Ze verloor haar onderbeen bij de aanslag op de Boston Marathon. Nu staat ze klaar om de marathon alsnog helemaal uit te lopen

Geen categorieapr 17 2016, 19:00
Adrianne Haslet-Davis, die tot 2013 een professionele danseres was, is een ware, moderne heldin.
Adrianne was namelijk aanwezig bij de Boston Marathon in 2013. Helaas was ze één van de vele slachtoffers van de aanslag op dat geweldig mooie evenement waarbij drie mensen om het leven kwamen en 260 mensen zwaar gewond raakten. Dat laatste gold ook voor Adrianne: ze verloor haar onderbeen.
In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten heeft Adrianne er alles aan gedaan om zo snel mogelijk te revalideren en iets van haar leven te maken. Zo was ze in 2014 alweer bij de Boston Marathon waar ze de laatste paar kilometer meerende met haar broers, ze deed dat met een nepbeen.
Vorig jaar was ze er alweer: toen danste ze in hoge hakken en een schitterende jurk over de finish. Het was een ongelooflijk inspirerend moment.
Dit keer heeft ze een ander plan: dit jaar is ze van plan om de marathon helemaal te lopen. Tegen de New Boston Post zegt ze:

Voor de marathon kon ik uren dansen, maar ik kon niet lang hardlopen. Nu heb ik fantastische trainers en voel ik me goed met mijn blade.

Met andere woorden: de aanslagen hebben haar ironisch genoeg veranderd in een hardloper, iets wat ze voordien absoluut niet was.
Vorige maand liet ze weten aan TMZ waarom ze dit doet, waarom ze dit jaar de hele marathon wil lopen:

Ik loop hard voor de mensen die niet kunnen hardlopen en voor alle mensen die aangevallen en onderdruk worden door deze lafaards, en ik ben heel blij dat ik dat kan doen.

Dat is nog eens een mooi verhaal: ze geeft terroristen feitelijk een middelvinger, maar ze doet dat op een geweldig inspirerende manier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten