ISIS-hoofdman Abu Bakr al-Baghdadi is dood. Hoera, is het dan eindelijk zover?!?!

Geen categoriejun 14 2016, 18:00
De spiritueel leider en zelfbenoemd kalief van de Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi zou het leven hebben gelaten bij een bombardement op ISIS-hol Raqqa. Laat dit alsjeblieft waar zijn!

",,Abu Bakr al-Baghdadi is gedood door de luchtaanvallen op Raqqa op de vijfde dag van de ramadan'', meldt Al-Amaq. IS heeft de dood van al-Baghdadi echter nog niet officieel bevestigd.

Maandag liet de Iraakse zender Sumariya op basis van bronnen weten dat de IS-leider gewond was geraakt bij de luchtaanval op het hoofdkwartier van IS."

Neem het voorlopig nog met een korreltje zout, want allicht is het niet echt. Het heeft immers een voordeel om nep-dood te zijn: als je de CIA er van weet te overtuigen dat je bent gaan grazen op de eeuwige jachtvelden, stoppen zij de zoektocht naar je. De kans dat je dan daadwérkelijk het leven laat, zal dan aanzienlijk afnemen: drones worden dan niet meer op pad gestuurd om je op te blazen.
Laten we echter hopen dat het nieuws wél echt is. Niemand zou zoiets verschrikkelijks moeten kunnen doen als het anarchistische ISIS gedaan heeft de afgelopen jaren, en er vervolgens ook nog eens mee wegkomen. De wereld is een stuk beter af als geboefte dat luistert naar namen als Abu Bakr al-Baghdadi niet meer rondloopt op deze aardbol.
En nu maar hopen dat ISIS op dezelfde manier in elkaar stort als de fysieke verwijderaars van al-Qaeda nadat hun hoofdman Osama bin Laden kwijtraakte bij een Amerikaanse inval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten