetseld en dan zien we nog weleens wie er aan het langste eind zal gaan trekken.

 2. ceteris paribus

  Het is van groot belang dat de Britten objectief worden geinformeerd over de grote nadelen die een Brexit voor ze heeft. Dit is een van de aspecten, uit de EU stappen betekent economisch isolement en verslechtering van de exportpositie, en die splendid isolation is ze dan van harte gegund

  1. Wachteres

   Ja hoor, ook Simon gelooft alle leugens die hem door de EU worden voorgekauwd.

   Met de landen die zelfstandig zijn gebleven gaat het prima.

  2. The Oracle

   Ja en het licht gaat natuurlijk ook weer uit !!
   en dan moet je weer wachten aan de grenzen
   en op de kades in de Rotterdamse havens zal het gras groeien !!

   U werkt voor Brussel ??
   of alleen de “”OLO ” AFGEMAAKT ?? = ontzettend laag onderwijs !!!
   Misschien is het u ook nog niet opgevallen, dat het gewoon goed gaat in landen die niet in de EU zitten ???

   welterusten verder hoor !!

   wat een lulkoek

   gr. the oracle

  3. cmsuijkerbuijk

   C.P.
   Het is meer dan eens aangetoond, dat voor GB het makkelijker wordt, met het voormalige Gemene Best en de rest van de wereld te handelen, dan dat het aan de leiband van de Brusselse idioten moet lopen.
   Lees eens een andere site, dan de Joop! Jij bent wel zó eenzijdig geïnformeerd, dat de honden er geen brood van lusten.
   Lees dit maar eens: https://www.ftm.nl/artikelen/eu-deal-cameron-voorkomt-geen-brexit

   1. Wouters

    ftm.nl vind ik zelf doorgaans ook een prettige site. Getuige ook het feit dat je stelling: “Het is meer dan eens aangetoond, dat voor GB het makkelijker wordt, met het voormalige Gemene Best en de rest van de wereld te handelen, dan dat het aan de leiband van de Brusselse idioten moet lopen.” totaal niet wordt ondersteund door het artikel in de link. Misschien mag C.P. geen Joop meer lezen, maar dan moet jij überhaupt leren lezen. Succes!

    1. ceteris paribus

     Ik lees de Joop overigens nooit, ik ben niet zo geïnteresseerd in gekleurde bronnen.

     1. Beukman

      Ik ook niet. En op DDS kom ik in de eerste plaats voor de reacties, want de stukkies zelf zijn natuurlijk ook gekleurd, om niet te zeggen verkleurd.
      Verder heeft Wouters hierobven helemaal gelijk. Uit niets in het stukkie op FTM blijkt dat een brexit voor het VK gunstig zal uitpakken.

     2. ceteris paribus

      Ik zou ook wel eens een gedegen economische analyse willen zien waaruit blijkt dat een Brexit gunstig is voor de Britse economie.

     3. Beukman

      Die kunnen we binnenkort ongetwijfeld bij Bron verwachten.

     4. ceteris paribus

      @Beukman,

      Mijn nieuwe nickname is het resultaat van een afspraak met R.de H. te stoppen met gezeik over (vermeende) privé-gegevens. Laten we hopen dat de afspraak stand kan houden.

     5. Beukman

      Dat vermoedde ik al. Ik hoop met je mee. Zijn familie heeft er niks mee te maken, en we willen allemaal dat dit zo blijft.

     6. cmsuijkerbuijk

      @ CP
      Vandaar dat je dus met volslagen onzinnige reacties komt. Jij informeert je gewoonweg niet. (Of bedoel je dat het NRC en consorten jou van “objectieve” berichtgeving voorzien (Proest!!)

     7. Wim Hutten

      Ik heb geen afspraken met jou zwetsnek, je hebt na klemgezet te zijn heel verstandig besloten je nick te veranderen.

     8. ceteris paribus

      Dat is erg jammer, Rob.

    2. cmsuijkerbuijk

     @Wouters
     Lees dan eens dit: https://www.ftm.nl/artikelen/machteloos
     En JIJ moet leren lezen, want in het eerste deel van mijn reactie heb ik MIJN mening gegeven en als AANVULLING heb ik verwezen naar het artikel van Jean Wanningen (Dus NIET als “bewijs” van mij stelling). Twee verschillende dingen dus!

     1. Wouters

      Oké, fijn dat je zelf aangeeft dat je bijdrages als los zand aan elkaar hangen.

 3. Ni28

  De EU is opgezet om nooit meer ruzies in Europa te krijgen. Met huidig tegenslag en problemen blijkt hoe hecht deze clubje is. Een burenruzie is erg maar niet zo erg als familieruzie.

  1. van Urk

   En toch blijft het flauw van Frankrijk. De EU is gewoon een kinderachtige speeltuin geworden.

   1. Beukman

    Eerder een club, waarvan het lidmaatschap bepaalde voordelen biedt, zoals steun van andere clubleden.

    1. ceteris paribus

     Ja, en die houdt op als je de club verlaat. Dat is er voor Frankrijk geen zinnige reden meer om de vluchtelingen tegen te houden.

     1. cmsuijkerbuijk

      Ten eerste zijn het geen vluchtelingen, maar gelukszoekers. Daar is al lang uitgebreid onderzoek naar gedaan en ten tweede: Frankrijk is zélf in overtreding, door deze zogenaamde vluchtelingen niet zelf te registreren en dus ook op te nemen, zoals is afgesproken! Het feit dat ze naar Engeland willen is namelijk niet relevant!
      Ik denk dat je je schromelijk vergist in de Britten!

     2. ceteris paribus

      De leugen om wanhopige vluchtelingen generaliserend te herdefinieren tot economische gelukzoekers heeft slechts tot doel zich te onttrekken aan de humanitaire plicht bij te dragen aan een oplossing voor een zelfgeschapen probleem.
      Dit wordt ook wel immorele lulligheid genoemd.

 4. nick

  Dit heet Chantage!
  En Frankrijk is het land dat daarmee weer door de mand valt als het vuile land van de EU. Aan de fransen hebben we veel ongerief te danken! Zij eisen en nemen maar geven niets terug.
  Het meest tekenend voor hun arrogantie en machtswellust is Straatsburg! Zij willen niet dat het gereis van de EUbende stopt. Het kost miljoenen maar dat interesseerd deze socialistische staat niets.
  Hoop zeer dat de bevolking van Frankrijk zich snel keert tegen hun regime en Marine Le Penn aansteld als hun leider. Dan zal het snel afgelopen zijn met hun EU voordeeltjes!

  1. Wouters

   “Dit heet Chantage!”
   Nee. Dit heet causaliteit (in tegenstelling tot chantage schrijven we dat gewoon met een kleine letter). De UK wordt namelijk nergens toe gedwongen. Echter de gevolgen van een Brexit zijn tot op zekere hoogte al te voorspellen, zoals het wel of niet tegenhouden van immigranten bij Calais en eventuele nieuwe handelsafspraken.

   1. nogmaals

    Ook wouters grossiert in domme,op de man gespeelde reacties: Als je ,zoals jij tevergeefs probeert, iemand anders wil kleineren door te gaan zeveren over wel/niet een hoofdletter, moet je natuurlijk niet iets zeggen, waardoor je zelf voor l.l komt te staan.
    Namelijk: als je zegt dat je causaliteit in tegenstelling(!) tot chantage met een kleine letter schrijft (je had moeten zeggen: begint, maar goed, je bent ook maar een mens), dan impliceer je dat chantage met een hoofdletter begint, en causaliteit niet.
    Welnu, het woord chantage begint nooit met een hoofdletter, tenzij a.h. begin van een zin of zo. Of als je er extra nadruk op wil leggen, zoals Nick in dit geval!

    1. Wouters

     Wat een nonsens. Ga terug naar school en snel een beetje.

     1. nogmaals

      Hallo wouters,
      Wederom een domme reactie!
      Probeer eens echt aan te geven waar het probleem zit!

    2. nick

     Precies! 🙂 Ik moet er van glimlachen….te dom voor woorden.

 5. nogmaals

  Hollande probeert misschien hetzelfde dat Turkije is gelukt bij de chantage van de EU.
  Hij denkt wellicht: als ze in Brussel bereid zijn om Turkije een vermogen te betalen voor wat flutverhalen zonder daadwerkelijke akties inzake het inperken van de islam-invasie, kunnen wij zoiets misschien bij de Britten proberen.

  Maar als de Fransen de islam-invasie richting Engeland gaan sturen, moet het voor de Britten, met hun nog steeds aanzienlijke marinevloot, niet zo moeilijk zijn om deze stroom tegen te houden, dan wel richting Frankrijk te retourneren. Bovendien bevinden zich in Engeland nog (te) veel islamieten die voor grote problemen zorgen, dus de stroom richting Frankrijk kan nog veel groter worden.
  E.e.a. natuurlijk mits Cameron gewipt wordt; en dat lijkt steeds aannemelijker, juist als de EU de Britten op deze manier gaat tergen.

 6. Beukman

  Dit geval laat heel fraai zien hoeveel cohesie een zelfs gehavend Europa al heeft. Europa is voor Europeanen wat wat water is voor een vis. Een vis heeft geen weet van water, tot ie op het droge ligt te spartelen.
  Zo is het ook met Europa. Als het VK mocht besluiten om werkelijk uit de EU te stappen, zijn ze aan hun lot overgeleverd: vluchtelingen komen hun kant op, handelsverdragen bestaan opeens niet meer, en ongetwijfeld zal Schotland opnieuw een referendum aanvragen om onafhankelijk te worden, teneinde zelf aansluiting te krijgen bij de EU. Plotseling beseffen ze wat Europa al die tijd heeft betekend.

  Ik kan me voorstellen dat de Britten het benauwd krijgen. Cameron heeft gegokt, en hij gaat winnen – met wat hulp van de Fransen.

  1. The Oracle

   tegen zoveel domheid kan ik niet op , Beukman
   wat je daar neerpent is te dom voor woorden ,

   dus “”gelul ” is het minste wat mij te binnen schiet !
   vluchtelingen komen hun kant op ??
   whahahaha
   en die kunnen ze niet tegen houden ??
   whahahahaha
   gaan ze zwemmend naar de overkant dan ??
   whahahahaha
   handelsverdragen met wie ?
   met failliete EU landen , 28 stuks ??
   whahahaha
   en handel met de rest vande wereld , ??
   allemaal niet mogelijk ???

   vandaag wegens hersenloosheid gesloten, filiaal a.ka. beukman

   gr. the oracle

   p.s. zal ik een paar cursussen komen geven, wereldwijsheid, marketing,
   wereldhandel . roep maar hoor,

   1. Beukman

    De heer Oracle heeft zo lang in een put gewoond, dat hij onwetend is van het bestaan van een tunnel naar het VK. Daarom begrijpt hij ook niet waarom er hier op DDS wordt gesproken van “chantage”: de meeste vluchtelingen hebben immers geen zwemdiploma, dus waar zouden de Britten zich druk over maken?.

    1. The Oracle

     o JA EEN TUNNEL ??????????????????????
     DUS ??
     Je stapt op de trein in Calais en die komt bomvol
     illigalen, verkrachters, gelukszoekers etc aan in DOVER ??
     EN ???
     dan stuur je die trein dus vol terug !

     verander trein in Hoovercraft , boot, schip etc

     Hoelang had je gedacht dat deze illigalen heen en weer blijven reizen, voordat de enige hersencel aanschiet , en ze denken
     JEZUS ,DIT GAAT NIET WERKEN EN NIET LUKKEN !!

     lees eens wat johhh, Moron , in Australie werkt het ook niet ??
     geloof ik ??
     ik had gelijk , filiaal beukman vanddag wegens hersendood gesloten

     geniaal Oracle, geniaal

    2. cmsuijkerbuijk

     @Beukman
     Die tunnel is zó afgesloten hoor. En de Royal Navy zal, samen met de Britse douane en desnoods het leger, dat dreigement van de Fransen écht wel pareren!

  2. cmsuijkerbuijk

   Je vergeet, dat het twee kanten opwerkt. ls Engeland niet meer met de EU “mag” handelen, dan verliezen EU bedrijven óók de handel met Engeland. En dat zal het bedrijfsleven in de EU beslist niét leuk vinden. Zie maar, hoeveel schade de Russische boycott al heeft opgeleverd voor de EU-bedrijven!Engeland daarentegen is dan wel weer vrij, om zelf handelsbetrekkingen met de rest van de wereld aan te gaan, wat nu door de EU geregeld moet worden en wat zéér, zéér moeizaam gaat, vandaar ook, dat de EU achteraan sukkelt bij de wereldeconomie!
   Engeland heeft gewoon alle troeven in handen! Jij laat je gewoon bang maken door een stel maffiosi!

 7. Wim

  Het lijkt me toch makkelijk om de grenzen dicht te gooien voor boten,trein of vliegtuig.

  1. The Oracle

   Ja, dat is het ook ,
   maar stuur beukman even een mailtje !!!
   en
   zeg dat Engeland “”een eiland ” is ,
   Misschien is hij ziek geweest vroeger op school bij Aardrijkskunde ?????

   je maakt wel gekkere dingen mee tegenwoordig toch !!

   EEN EILAND jOHHHHHHH ?????????????????

   GR. the oracle uw genius

 8. Anna

  Ja, hoor de dreigingen beginnen weer. De Amerikanen doen niet anders die zijn het grote voorbeeld.

 9. Ni28

  Als dit de stem van de orakel is dan is er geen toekomst meer. Wat een OngeLOwelijk hoop onzin bi elkaar. De DDS redactie zal grotere koelcellen nodig hebben als het zo doorgaat.

  1. van Urk

   Eenheid maakt macht. Dat dacht Tito in het voormalige Joegoslavie ook net als Assad in Syrie. Hoe breng je verschillende volkeren bij elkaar zonder dat er ook maar een reden moet zijn waardoor ze elkaar weer in de haren gaan vliegen. De EU is naar mijn mening nog steeds een schijneenheid bestaande uit landen die hun soevereiniteit stiekem niet uit handen wil laten. De HRF is geschokt dat 95 tot 97% van de “zogenaamde” vluchtelingen in Calais niet eens echte vluchtelingen zijn . Zij willen slechts geld en dure goederen. Als Frankrijk nou eens samen met Groot Brittanie die gasten nou eens een keer oppakken of begeleiden om ze daarna terug te gaan sturen naar waar ze vandaan komen i.p.v. een bevriende EU land willen gaan opzadelen met deze gelukszoekers als een soort dreiging dan kan men pas zeggen van een goede samenwerking wat leid tot rust en veiligheid in de tent waar de EU voor staat.

  2. nogmaals

   @Ni28
   Wat begrijp je niet?
   Oracle zegt het soms op een ongebruikelijke manier, en dat vind ik (en anderen wellicht ook) wel humoristisch. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud, en daar is niets mis mee als je even nadenkt over zijn teksten.

  3. The Oracle

   Ik begrijp , dat u niet begrijpt,
   dat de waarheid zeggen
   gewoon hoe het hoort
   in deze wereld
   niet meer begrepen wordt ?

   U stemt waarschijnlijk op de landverraders in de beste regering sinds ADOLF ?

   Ja, dan heb je geen idee meer wat je nog kan geloven ,
   nou om even duidelijk te zijn ,
   alles wat The oracle het net op gooit, is gewoon te cheuqen
   en helaas klopt nog alles ook !!
   Ik zie ook nooit iemand met tegenargumenten
   en onze huis a.k.a’s. om de stemming er in te houden ??
   die doen toch nooit mee in een echte discussie !!
   die komen nooit verder als wat nietszeggende kreten
   ARGUMENTEN ?? ZE WETEN NIET EENS HOE JE HET SCHRIJFT !
   Nou ja met een pen, dat wisten ze dan nog wel, whahaahha

   dus wat wilt u weten mijn beste ??
   Kan ik uw oren wassen ?
   over Ukraine , coup in Kiev, the USA snipers
   het neerschieten van de MH-17 met een WHAHAHAHAHAHAHAHA
   BUK RAKET , WELKE BUK RAKET, ??

   ook wel genoemd :
   MOORD MET VOORBEDACHTE RADE !!!

   DE EU ?? BRUSSEL

   U VRAAGT MAAR HOOR, ik leg het voor echt geinteresseerden
   echt voor de 711 x nog wel een keertje uit

   GROETEN THE ORACLE

 10. The Fox

  Is het niet opmerkelijk? Nu Rutte (aka de lachende leugenaar) voorzitter mag spelen lijken allerlei verworvenheden in de EU te imploderen. Dat betekent geen baan in Brussel na zijn tour of duty. Er is zo iets als karma.

  Helaas is het wel zo dat het enige land in de EU wat zich aan verdragen wil houden Nederland is en dat Rutte Nederland meezuigt in zijn leugens en incompetentie.

  1. van Urk

   Inderdaad Fox, De EU in rep en roer en Nederland op het verkeerde moment als EU voorzitter geworden. Het zit Rutte nu even niet mee en het zal een zwaar jaar worden voor hem. Ik denk dat het verzinnen van leugentjes om de problemen nog enigszins te verhelpen niet meer helpt op dat moment.

   1. nick

    Bijna te grappig als het niet zo triets was! Hebben ze al die tijd dit kabinet in stand gehouden omdat Rutte zonodig voorzitter van de EU moet spelen, krijgt hij het links en rechts om de oren! Hij moet verrader Merkel uit de wind houden, liegen en bedriegen om de boel niet te laten ontploffen maar als het een beetje mee zit zal de EU recht in his face uit elkaar spatten. Mooi moment zal dat zijn en dat onder zijn ‘lijding’ met een lang ij!

 11. halo1

  Erg goed dat die asiel-eisers-ellende door Frankrijk en Turkije etc.als probleem-inzet wordt gebruikt…dat idiote PVDA-plan is ook al afgestemd vanmiddag, vanmorgen was er nog een zgn. “”meerderheid””

 12. Wim Vreeswijk

  Hieraan kun je zien dat Franse politici, zoals Macron tuig van de richel is ! Een brexit heeft overigens voor Engeland nauwelijks tot geen negatieve gevolgen voor hun economie.

 13. cmsuijkerbuijk

  Veelzeggend: http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/3/Wat-zijn-ze-waard-De-vele-dreigementen-van-Jean-Claude-Juncker-2770645W/?masterpageid=158493
  Alle dreigementen van de EU en dan met name van zatlap Juncker, zijn nooit uitgekomen, integendeel!

 14. josef kuijpers

  Mijnheer is Minister van EZ zal best gestudeerd hebben, maar heeft geen duidelijk geen benul hoe de hazen lopen. Bij een Brexit blijven die gelukszoekers keurig in Frankrijk omdat GB zich niet meer voor Europa in hoeft te houden, en het simpelweg uitermate onvoordelig maakt voor deze mensen om naar GB te gaan (géén uitkeringen, huisvesting etc.).
  De Franse minister van economische zaken beseft niet dat hij zelfs de stok om te slaan ontbeert, en maakt zich volstrekt belachelijk. Geen wonder dat buitenlandse bedrijven niks met dat failliete systeem te maken willen hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.