Koptische bisschop: ‘Elke twee of drie dagen worden er Egyptische christenen aangevallen’

Ik ben geen fel tegenstander van generaal Abdel Fattah al-Sisi, de president van Egypte. Maar hier moet hij wel onmiddellijk iets aan doen.

Dit is volkomen en totaal onacceptabel. En ja, wat mij betreft rekenen we president Abdel Fattah al-Sisi, die na een militaire staatsgreep aan de macht kwam, hierop af:

After the latest round of attacks on Egypt’s Christian minority—which saw at least one Copt stabbed to death and many Christian homes and a church burned—Coptic Bishop Makarious of al-Minya, the region where many of the attacks on Christians take place, was interviewed on television. Although Church authorities in Egypt are regularly diplomatic and sensitive to what they say—more elements in Egypt, including in the government, can seek “retribution” if Christians openly complain and make them look bad—Makarious made many revealing comments.

Although only Christians, no Muslims, were killed and hurt, he wondered why the government and media continue to describe these incidents as “clashes”—which suggests two quarrelling parties—when the reality is always that one side attacks the other: “Within minutes [of the start of one of the attacks], 100 Muslims instantly appeared, fully armed, as if ready for war.”

Het belangrijkste punt van de bisschop is dat de radicale moslims in kwestie christenen aanvallen omdat ze weten dat ze ermee wegkomen. Zoals de dappere bisschop stelt:

“Zolang de aanvallers nooit gestraft worden, en er net wordt gedaan alsof de politie en het leger hun werk doen, zullen steeds meer radicalen aanslagen plegen op christenen omdat ze weten dat ze, zelfs als ze wél opgepakt worden, snel weer vrij zullen komen.”

Vervolgens stelde de interviewer voor dat de aanvallers wellicht vrijgelaten worden omdat er geen bewijs tegen hen is. De bisschop heeft totaal geen trek in dat soort waanzin:

“Nou, wat denk je ervan als de aanvallers op heterdaad betrapt zijn en meteen gearresteerd worden, met al het nodige bewijs erbij, maar dat ze dan nog steeds onschuldig worden genoemd en worden vrijgelaten? Dit gebeurt iedere keer.

Ik heb hier onderhand genoeg van. Als Al-Sisi niet in staat is om zijn christelijke burgers te beschermen heeft hij het recht niet om zich president te noemen… en al helemaal niet om handel te drijven (laat staan financiële en andersoortige hulp te krijgen) met het Westen.

Natuurlijk is de vraag nu: waarom accepteert christelijk Nederland dit? Waar blijven de Kamervragen, oh vrienden van het CDA, de ChristenUnie en de SGP? Waarom laten jullie je medechristenen zo behandelen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wachteres

  “Natuurlijk is de vraag nu: waarom accepteert christelijk Nederland dit”?

  Ook de meeste kerken zijn politiek-correct. En voor politiek-correct in de hele westerse wereld geldt:

  “We moeten/mogen de moslims niet kwetsen”.

  Blijkbaar kun je daar je broeders en zusters wel aan opofferen.

  In 2014 heb ik daar al fel tegen geprotesteerd:

  https://ejbron.wordpress.com/2014/03/21/een-vlammend-protest-tegen-een-tegengeluid-van-de-kerken/

  Ik zet geen stap meer in de kerken die hun broeders en zusters moedwillig laten vermoorden.

 2. Wim

  Waar blijven de Kamervragen, oh vrienden van het CDA, de ChristenUnie en de SGP?

  Omdat ze dan het gelijk van Wilders moeten bevestigen. Liever laten ze zich de keel doorsnijden

  1. Wachteres

   En stel je voor dat je voor ‘racist’ wordt uitgescholden als je er iets van zegt, @Wim?

   Dat moeten we toch niet willen. Links/politiek-correct in de hele westerse wereld heeft het klaargekregen dat men doodsbenauwd voor dat scheldwoord is.

   In GB zijn om die reden jarenlang tienduizenden meisjes verkracht.

   Ze zouden zich moeten doodschamen. Geen kans! De gevoelens van superioriteit zijn te overheersend.

   Luister maar eens naar de toespraak van Michelle Obama op hun nationale conventie.

   De zelfvoldaanheid druipt eraf. Terwijl ze net een medestander uit eigen gelederen – Sanders – op een smerige manier hebben gevloerd.

   Zelfkennis is aan links wezensvreemd.

  2. van Urk

   Wim@ Leer nou eens dat deze kamervragen inderdaad ingediend worden maar gewoon negeerd wordt door de grote niet-christelijke partijen die meer met zielige moslims bezig willen gaan houden.www.christenunie.nl/k/nl/n33079/news/view/871596/363763/christenunie-stelt-vragen-over-wereldwijd-toegenomen-christenvervolging.html

 3. Wachteres

  http://pfkoops.blogspot.de/2014/03/reactie-cu-onnodig-vals-onchristelijk_26.html

  De CU spreekt over openlijke categorische haat en haat zaaien. Ook dit is niet waar, wederom dus een verdraaiing van standpunt en gebruik van de drogreden. Wilders is slechts de brenger van het slechte nieuws over de islam. De Koran en Hadith zaaien haat en fanatieke moslims die zich op deze slechte islamitische bronnen baseren zetten die haat iedere dag om in geweld l

  Een ander artikel over hetzelfde onderwerp.

 4. Ni28

  De waanzin van religieuze fanatisme.

 5. Ni28

  Realiteit: Wij mogen de moslims niet kwetsen maar zij mogen ons vermoorden.

 6. Ruud Steunassen

  Christenen denken dat ze Jezus goed kennen, maar dat kan ze nog weleens vies tegen gaan vallen.
  Het is altijd in mijn hoofd blijven hangen dat Hij bij Zijn wederkomst, wanneer christenen Hem aanklampen zal zeggen. Wie ben jij? Ik ken je niet. En dat nota bene terwijl er gezegd wordt dat God iedere haar op je hoofd geteld heeft, en dan je christenen niet kennen?
  Een vreemd samenvallen van verschillende verhalen uit die Bijbel.
  Straks zal blijken dat christenen stokers zoals Michelle Dronebama hebben gesteund (“Het Witte Huis is door slaven gebouwd” even lekker verbindend daaraan herinneren, alsof leed iets exclusiefs voor haar en haar rasgenoten is) en dat ze christenen van boten af hebben laten duwen door moslims.
  Christenen ga zondags maar weer lekker bidden in je wit gepleisterde grafstenen.

 7. pejoar

  toen de priester vermoord werd in Frankrijk heeft Trouw er een paar regels aan besteed.
  een beetje onderaan stond er iets over.
  belangrijker voor Trouw was het nieuws over een jonge crimineel die mishandelt werd in een Australische gevangenis.
  dat er in Turkije enkele jaren geleden een bisschop en een priester vermoord werden ging helemaal voorbij aan Trouw.
  veel christenen zien Allah en God als dezelfde persoon wat ook al bizar is.
  daarbij weten christenen dat als je religie aanpakt hun ook de klos zijn.
  hypocriet en christen zijn is een synoniem.

  1. van Urk

   Allemaal flauwekul. Dacht men echt dat christenen er niet wakker van liggen? We zien de islam daadwerkelijk als een gevaar en een religie geintroduceerd door satan. De islam erkent christus niet als de zoon van God en is daarmee een valse Godsdienst. Maar moeten wij dan om die reden een hekel gaan hebben tegen moslims? We moeten gewoon boven de moslims en de islam gaan staan en ons niet laten demoniseren door hun valse religieuze praktijken. Moslims zullen niet gauw christenen of Joden helpen maar andersom wel. Zo laten wij de moslims zien dat het ook anders kan door tolerant te zijn i.p.v. intolerantie tegen andersgelovigen. Iets dat christus dat ons ook liet “leren” in het nieuwe testament. En wat denk je wat we tegen de islam en de moslims kunnen gaan doen? Ongelovigen zitten toch ook met hun handen in hun haren om de juiste oplossing te vinden? Hooguit kunnen we gaan bidden wat onze vervolgde Nigeriaanse broeders en zusters zelf ook al aangeven als beste oplossing. Zolang de overheid zelf niets doet staan wij gewoon allemaal machteloos. Ik ben al blij als er weer een moslim bekeert tot christen. http://www.qotqeustions.org/Nederlands/vijandigheid-Christenen-Moslims.html

   1. Ali Yas

    In Egypte weet Al Sisi wel hoe hij zijn achterban te vriend moet houden: ze lekker hun gang laten gaan bij hun strijd op de weg van Allah. In Egypte is geen plaats meer voor een echt seculiere overheid. We zien dat in Nederland ook al een beetje komen – en dan zijn de moslims nog zwaar in de minderheid…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.