DENK wil onderwijs islamiseren: scholen moeten Ramadan respecteren

Voorman Tunahan Kuzu eist dat staatssecretaris Dekker rekening houdt met de Ramadan in examentijd. How about no, mafketel?

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) liet eerder geheel terecht weten dat hij tijdens examentijd niet van plan is om rekening te houden met scholieren die aan de Ramadan doen. Daar zijn verschillende goede redenen voor. Eén is dat Ramadan maar liefst een maand lang duurt. Daar kán helemaal geen rekening mee worden gehouden. Een andere reden is dat Ramadan nooit op hetzelfde moment plaatsvindt omdat het gebaseerd is op de islamitische maankalender. De datum voor Ramadan verschilt dus ieder jaar.

Daar komt bij dat ‘rekening houden’ met Ramadan vrijwel zeker betekent dat niet-islamitisch eindexamenkandidaten zich ook moeten aanpassen. En dat gaan we lekker niet doen.

Tunahan Kuzu, van Nederturkse islamistenpartij DENK, vindt dat maar belachelijk:

Wat een goedkope flauwekul weer. Het is aan de eindexamenkandidaten zelf om ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid aan hun examens beginnen. Als ze vasten niet goed kunnen combineren met het examen moeten ze een afweging maken: wat is op dat moment belangrijker? En aangezien ik een beetje kennis van de islam heb weet ik dat ze het daarbij een stuk makkelijker wordt gemaakt omdat er in Ramadan allerlei uitzonderingen zijn voor mensen zodat ze niet ‘hoeven’ te vasten. Een eindexamenkandidaat kan tijdens de examens ‘gewoon’ leven en de Ramadan later ‘inhalen,’ tijdens de zomervakantie. Dat is misschien minder ‘gezellig,’ maar daar heeft de staatssecretaris terecht lak aan.

En als studenten het zo ongelooflijk belangrijk vinden om wel tijdens Ramadan te vasten is dat hún beslissing. Ze zullen dan dus ook verantwoordelijk moeten nemen voor de gevolgen van die keuze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Wachteres

  “Daar komt bij dat ‘rekening houden’ met Ramadan vrijwel zeker betekent dat niet-islamitisch eindexamenkandidaten zich ook moeten aanpassen. En dat gaan we lekker niet doen”.

  Ik weet niet wie jij met die ‘we’ bedoelt, Michael. Jij en ik zijn dat van mening, maar onze politieke correcte regering gaat dat uiteindelijk wel doen.

  ‘We’ doen namelijk letterlijk alles om het de islam naar de zin te maken. Daarbij zal de islam zich in geen enkel opzicht hoeven aan te passen. De westerse kalender gebruiken bijvoorbeeld, zodat de ramadan in juli of augustus gehouden kan worden.

  No way: wij hebben ons in elk opzicht bij de islam aan te passen. Als er bruggen worden gebouwd dan loopt de weg over die bruggen maar in één richting: in de richting van de islam.

  En hebben de politiek correcte mafketels hier op de site net niet beweerd dat DENK geen islamitische politieke partij was???

  Onnozele halzen!

 2. Willy78911

  Het wordt bij “Denk” wel erg duidelijk uitgelegd wat denk dat er met Nederland moet gebeuren.

  Men heeft blijkbaar het idee dat alles moet worden aangepast aan de Islam,Ramadan ook de Sharia?Zwarte piet mag niet meer,Islam scholen om de jeugd nog maar flink op te hitsen, en het nieuwe motto Alles mag maar niets moet. moeten “DENK” zo zien

 3. Ruud562

  Tja, dankzij de PvdA en andere confessionele partijen zoals het CDA is het paard van Troje binnengehaald! En niet alleen het paard….

 4. Peter Selie

  Resolutie van Straatsburg in dit document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven. De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement…

  1. Beukman

   Je ziet spoken. Dat verdragje heeft een niet-bindend karakter, en staat bol van de goede voornemens, voornamelijk in de vorm van gebakken lucht, zoals het streven naar de gelijktrekking van de rechten van buitenlandse werknemers met die van autochtone, een objectieve berichtgeving in de pers, en de erkenning dat de Arabische cultuur ooit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Europa. Blablabla, blablabla. Sterker nog: in datzelfde jaar werd een soortgelijk verdragje met Israel gesloten.

  2. Nog1

   @ Peter Selie

   De resolutie waar je het over hebt was niet van de EEG. Het was een resolutie van de European Coordinating Committee of friendship Societies with the Arab World dat niets met de EEG van doen heeft/had maar bestond uit een groep van ca 200 politici, voornamelijk leden van nationale parlementen.

   De resolutie gaat trouwens helemaal niet over migratie naar Europa, maar over de behandelingen van Palestijnen.

   Je citaten zijn behoorlijk bewerkt, hier het gedeelte van de originele tekst waar ze een bewerking van zijn;

   Having considered the cultural resolutions adopted by the preparatory conference for Euro-Arab parliamentary co-operation held in Damascus from November 12th to 17th, 1974, which reaffirms in the present resolution,

   convinced that significant results are possible in the cultural field of the Euro-Arab dialogue,

   recognising the historic contribution of Arab culture to European development,

   emphasising the contribution which Arab culture can still give to European countries especially in the field of human values,

   regretting that cultural relations between European and Arab countries are still infrequent and limited in scope,

   regretting the relative neglect of the teaching of Arab culture and Arabic in Europe and looking forward to its development,

   hoping that European governments will help Arab countries to create the resources needed for the participation of immigrant workers and their families in Arab culture and religious life,

   asking the European press to show a sense of responsibility so that they may inform public opinion objectively and more fully about the problems of the Arab world,

   recognising the important role which Friendship groups and Tourism can play in improving mutual understanding,

   1. Beukman

    Het Verdrag van Straatsburg is een van de hardnekkigste hoaxes onder islamohaterds. Bron en zijn vrienden houden de mythe levend.

    1. Wachteres

     KLETSKOEK! Jaren geleden stond het open en bloot op internet. Wij hadden het zelf ontdekt en opgeslagen, maar omdat we een andere computer kregen is er materiaal weggeraakt en ondertussen was het verdwenen.

     Iets ervan hebben we ‘ondergronds’ nog weer gevonden.

     Dat het links niet zo goed uitkomt, wil niet zeggen dat het niet bestaat.

     1. Beukman

      @Resje
      Het bestaat wel (het staat nota bene op Bron, had je daar al gezocht?), maar het gaat amper ergens over, terwijl Bron en andere alugekkies het verdrag opblazen tot mythische proporties.
      Enfin, zie uitleg elders op deze pagina.

 5. zomaar

  en nu staan zij virtueel, nog maar op twee zetels .

  dat zal wat worden als deze moslim partij groter gaat worden , of als er meer van dit soort partijen erbij komen .

  niet onnadenkend , gezien de grote instroom van “juist “moslims , heel olland is al ingericht naar de wens en eis van de moslim , van bajes tot de kleuterschool , winkels en bedrijfskantines hebben Hallal vreten of wij dat willen of niet er is niks anders in de kantine verkrijgbaar , immers hun vreten mag niet in aanraking komen of naast een lapje varkensvlees liggen in de etalage, dit doet mij denken aan die slager in Nijmegen !!, die al het onreine (voor moslims) vlees uit zijn schappen verwijdert heeft , om de moslim te plezieren .

  1. Peter Selie

   Af en toe wanneer het mij gelegen kom, meng ik een paar kilo karbonades in het halalvleesschap.

 6. josef kuijpers

  “Denk” zou eens moeten onderzoeken of de slechte resultaten van moslims tijdens de Ramadan uiteindelijk de oorzaak zijn van het bedroevend lage welvaartsniveau en die enge tunnelvisie in het Midden Oosten en Noord Afrika.
  Alvorens in de Nederlandse politieke arena te gaan spelen, zou het “Denk” sieren, eens goed na te denken over wat zij veroorzaken bij de simpelste onder hun aanhangers.

  1. zomaar

   @josef , om met de woorden van Erdogan te spreken , de gelovigen zijn onze (islamitische) soldaten .

   tja voor kanonnenvoer heb je geen hoog opgeleiden nodig , liefst zo dom mogelijk doen zij wat je het zegt te doen , bijvoorbeeld een massa slachting aanrichten onder de voor hen ongelovigen .

   en die simpele zijn in grote getalen hierheen gekomen, dus hoed u voor de toekomst .

 7. Ni28

  Islam is er om te domineren dat blijkt weer. Als wij volgens de islam leefden hadden wij hier ook geen migranten want dan zouden wij gewoon een van de vele onontwikkelde landen zijn waar het de islam voor het zeggen heeft. Wij zijn geen islamitisch land dus wij geven gewoon onderwijs volgens onze eigen normen. Op school leer je en thuis doe je wat je zelf wilt. In dit land kunt u goed leven, maak het niet kapot!

 8. hans-e-pans

  Misschien moeten de mensen/personen achter “Denk” eens doen waar dit woord voor staat, maar dan wel graag in meervoud. “Denken.” Enige variaties op het woord denk, denken, nadenken en voordenken, dan graag samen met het woord “spreken”.

  1. Beukman

   Ik denk dat ze bij DENK juist heel goed nadenken.

   1. Wachteres

    Wie moet dat dan doen, Beukie? Sylvana op haar eentje?

    1. Beukman

     @Resje
     Kuzu speelt het slim, vind ik. Hij heeft ook goed gekeken in de keuken van de PVV, en daar het een en ander uit gejat.
     Verder is die Marokkaan Azarkan ook bepaald geen domme jongen. We hebben nog weinig van hem gehoord, maar dat komt vast nog wel. Van Ozturk heb ik nog geen hoogte kunnen krijgen.

     De grootste fout die je kan maken, is je tegenstanders voor dom verslijten. Mij zul je nooit horen beweren dat Gert en Bosma dom zijn, in tegendeel.

 9. monach

  Die twee Turken zijn voor de grijze wolven. Blijken er grijze wolven in het parlement zitting te hebben. Geen parlementariër die aan de bel trekt of verontwaardigt is. Allemaal angsthazen en/of sufkutten.

 10. Peter Selie

  @monach

  De reguliere politiek correcte partijen hebben vanaf uur U de immigratie bevorderd, logisch dat ze dan niet aan de bel trekken, want hun rol in deze kan dan wel eens breder in het nieuws komen. Verder zijn de parlementariërs aan een eed van geheimhouding verplicht, ieder nieuw Kamerlid moet de eed van geheimhouding afzweren…

 11. Wachteres

  http://www.ad.nl/amersfoort/radia-belaagd-omdat-ze-geen-hoofddoek-draagt~afa04fe7/

  Radia belaagd omdat ze géén hoofddoek draagt

  Islamitische ouders maken de geïntegreerde Tunesische Radia Laabidi op het schoolplein regelmatig uit voor ‘ongelovige en onreine’. ,,Ik draag geen hoofddoek.”

  En de school wil er – zoals dat een politiek-correcte school betaamt – niets aan doen.

  Politiek correct is niet bang voor de islam … en we zijn niet bang, en we zijn niet bang.

 12. Ali Yas

  De ramadan duurt nogal lang en komt daarmee in conflict met vele andere activiteiten. Examens zijn maar één soort van die activiteiten. De jeugd kan maar beter vroeg leren dat het jaarritme in Nederland op die grappenmakerij niet is ingericht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.