FBI: Als ISIS verslagen wordt zullen er meer aanslagen gepleegd worden

De Amerikaanse FBI is ervan overtuigd dat ISIS meer, niet minder aanslagen zal plegen in het Westen als de terreurgroep vernietigd wordt.

Dat zegt FBI-directeur James Comey:

“De militaire coalitie zal IS verslaan, maar het gevolg daarvan zal zijn dat honderden extreem gevaarlijke mensen vluchten. Vooral naar West-Europa, maar ze zullen ook in Amerika uitkomen. Niet alle moordenaars van IS zullen op het slagveld omkomen.”

Daarbij noemde hij de oorlog in Afghanistan als voorbeeld. Ook toen waren er behoorlijk wat extremisten die naar het buitenland vluchtten (om daar aanslagen te plegen. Volgens Comey zal dat aantal “vertienvoudigen” (of meer) als ISIS definitief verslagen wordt.

Triest genoeg moeten we toegeven dat Comey vrijwel zeker gelijk heeft. Er zijn twee manieren om dit nachtmerriescenario te voorkomen, of in ieder geval te beperken:

1. Alle ISIS-strijders moeten gedood worden

2. Alle grenzen van Europa en Amerika moeten op slot zodat vluchtende terroristen nergens heen kunnen

Door de moderne westerse manier van oorlog voeren zal het eerste niet gebeuren en wat het tweede betreft ontbreekt de politieke wil, in ieder geval in Europa. Europese leiders stellen immers al jaren dat we ‘vluchtelingen’ moeten helpen en opvangen. ISIS-terroristen zullen zich als zodanig vermommen en daarom binnen worden gelaten. In Amerika zijn ze wat dat betreft kritischer, wat het aantal aanslagen daar zal beperken, maar in Europa is het, ben ik bang, een heel ander verhaal.

Hoe dan ook staan er ons dus een aantal bijzonder lastige jaren te wachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. poldi

  Speciaal voor de “wilkommen Angela Merkel” aanhangers en bewonderaars.

  Na wat google werk kom ik tot de volgende aantallen IS-strijders uit de EU: Frankrijk 900, Belgie 450, Duitsland 650, Nederland 160, Italie 240, Spanje 110, Totaal 2510.
  Met de vermelding volgens de artikelen dat het voorzichtige en conservatieve schattingen zijn en in de praktijk veel hoger zullen liggen.

  Dat kan hier erg “leuk” worden ook al gaat de helft naar de Allah hemel om zich daar met de beloofde 72 maagden te vermaken

 2. poldi

  Goed beschouwd is frau Merkel met haar “wilkommen und wir schaffen das” beleid die o.a. door ons “beste” kabinet aller tijden slaafs wordt gevolgd, eigenlijk het grootste gevaar voor de EU.

 3. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/business/2016/07/28/imf-admits-disastrous-love-affair-with-euro-apologises-for-the-i/

  IMF admits disastrous love affair with the euro, apologises for the immolation of Greece

  En ondertussen krabbelt IMF steeds meer terug.

  1. poldi

   De geleidelijke ontmanteling van het ondemocratische wangedrocht EU en de rampzalige euro is gestart.

 4. zomaar

  laten wij (de media en politiek) man en paard benoemen betreft het geweld .

  het is de islam die dit geweld voorstaat , en het is de moslim die het ten uitvoer brengt , niks geen aparte terreurorganisaties, het is gewoon de islam als ideologie die dit eist van zijn gelovigen

  de genoemde terreurorganisaties , zijn gewoon de extreem gelovigen , het extremen wat helaas steeds meer bijval krijgt binnen de islam.

  gezien dat de tweede ,derde generatie van de moslims ook deze weg (zijn) gaan bewandelen .

  niks nieuws alleen moet onze media en politiek nog wakker schrikken , eer zij erkennen dat de islam de grondslag is van het geweld , moslims onderling als wel moslims westerlingen (zijnde ongelovigen voor de moslims ) .

 5. Bes Tolen

  James Comey van de FBI beschikt in ieder geval over realiteitszin. Dat geheel in tegenstelling met de Bundeskanzler die zich Merkel durft te noemen. Dit onmens leidt aan ernstige bewustzijnsvernauwing met als oorzaak haar voortdurende strijd om zelfhandhaving wat ze in de politiek ten koste van anderen kan uitleven. De anderen, die ze haat, de niet-gelovigen. Het gelijk moet aan haar gedeformeerde kant blijven, wat onder meer blijkt uit haar stellingname dat Duitsland het kwalijk wordt genomen door de islamitische terreur dat het zoveel vluchtelingen opneemt. Dat is een uitspraak wel tegen haar gelovigen gericht, lieden met de nodige wanen en hallicinaties. Alleen in dat is het zogenaamde Merkel een topvrouw en voor het overige een ramp. Als die Duitsers dat eindelijk eens zouden beseffen dan zou dat grote vooruitgang betekenen. Daar zit de mensheid in Europa op te wachten: dat gezond denkende mensen de kans krijgen in de politiek en niet steeds die principiële idioten, die misbruik blijven maken van elke dwaze en vaak criminele ideologie om zich zelf boven anderen te stellen. Dit is het centrale probleem in de politiek. De bron van een voortdurende opeenhoping van list en bedrog, van grove misleiding. De zogenaamde Merkel is de idiote steun van het onheil dat over Europa komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.