Max Verstappen woedend op Vatteri Bottas na dramatische kwalificatie GP van Europa

Hoewel de Red Bull van Max Verstappen een motor van Renault heeft, daardoor is de snelheid minder dan bolides met een Mercedes-motor, is Max Verstappen er toch in geslaagd om in de tweede kwalificatieronde een prima tijd neer te zetten: hij werd zevende.

Dat bood perspectief voor de laatste kwalificatieronde. Verstappen begon er vol goede moed aan en bereidde zich voor om een toptijd neer te zetten. Toen hij bezig was met een snelle ronde kwam Bottas ineens voorbij schieten, waardoor Max op de rem moest trappen. Het gevolg: hij had bijna geen tijd meer om het nog een keer te proberen.

Maar: er waren nog een paar minuten over. Max bereidde zich weer voor… en toen raakte Lewis Hamilton een muur en werd de hele kwalificatie stilgelegd. Uiteindelijk kregen de coureurs maar één laatste ronde de mogelijkheid om nog een goede tijd neer te zetten.

In die ronde haalde Daniel Ricciardo, Max’ teamgenoot, keihard uit. Hij zette de derde tijd neer. Aangezien de nummer twee, Perez, een penalty heeft van 5 startplekken betekent dit dat de Australiër op de eerste rij start. Hij heeft de derde tijd neergezet, maar mag op de tweede plek aan de race beginnen.

Verstappen hoopte eenzelfde trucje neer te zetten, maar in die ene rond die hem restte zat Bottas hem wéér dwars. De knettergekke en ongelooflijke egoïstische coureur van Williams probeerde Max wéér in te halen, wat voor hen allebei problemen opleverde. Bottas’ eigen kwalificatie was afgelopen. Max ging door, maar had kostbare tijd verloren. Daardoor moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de negende tijd.

Achteraf was Max dan ook woedend. Hij vertelde aan de Britse televisie dat hij niets begreep van Bottas.

“Hij ruïneerde mijn kwalificatie en die van zichzelf. Ik begrijp daar helemaal niets van.”

En wij met jou, Max. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat Bottas maar één doel had: Max dwars te zitten.

Hij start morgen dus op de vijfde rij, naast Lewis Hamilton, die hem vrijwel zeker al bij de start zal inhalen omdat de Mercedes gewoon veel sneller is dan de Red Bull.

Toch is er ook nog goed nieuws. Max legde naderhand namelijk uit dat hij bezig was met een prima ronde in de derde sessie. Hij zou uit zijn gekomen op 1:43:90, wat genoeg was geweest voor een derde plek. Dan was hij dus op de tweede plek begonnen, niet Ricciardo.

Maar goed, het mocht niet zo zijn. De maniak Bottas had andere plannen en dat was het dan. Nu moeten we hopen dat Max morgen een paar rivalen kan inhalen en dat een paar andere coureurs (voor hem) wellicht uit de baan schieten, wat vandaag regelmatig gebeurde. Dan kan Max alsnog voor een redelijk resultaat gaan, hoewel het podium kilometers ver weg lijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.