Beveiliger privéschool voor meisjes gaat met pensioen. Dan zamelen de meisjes geld voor hem in. Het resultaat hield niemand voor mogelijk

Geen categorieapr 15 2016, 18:00
Als je deze bankbiljetten opstapelt heb je een enorm groot cadeau.
Natuurlijk kan de ontvanger er nog veel meer mee doen. Een auto kopen, een huis, een grote boot, zeg het maar.

For thousands of girls who attended The Hockaday School for the past 30 years, Kifleab Tekle was one of the first people they remembered meeting in preschool or kindergarten. The genial security officer also was among the last who bid them farewell upon graduation from the Dallas, Texas, private school...

"Even after I went back to campus after college, he still knew my name and who I was and would ask about my sisters and family and everyone else," said Abby Hoak-Morton, a 2005 grad. Tekle, affectionately referred to as "Kief" on campus, retires from Hockaday on Friday.

When Hoak-Morton first heard the news in an April 1 email, she initially thought it was an April Fool's joke. After realizing it wasn't, she and some former classmates decided to get Tekle a retirement gift. The original plan was for the Class of 2005 to give him a $2,005 check.

Nou, dat liep net een beetje anders. Kort nadat bekend werd dat ze een GoFundMe-pagina hadden opgericht besloten andere oud-leerlingen en huidige leerlingen namelijk om een ook duit in het zakje te doen. En met 'duit' bedoel ik: heel veel geld.
Uiteindelijk gaven bijna 2.000 mensen geld. Het totale bedrag dat werd opgehaald? $185.000, zeg maar zo'n 165.000 - 170.000 euro.
Screen Shot 2016-04-15 at 16.45.11
De beveiliger, Kifleab, is geboren in Ethiopië, maar vluchtte in de jaren 70 van de vorige eeuw naar Eritrea. Uiteindelijk kwam hij via allerlei omwegen terecht bij de Amerikaanse ambassade in Sudan. Daar ging hij aan het werk als tolk. Hij deed dat werk tot iemand een sponsor voor hem vond in Amerika, waardoor hij de oversteek kon maken.
Binnen enkele jaren ging Kifleab aan de slag bij The Hockaday School, een privéschool voor meisjes. Alle (oud-)leerlingen zeggen dat hij altijd klaarstond voor ze, en dat hij zijn werk buitengewoon serieus nam. Zo wist en weet hij de naam van iedere leerling en haar ouders, onthoudt hij het kentekennummer van hun auto's, en vraagt hij de meisjes regelmatig hoe het met hen en hun familie gaat. Oud-leerlingen, die ondertussen een goede baan hebben, zeggen zelfs dat hij altijd even tijd voor ze maakt als hij ze tegenwoordig ziet, misschien wel 10 of 15 jaar nadat ze naar The Hockaday School gingen.
Als dank hebben ze er nu dus met zijn allen voor gezorgd dat Kifleab maar liefst 185.000 dollar met zich mag meenemen. Hij zal zich dus geen enkele zorgen hoeven te maken over zijn financiële toekomst: alles is prima voor elkaar. Met dank aan zijn eigen fantastische werkhouding én aan de liefde en vrijgevigheid van de (oud-) leerlingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten