Sylvana Simons klaagt op Instagram: mensen die mij niet waarderen, kennen zichzelf niet goed genoeg

Geen categoriejul 15 2016, 14:00
Sylvana snapt niet dat mensen aanstoot nemen aan haar 'open' en 'vredelievende' boodschap.
DENK-politica Sylvana Simons kondigde eerder deze week aan dat ze tijdelijk stopt met Facebook, maar op Instagram is de controversiële tv-persoonijkheid actiever dan ooit tevoren. Zo zette ze zichzelf voor schut door citaten te plaatsen van de knettergekke samenzweringsdenker Gavin Nascimiento, en van de haatzaaier Arundhati Roy die oproept tot het aanvallen van de Westerse maatschappij. Net als Sylvana's activisme tegen Zwarte Piet, haar weigering om de Armeense genocide te erkennen en haar steun aan de extremistische 'Black Lives Matter'-beweging, vallen dat soort radicale uitingen natuurlijk niet bij iedereen in goede aarde.
Maar volgens Sylvana bedoelt ze het allemaal hartstikke goed! Op Instagram plaatst ze het volgende citaat:
https://www.instagram.com/p/BH20qAQDdXr/?taken-by=sylvanasimons

"Hoe open en vredelievend je ook probeert te zijn, mensen kunnen je alleen zo diep leren kennen als ze zichzelf kennen"

Het zweverige citaat komt van de omstreden Amerikaanse 'spiritueel leider' Matt Kahn. Kahn leidt leidt de beweging True Divine Nature en vraagt honderden dollars voor spirituele cursussen. Volgens critici is zijn beweging een sekte, en is het Kahn niet te doen om spiritualiteit maar om financieel gewin. Het is dus al de derde keer deze week dat Sylvana een citaat van twijfelachtige origine op haar Instagrampagina zet...
Maar niet alleen de auteur van het citaat is dubieus, ook de inhoud ervan. "Mensen kunnen je alleen zo diep leren kennen als ze zichzelf kennen" – met andere woorden, mensen die het niet eens zijn met Sylvana kennen zichzelf eigenlijk niet goed genoeg! Als ze niet inzien dat La Simons heel open en vredelievend is, zijn ze gewoon te dom! Sylvana zelf daarentegen kent zichzelf én anderen natuurlijk heel goed en heeft de wijsheid in pacht. Ahum... Schaamt Sylvana zich eigenlijk niet om zulke arrogante citaten te plaatsen? Hoe wil zij de kiezer vertegenwoordigen als ze zich boven iedereen verheven voelt?
De arrogantie en hypocrisie van Sylvana Simons is stuitend. Ze verdiende tonnen in Hilversum, maar vindt dat blanken speciale 'privileges' hebben en ziet zichzelf als slachtoffer. Ze zegt op te komen voor vrijheid, maar vindt het prima dat Ebru Umar in Turkije werd gearresteerd. Ze vindt dat scholen te weinig aandacht besteden aan slavernij, maar schuift zelf de massamoorden op Armeniërs onder het tapijt. Maar volgens Sylvana bedoelt ze het allemaal hartstikke goed! Het is dat ze het zelf gelooft, want de rest van Nederland is he-le-maal klaar met de fratsen van Sylvana.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten