FBI: Als ISIS verslagen wordt zullen er meer aanslagen gepleegd worden

Geen categoriejul 29 2016, 8:00
De Amerikaanse FBI is ervan overtuigd dat ISIS meer, niet minder aanslagen zal plegen in het Westen als de terreurgroep vernietigd wordt.

"De militaire coalitie zal IS verslaan, maar het gevolg daarvan zal zijn dat honderden extreem gevaarlijke mensen vluchten. Vooral naar West-Europa, maar ze zullen ook in Amerika uitkomen. Niet alle moordenaars van IS zullen op het slagveld omkomen."

Daarbij noemde hij de oorlog in Afghanistan als voorbeeld. Ook toen waren er behoorlijk wat extremisten die naar het buitenland vluchtten (om daar aanslagen te plegen. Volgens Comey zal dat aantal "vertienvoudigen" (of meer) als ISIS definitief verslagen wordt.
Triest genoeg moeten we toegeven dat Comey vrijwel zeker gelijk heeft. Er zijn twee manieren om dit nachtmerriescenario te voorkomen, of in ieder geval te beperken:
1. Alle ISIS-strijders moeten gedood worden
2. Alle grenzen van Europa en Amerika moeten op slot zodat vluchtende terroristen nergens heen kunnen
Door de moderne westerse manier van oorlog voeren zal het eerste niet gebeuren en wat het tweede betreft ontbreekt de politieke wil, in ieder geval in Europa. Europese leiders stellen immers al jaren dat we 'vluchtelingen' moeten helpen en opvangen. ISIS-terroristen zullen zich als zodanig vermommen en daarom binnen worden gelaten. In Amerika zijn ze wat dat betreft kritischer, wat het aantal aanslagen daar zal beperken, maar in Europa is het, ben ik bang, een heel ander verhaal.
Hoe dan ook staan er ons dus een aantal bijzonder lastige jaren te wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten