Max Verstappens vader Jos zwaait af: laat hem achter in de handen van teamleiding Red Bull

Geen categoriemei 15 2016, 9:00
Jos Verstappen - de vader van niemand minder dan Max Verstappen - houdt het voor gezien bij het coachen van zijn wereldster van een racende zoon.
Kleine kinderen worden groot. Dat geldt natuurlijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor onze nationale Formule 1-held Max Verstappen. Onder de auspiciën van zijn vader Jos is de Hollandse Speedy Gonzalez een bizar eind gekomen in de wereld van het racen - zijn vierde plek in de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje bewijst dat wel. Maar zoals gezegd groeit ieder kind ooit op, en moet het op eigen benen staan.
Nu Verstappen z'n eerste echte promotie heeft gemaakt - van het trainingsteam Toro Rosso naar het 'volwassenenteam' van Red Bull Racing - is het dan ook de beurt aan zijn vader om de teugels te laten vieren, en te concluderen dat zijn zoon de oude meester ontstegen is. Max is nu al succesvoller dan zijn vader Jos ooit geweest is in de Formule 1, en dus is het tijd voor zoonlief om zijn eigen baas te zijn:

"Hij is nu waar hij zijn moet. In deze fase van zijn carrière is het beter als ik een stap terug doe. Het gaat om Max en niet om zijn vader", liet hij weten aan Engelse media na de kwalificaties voor de Grand Prix van Spanje, waarin Max Verstappen stuntte met de vierde startplek.

"Ik mag gewoon de garage in hoor, dat is geen probleem. Alleen doe ik een stap terug. Ik schrijf ook geen column meer voor een krant, omdat Max nu op de voorgrond moet treden", legt Verstappen senior uit.

Dat zijn vader Verstappen nu volledig toevertrouwt aan de teamleading van Red Bull is daarnaast een goed teken van vertrouwen: iets wat Max goed kan gebruiken, aangezien de bloedfanatieke jonge coureur er wel een gewoonte van heeft gemaakt om met de beschuldigende vinger te wijzen na teleurstellende resultaten. Meestal overigens terecht, maar het kan desalniettemin de boel op scherp zetten.
Hoe dan ook: Max moet nu z'n eigen man zijn, beginnende met de Grand Prix van Spanje die om 14:00 vanmiddag verreden zal worden. Uiteraard is de Dagelijkse Standaard van de partij, en zullen wij de wedstrijd nauwgezet volgen. Op naar een podiumplek voor Max? Laten we het hopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten