Nederland is het nieuwe Polen: 150.000 Poolse inwoners in ons land

Geen categoriejun 13 2016, 12:00
Sinds mei telt Nederland maar liefst 150.000 inwoners van Poolse afkomst. Dat zijn er maar liefst vijf keer meer dan in het jaar 2000.
De grootste toename kwam na 2004 toen Polen toetrad tot de Europese Unie. Hoewel onze eurofiele elite ons op het hart drukte dat het wel mee zou vallen met de immigratie vanuit Oost-Europa naar ons land blijkt dat dus allerminst zo te zijn. Sindsdien zijn er zo'n 100.000 tot 120.000 Polen naar Nederland gekomen. Nog even en we kunnen ons land beter Nederpolenland noemen.
De meeste Polen wonen in de regio Den Haag en Zeewolde, ook wel bekend als de Flevopolder.
Op zich is er natuurlijk niets mis mee om wat immigranten te hebben. Sterker nog, dat hoort erbij, zeker als je een relatief welvarend land bent. Maar de aantallen waar het over gaat zijn wel degelijk schokkend. 150.000 nieuwe Nederlandse inwoners uit Polen... Dat betekent dat er meer Polen in ons land zijn dan Antillianen.
Combineer de enorme instroom van Polen met de hoge aantallen Nederturken en Nedermarokkanen en je realiseert je opeens dat het helemaal geen wonder is dat de meeste immigranten niet tot nauwelijks integreren. Natuurlijk doen ze dat niet: er zijn zoveel immigranten uit bepaalde landen dat ze hun eigen buurten, dorpen en zelfs steden kunnen stichten in ons land. Waarom zouden ze zich aanpassen? Dat is helemaal niet nodig: ze hebben genoeg aan elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten