ISIS onthoofdde een priester, maar hierom hoorde je daar niets over

Deze priester werd het leven op brute wijze ontnomen door ISIS, maar door lafheid komt dit nu pas naar buiten.

Al in februari zou hij het leven hebben gelaten: Yacob Boulos, een katholieke priester in Syrië. Tot het laatste moment weigerde hij geïntimideerd te worden door de koppensnellers die daar nu de dienst uitmaken. Helaas heeft hij dit met de dood moeten bekopen: de wilde beesten van ISIS hebben hem in het openbaar, voor de ogen van vrouwen en kinderen, onthoofd.

Zijn misdaad? Hij weigerde om te stoppen met het geven van diensten in zijn eigen kerk. Zolang er ook nog maar één christen in Syrië was weigerde hij zijn mis stop te zetten. Deze opvatting heeft hij tot zijn laatste momenten geëerd. En, in tegenstelling tot de bruten die zich opblazen ten midden van onschuldige burgers, in de hoop toegang te krijgen tot het afterlife-bordeel, is priester Yacob als een echte martelaar gestorven.

Priester_2

Toch is deze moord niet het enige aan dit verhaal wat mij kwaad maakt. Dit verhaal zou al bekend geweest zijn bij verschillende kerkelijke instanties en overheden, maar tot nu toe heeft geen van hen het aangedurfd om deze misselijkmakende wandaden te veroordelen voor de rest van de wereld. De reden daarvoor was heel simpel: men wilde moslims niet tegen het zere been schoppen. Als christen kan ik niet anders zeggen dan dat ik me schaam voor (het gebrek aan) daden vanuit de Kerk.

‘Interreligieuze dialoog’ lijkt tegenwoordig de standaard te zijn. Allemaal leuk en aardig, maar wees dan ook mans genoeg om dialogen te voeren die van meer kritische aard zijn. Waarom wordt het tegenwoordig als een misdaad gezien om je hard te maken voor je principes, terwijl de echte misdadigers vrij rondlopen in in Syrië en Irak? En laten we wel wezen: laten moslims het ooit na om christenen te laten zien wat zij mis vinden aan het christendom? Precies.

Het Chaldeeuwse Patriarchaat van de Rooms-Katholieke Kerk ontkent de berichten over de executie. We hopen natuurlijk dat dat klopt – hoe minder slachtoffers ISIS maakt, hoe beter. Het spreekt echter boekdelen over de gruweldaden van deze terreurorganisatie dat dit soort berichten ons niet eens meer echt verbazen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. LantR.fant

  Als het zout haar kracht verliest, waarmee zal het gezouten worden?

  Helaas gaat dit in 2016 voor veel kerken op. Meelullen met links, meelullen met de Islam en dan vinden ze het ook nog gek, dat die kerken leeglopen.

 2. Floris

  De westers-christelijke schuldcultuur is sedert de ruk naar links (jaren 70) gefeminiseerd en sterk gefocused op conflictvermijding en toegeeflijkheid.

  Dat is weliswaar goed bedoeld maar volkomen contraproductief wanneer het geconfronteerd wordt met een keiharde, patriarchale schaamtecultuur als de islamitische.

  Moslims, maar ook andere westen-haters, zien dit als een teken van zwakte en worden steeds brutaler. Zie Erdogan, zie Hamas, zie DENK, zie de kutmarokkaansjes, zie ISIS, zie Iran etc etc etc.

  Dit geval past naadloos in de trend van het zichzelf wegcijferen, waarmee domme naïeve westerlingen (van de EU tot aan Obama cs) niets oplossen maar het alleen maar erger maken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  1. ceteris paribus

   Dat Floris niet enthousiast wordt van vrouwelijke waarden en het vermijden van strijd was al duidelijk, zijn bijdragen zijn doordrenkt van vrouwenhaat en agressie.
   Het heeft er alle schijn van dat zijn cultuurkritiek een hoogstpersoonlijke drijfveer heeft.

   1. Ali Yas

    Altijd boeiend om te zien hoe Ceteris in het geweer komt met verdachtmakingen en stoten onder de gordel zodra iemand het waagt zijn protegés tegen het licht te houden.

   2. LantR.fant

    Als goede linkschman creëert u een kapstok om iemand op vast te nagelen.
    Floris geeft een behoorlijk genuanceerd verhaal weer, wat ook goed overeenkomt met de realiteit.

    Als voormalig gereformeerd man (geloven doe ik nog steeds, maar niet meer in de gereformeerde kerk) kan ik het verhaal van Floris beamen. Sterker nog, hij geeft een zwaar terughoudende situatieschets.

    Uw reactie daarop duidt op een grote mate van onkunde inzake deze materie.

   3. Houtlijm

    Ceteris, je bent een wijf. Pardon, je bent een mietje. Een Lulletje Rozenwater. Bang om te vechten, angstig voor geweld. Je bent een gefeminiseerde drol die niet voor zichzelf op kan komen en het monopolie op geweld geheel bij de rechtsstaat legt. In tijden van nood ben jij de eerste die opgegeten wordt. En geheel terecht.

    1. ceteris paribus

     Nou nou.

    2. ceteris paribus

     De interessante vraag aan Houtlijm is nog bij wie hij het monopolie van geweld, anders dan bij de rechtsstaat, zou willen neerleggen.

    3. Beukman

     Ik denk niet dat jouw darmen sterk genoeg zijn voor het vlees van CP, oude man.

 3. Seneca

  @cp
  is afzijken het enige dat je kunt of wilt doen? waarom geef je je zienswijze niet op deze – in mijn ogen, maar vermoedelijk niet in jouw ogen – misdaad? als je echt ballen hebt, verwijder je je eerdere bijdrage, maar daar twijfel ik aan (of je wel ballen hebt).

 4. Top

  @ CP,
  Ach, uw bijdragen zijn doordrenkt van het gedachtegoed, van een onrendabele. Het moet toch een dagelijkse hel zijn voor u, om een leven te moeten leven, wat absoluut, geen enige toevoeging of waarde heeft. Kelele N.

 5. Ni28

  afterlife-bordeel@ Dat is een goeie!

 6. Ni28

  Goedheid en tegemoetkoming zien de moslims als onze zwakheid en ook zwakheid moet gestraft worden. De toegeeflijke politiek van onze leiders in de EU is daarmee sterk contraproductief. En het (ongecontroleerd) vol laten lopen van Europa door moslims is alleen kweken en vergroten van de Vijfde colonne. Het probleem groeit alsmaar.

  1. van Urk

   Ach beste Sybren, Hoe lang worden christenen net als het Joodse volk vervolgd? Dat is tegenwoordig geen nieuwtje meer en ook als christen geen nut om het nog openbaar te maken omdat daar toch weinig mee gedaan wordt. Christus zei zelf al dat zijn volgelingen het zwaar zullen krijgen en daar op berekend moeten zijn. Moslims zijn zogenaamd de nieuwe slachtoffers en krijgen daarom meer aandacht van links.

 7. toetssteen

  Waar men ook zelden tot nooit iets over hoort is dit:

  https://themuslimissue.wordpress.com/2015/06/01/bangladeshi-army-training-rohingya-terrorists-on-burmas-border/

  O, nu staat er op Joop.nl een artikel over die kwaaie boeddhisten die terugslaan en een genocidale (ahum) monnik die zegt dat Wilders gelijk heeft. Nou dat kan echt niet!

  De Philippijnen is ook zo’n verhaal. Wel schreeuwen over agressieve katholieken, maar vergeten te vertellen hoeveel Philippino’s er al zijn vermoord enz.

 8. Pimsch

  volgens de maatstaven van de Verenigde Naties mag je geen godsdienst voortrekken of verfoeien.
  zie daar de decadente onverschilligheid van de slaafse massamedia en “correcte” politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.